Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

FINCA MERYOS

Celler Bàrbara er opkaldt efter Bàrbara Forés der blev født i Gandesa d. 7. februar 1828. Hun var datter af vinhandler Rafael Forés og Maria Figueras. Bàrbara blev en visionær og driftig kvinde, der prægede sin søn – Rafael Ferrer Forés – til at uddanne sig til kemiker og ønolog. Senere byggede Rafael en vingård ved deres hjem, og han tappede de første flasker vin i slutningen af det 19. århundrede. I 90’erne overtog de nuværende ejere, Carmen og Manuel, vingården, og i 2014 sluttede deres datter, Pili Ferrer, sig til dem. Pili er den 6. generation, der driver vingården.

Hvert generationsskifte har bragt nye ideer og arbejdsgange med sig. Senest har Pili ændret vingårdens koncept og tænkemåde med en filosofi, der i endnu højere grad respekterer landskabet, de lokale sorter og biodiversitetens indflydelse på vinproduktionen. Vingården er økologicertificeret, og i virkeligheden strækker Celler Bàrbara Forés sig ud over de krav, der er for den certificering. De behandler markerne med lokale organiske gødningsmidler af vegetabilsk og animalsk oprindelse.

Med deres vinproduktion ønsker de at fremhæve, at de tørre landskaber har betydning for vinens karakter. Landskabets karakteristika er en mosaik bestående af vin, oliven og kornmarker. Der er masser af sol, meget lidt regn og en omgivende fauna af middelhavnsplanter som gyvel, tornblad, rosmarin, timian og brombær sammen med en smuk variation af skov. Hele denne mosaik er med til at præge vinstokkene, druerne og i sidste ende vinenes karakteristika.

Vinområdet

Terra Alta er den vinregion, der ligger sydligst i Catalonien. Området er beskyttet af bjergkæderne Ports de Tortosa-Beseit, Sierra de Pàndols og Sierra de Cavalls og er omgivet af floderne Ebro, Algars og Matarranya og har floden Canaletes til at løbe lige igennem sig. Som den fremragende middelhavns region Terra Alta er, finder vi her den trefoldige symbolik af hvede, vin og oliventræ, der virkelig blomstrer i al sin pragt.

Klimaet i Terra Alta bliver påvirket af Middelhavet med indflydelse fra fastlandet. Der er milde efterår, kolde vintre, sene forår og varme somre. Særligt dominerer to vinde: cierzo og garbinade. Cierzo er en kold og tør vind, der kommer fra Aragón, og garbinade er frisk og fugtig brise fra havet. Begge vinde hjælper druerne i Terra Alta til at vedligeholde sundheden og friskheden i planterne. Der er garanti for mange timers sol og aldrig mere regn end 450 liter/m2 om året. Disse forhold giver en betydelig temperatur forskel mellem nat og dag, og det resulterer i en mere balanceret modning af druerne.

Området er særlig kendt for sine hvidvine, men der bliver også lavet virkelig gode rødvine i Terra Alta. Hvidvinene bliver oftest lavet på Grenache (Garnatxa Blanca), og rødvinene bliver lavet på lokale druer, som garnacha. Der er 45 vinhuse, og de producerer tilsammen cirka 19.300.000 liter vin om året.


Erhvervskunde/B2B

Privatkunde