Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Cappella Santandrea

I dag repræsenterer Flavia og Francesco fra Cappella Santandrea den fjerde generation af denne familie af lidenskabelige producenter. De fortsætter traditionen og konsoliderer vinproduktionen gennem en omhyggelig styring af jordens mikrobiologiske aktivitet og balance mellem vinstokke med en kompost produceret på stedet. Blandingen er med vegetabilsk materiale (de beskårede vinskud) sammen med organisk materiale (husdyrgødning) produceret af de dyr, de opdrætter. En yderligere integration er tilvejebragt af vegetabilsk gødning (byg, bønner og linser) plantet mellem vinrækkerne.

CAPPELLA SANTANDREA

Flavia arvede huset fra sin bedstefar Giovanni. Et hus der siden hendes allerførste år havde givet hende en lidenskab for jorden og for landbruget. Hun arbejder sammen med sin mand Francesco, der fra universitetstiden som arkitektstuderende, har hjulpet Flavias bedstefar med beskæring og høst af druerne på Cappella Santandrea. Det var i 2005 de kastede sig ud i arbejdet med at drive ejendommen. De føler begge nødvendigheden af at forbedre deres viden om både vinproduktion og økologi.

Druen Vernaccia er plantet på bjergskråninger med en vis hældning og jord med en sandstruktur såvel som havfossiler. Markerne med mere ler ses i stedet oftere med de røde druesorter som Ciliegolo, Colorino, Sangiovese og en smule Merlot.

Francesco husker klart husets vindyrkningsmæssige mål, der kan genoptages i den lukkede cyklus og den maksimale pleje af rodsystemet til vinstokkene, der er den sande garanti for vinstokkenes levetid og druernes kvalitet. Den beskedne størrelse på vinmarkerne (8 hektar) sammen med respekten for jorden og parrets ekspertise, gør det muligt at plukke afgrøderne fuldstændigt manuelt.

TOSCANA

Toscana strækker sig malerisk langs det Liguriske havs kyst i Italien, og er en af de mest prestigefyldte vindyrkningsregioner i verden. Toscana grænser op til regionerne i Ligurien mod nordvest, Emilia-Romangna mod nord, Marche mod nordøst, Umbrien mod øst og Lazio mod sydøst. På grund af geologiske og klimatiske forhold producerer vingårde i Toscana vine af høj kvalitet med et unikt præg. På de ufrugtbare kalkstensjorde i Toscana er vinstokkene forkælet med masser af sol og regn. Internationalt populærere vine som Brunello di Montalcino, Chianti og Vino Nobile fra Montepulciano trives her.

VINE OG DRUESORTER

Blandt de mest kendte og mest vigtige vine er Chianti Classico. Druerne kommer fra den samme region i Toscana og bliver kun dyrket i et meget afgrænset område mellem Siena og Firenze. Sangiovese druen, der er grundlaget for størstedelen af Chianti blendet, er en drue med en tynd skal, så den laver gennemsigtige vine. Det er en robust men frugtrig vin, der blandt andet er kendt for en aroma af sure kirsebær.

Brunello er den dyreste af de klassiske Toscana vine. Den skal modne i mindst 24 måneder på træfade, og den må ikke frigives før begyndelsen af det femte år efter høsten. Den er lavet på Sangiovese druer, og følger de strenge DOCG regler. Vin Santo er den typiske dessertvin fra området. Den er lavet på Trebbiano og Malvasia. Druerne bliver hængt op og tørret. Efter presningen modner vinene i mindst tre år på små træfade.

HVAD KAN DU FORVENTE AF VINE FRA TOSCANA?

I Toscana bliver der dyrket Sangiovese på over 100.000 hektar, således optager den mere end 10% af Italiens vingårde. Vinen indeholder en masse tannin og syre, men forholdsvis lidt farve. Det er hoveddruen til Chianti og Brunello di Montalcino. Til Vino Nobile di Montepulciano bliver der brugt Prugnollo Gentile. Canaiolo og Merlot er også repræsenteret i regionen sammen med Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Til hvidvine bliver der brugt: Vermentino, Malvasia, Trebbiano, Chardonnay, Pinot Grigio, Moscato og Vernaccia.

Det er typisk tørre vine, som fremstår lette i kroppen. En for nyligt åbnet og ung Toscana vin dufter af kirsebær, nogen gange sure kirsebær og ribs. I ganen kan du mærke den raske syre, der minder om røde bær og har en mere urtet karakter. Du kan finde mere koncentrerede vine blandt højt klassificerede vine som Chianti og Riservas fra Brunello og Vino Nobile. De har en rigere, mere fuld aroma med balancerede tanniner.

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde