Det var Giuseppe Quaglia, ’Ridderen’, der først købte den italienske ejendom tilbage i 1906, hvor han byggede en brønd og industriel kedel til at grundlæggelsen af hans . Hans søn, Carlo, overtog destilleriet i 1930, hvor han ophævede og tilpassede familiearvens destillationshemmeligheder. Hans hovedformål var at forbedre flaskeafdelingens effektivitet, hvor han øgede produktionskapaciteten betydeligt og dermed behovet for flere medarbejdere. Den tredje generation af ’Distilleria Quaglia’ begyndte at supplere sine forfædres “fremtidsrettede” tilgang med en mere traditionel holdning og metodologi. I 1967 begyndte han at producere særligt raffineret og højtprioriteret single-druesort grappa, og han insisterede på, at de fortsat brugte de originale kedler fra 60 år tidligere.
På trods af at Berto laver en fantastisk Berto Aperitivo, så er brandet kendt for at have et super godt udvalg af vermouth. Så næste gang du skal lave en Negroni, så kan vi varmt anbefale at mixe Berto's Aperitivo med deres vermouth, for de har selvfølgelift sørget for at de harmonerer, præcist som de vil have det.