Bemærk, at vi holder åbent med vores normale åbningstider den 23., 27. og 30. december. Den 24., 25., 26., 31. december og 1. januar holder vi lukket – den 2. januar har vi lukket pga. status.
Weingut Heinrichshof ligger I Zeltingen I midten af Mosel. På vingården ligger der et historisk kappel. De lokale kalder det for ”Det romerske kappel”, da det forlyder at romerne plejede at tilbede deres guder her.
Vinmarken, hvor kappelt ligger er placeret på en syd-vestlig bakke, der består af Mosels klassiske skiferjord. Det er her de dyrker deres Riesling. Vinmarken bliver dyrket med intensiv VSP system og bliver stokbeskåret. Tradition og perfekt udført håndarbejde sikrer vine med en stærk karakter fra denne toplokation. På Weingut Heinrichshofs etikter er Zeltinge aftegnet. De smalle dale er typiske for Mosel.
VINGÅRDEN
Vingården bruger ressourcerne på en naturvenlig måde efter et princip om bæredygtig vindyrkning. Det gennemgribende og omhyggelige arbejde på vingården hele året i gennem, skaber et godt sundt miljø til druernes modning. Hver vinmark bliver plukket for sig selv. På en måde er det på forhånd bestemt, hvilken vin druerne skal blive til. Det sikrer også, at druerne bliver høstet på det helt rigtige tidspunkt.
Riesling dominerer med fire femtedele af det område, hvor Weingut Heinrichshof ligger. Men Pinot Noir er i løbet af de senere år, blevet tilføjet til repertoireret. De tilbyder også andre premiumvine lavet på Sauvignon Blanc og Chardonnay, som ligeledes trives i Mosel. Vinene fermenteres langsomt og køligt i kældrene og forbliver altid på deres egen 1000 liters fade indtil aftapning. I øjeblikket bliver fadene, der siden 1970’erne har karakteriseret Heinrichshof-vine, gradvist erstattet af 500 liters tonseaus fra Bourgogne.
I dag bliver vingården styret af Peter Griebeler, der er 9. generation på stedet. Inden han sluttede sig til familievirksomheden samlede Peter erfaring fra flere af de største vingårde i Tyskland. Den erfaring bruger han i dag i sin produktion. Han overtog forretningen i 2014, og siden da har han udvidet produktionen fra 2,5 hektar til at være på 9 hektar.
MOSEL
Moselfloden er rygsøjlen af Mosel regionen. Den skifter retning så ofte, at den er 250 km lang, selvom der kun er 125 km fra dens start til dens slutning. Det er den vinregion i Tyskland, der anses for at være den ældste. Det bliver bekræftet af mange historiske fund i området – inklusiv vinpressere fra romertiden. Samtidig er det også den femtestørste.
I Mosel er der omkring 5000 vinbønder, der dyrker 8.744 hektar jord fordelt mellem 125 vinbyer. Forholdene vinen bliver dyrket i er ret vanskelige. Det er det sted i verden, hvor bakkerne er stejlest. Halvdelen af vinmarkerne ligger på bakker, der er mere end 30 grader stejle, og nogle er endda hele 70 grader.
RIESLING
Vinbønderne anser sig selv for at være Rieslingspecialister med 5.446 hektar af druevarianten. Den senmodne, noble hvide druevariant trives rigtig godt i Mosel. Den beskyttende dal gør området til det varmeste i Tyskland. De stejle bakker opsamler solens varme om dagen og frigiver den i løbet af natten. Vinstokkenes rødder stikker dybt ned i jorden for at finde vand og mineraler. Det gør, at der kan produceres unikke, fine og frugtrige vine med en enorm dybde i smagen og en relativ lav alkoholprocent.