Old English Gin

    Old English Gin er et produkt af den danske gin producent, Hammer & Son, som står bag den verdenskendte gin, Geranium. Så for at forstå mere om Old English Gins historie, må man først forstå sig på Geranium.

    Tilbage i 2009 besluttede en kemiker og hans ginentusiastiske søn, at de ville lave den bedste gin nogensinde. Målet var at skabe en gin, som var tør og på samme tid aromatisk, så den både passer godt til mixers som fx tonic og vermouth, men også sammen med mere friske mixers såsom juicer, bær og andre frugter.

    Når du købte gin 1700 tallet havde du et simplet valg: Engelsk gin eller hollandsk gin. Hollandsk gin var kendt som Jenever, en 35 % ABV enebær baseret sipping spirit, hvor engelsk gin havde en meget højere ABV og mange flere botanicals. Engelsk gin blev brandet under navne som Young Tom eller Old Tom eller blev opkaldt efter destilleriet eller destilleren – som for eksempel Plymouth, Warrington og Tanqueray.

     

    På det tidspunkt var England den største importør af fransk champagne, og eftersom flaskerne var dyre og gin oprindeligt var arbejderklassens sprut, så blev champagneflaskerne genbrugt og fyldt med gin, som kunderne kunne købe i ginbutikker.

     

    Hammer & Son Old English Gin er lavet udfra en opskrift fra 1783. De destillerer 11 botanicals i den ældste pot still, der fortsat bliver brugt i England i dag. Old English Gin kommer i champagneflasker med en korkprop, økologisk voks og silkeprint ligesom de gjorde tilbage i 1783. Old English Gin bliver produceret med grøn energi, og det eneste ikke økologisk restmateriale er flasker, som bør blive smidt til genanvendelse. Alle tiltag er gjort for at beskytte miljøet.

     

    På den måde genskaber Hammer & Son, den måde som engelsk gin blev produceret på for små 250 år siden. For at smage en cocktail som den blev lavet, skal du bruge en gin, der ikke har ændret sig. Old English er i sandhed original.

    Den første optegnelse af ordet cocktail blev fundet i The Morning Post og Gazetteer i London den 20. marts 1798. Men selvfølgelig havde folket drukket spiritus i mange konstellationer lang tid før det.

     

    I det 17. århundrede var den mest almindelig måde at drikke alkohol på rent eller blandet med sukker, vand, frugt, krydderier, vin og andre spiritus – en såkaldt punch, der blev taget med fra Indien af englænderne i det tidlige 1600-tal.

     

    I 1731 åbnede James Ashley, den først engelske kendte bartender, The Sign of the Two Punch Bowls i London, hvor han serverede forskellige punches. Han brugte sæsonens frugter og de krydderier, der nu lige var tilgængelige, og så brugte han naturligvis gin som base. Det var i en tid var alle ville have gin.

     

    Bliv inspireret af originale opskrifter med gin fra begyndelsen af 1700-tallet og frem til 1935, hvor London Dry Gin overtog markedet.

    Begge processer der leder til de to succesfulde gin, Geranium Gin og Old English Gin, har været præget af bæredygtige tanker. Ingredienser, emballage og arbejdskraft er nøje udvalgt til at leve op til de højeste standarder.

    Men Hammer & Son har taget bæredygtighed til nye højder med købet af Vintre Møller, der er beliggende i det midtsjællandske. Henrik Hammers nye mission er at skabe et stort dansk brand. Her vil han udgive 16 nye spiritus, som skal være så bæredygtigt som overhovedet muligt.

    Målet er, at ingredienserne bliver dyrket på anlæggets egen grund, strømmen vil komme fra møllen såvel som solenergi fra solceller på anlæggets tag. Ingredienser som ikke er muligt at dyrke selv, købes af omkringliggende lokale landmænd og forhandlere. Desuden vil de udelukkende anvende lokal arbejdskraft og lokale materialer til renoveringen af møllehuset.

    Kort sagt et storsindet og smukt projekt fra Henrik Hammer, der ønsker at gøre en forskel og være banebryder inden for spiritusbranchen, hvad angår bæredygtighed.