Michter's US1 Kentucky Straight Bourbon er en fantastisk amerikansk whiskey, som er fremstillet på såkaldte "small batches" hvilket stille tårnhøje krav til kvaliteten af hvert eneste batch. Whiskeyen er nuanceret, blød og jordnær med tydelige noter af majs i smagen, hvor man kan ane et tvist af honning og vanilje.
Hvordan er Michters US1 Kentucky Straight Bourbon produceret?
Michters US1 Kentucky Straight Bourbon er lavet af nøje udvalgte "mash bills", som er en blanding af korn, der bruges til at fremstille bourbon. Disse korn koges og gæres for at begynde bourbonfremstillingsprocessen. Der er typisk tre korn i hver mash bill, hhv. majs, rug eller hvede og maltet byg. Til fremstillingen af denne fantastiske whiskey anvendes amerikansk majs af højeste kvalitet. Derefter modnes det til perfektion. Den fås kun i et begrænset udvalg.
Der er mange producenter, der ynder at skrive ”small batch” på deres etiketter, men når Mitcher’s gør det, er der tale om virkeligt små batches. Der produceres sjældent mere end 20 fade af denne Bourbon ad gangen. Her kan man altså ikke maskere fejl, og det kræver perfektion i hver enkelt tønde. Men det er ikke et problem for Mitcher’s, som har utroligt høje krav til kvaliteten af deres whiskey.
Her kan du læse mere om Michter's.
Hvordan smager Michter's US1 Kentucky Straight Bourbon?
Michters US1 Kentucky Straight Bourbon er nuanceret, blød og jordnær med en diskret duft af træ og majs. Majsen er mere tydelig i smagen, hvor man også aner honning og vanilje. Den slutter af med sarte noter af peber og eg, hvilket giver en lidt varm afslutning med en flot syrebalance.
Type: Whisky
Produktionsland: USA
Flaskestørrelse: 70 cl
Alkoholprocent: 45,7%