Bruna Grimaldi

Bruna Grimaldi

Familien bag Bruna Grimaldi har altid haft en tradition med at dyrke druer og lave højkvalitetsvine. Du finder vingården i bakkerne, der forbinder Grinzane Cavour og Serralunge d’Alba i hjertet af Langhe. Det område er beskyttet under Unescos verdensarvsliste. Bruna Grimaldi er en lille familieejet vingård, der siden først i 1960’erne har produceret autentiske og terroir-styrede vine.

Du finde vores oversigt over alle italienske vinhuse her

Vingården

Grundigt arbejde på vingården, engagement i vinkælderen og respekt for miljøet er alle centrale dele af filosofien bag Bruna Grimaldi. En passion for vine, der er gået i arv igennem årtier i Langhe regionen, hvor de bedste marker er udvalgt til at dyrke Barolo. Det er en historie om terroir med respekt for traditioner.

Bruna Grimaldi har 14 hektar økologiske vinmarker i Barolo regionen og de omkringliggende landsbyer. Bruna og hendes mand Franco har fornylig fået deres søn Simone, der er ønolog, og Martina, med ombord. Simone og Martine repræsenterer den fjerde generation, og de sigter mod at fortsætte familietraditionerne med at producere vine fra sjælen.

Deres vinmarker er spredt ud over syv forskellige områder, hvor de fem af dem er placeret i Barolo. På den spreder de risikoen for en dårlig høst og for sygdom i druerne. Hvis der går noget galt på en mark, så har de fortsat de andre markers høst. Jordbunden er derved også forskellige mellem markerne, og det giver mulighed for at sammensætte druerne helt optimalt.

 

Barolo

Barolo er uden tvivl den mest kendte vinregion i Italien. Den er placeret i Norditalien i Piedmont regionen, syd for Alba, og så er området beskyttet under UNESCOs verdensarvsliste. Før midten af det 19. århundrede blev Barolo lavet som en sød og frugtagtig vin. Men det brød greven af Cavour sig ikke om. Derfor blev Louis Oudart fra Champagne-området i Frankrig hyret til at lave en anden slags Barolo, og det blev til en tør rødvin – præcis som vi kender den i dag.

 

Kongen af vine

Kendt som ”kongen af vine” bliver Barolo produceret på Nebbiolo druer. Det er en af de første sorter der får knop, men en af de sidste, der bliver moden og klar til at blive høstet. Derfor bliver druerne først høstet i midten til slutningen af oktober. Vinene skal mindst modne i tre år. Hvis der står Riserva på flasken, har den mindst modnet i fem år. Hvis der står Vigna, betyder det, at vinen kun kommer fra en vingård.

DOCG'en

DOCG’en består af 11 landsbyer: Barolo, Castiglione Falletto, serralunge d’Albe, Cherasco, Diano d’Albe, Grinzane Cavour, La Morra, Monforte d’Albe, Novello, Roddi og Verduno. Byerne har hver deres vingårde, der bidrager med deres unikke stil, og det blev slået fast i 2010, da Consorzio ratificerede MGA for Barolo og Barbaresco. Området har stor gavn af fastlandsklimaet med varme temperaturer, en lang sommer og et langt efterår – hvilket er perfekte forhold at producere højkvalitetsdruer i.

 

Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.