Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

BODEGAS D. MATEOS

I 1886 begyndte Bodegas d. Mateos at tage form i bakkerne på Mount Yerga. Mere end 100 år efter bærer vingården stadig frugt på alle sine hektarer. De har designet en vingård, der fremmer følelser gennem vin for at sikre at arven går videre. Hver morgen bliver et ritual gentaget. Takket være evnen til både at forsvare arven og samtidig kombinere den med nytiden, får de produceret deres vidunderlige vine.

I dag er Bodegas d. Mateos placeret i Aldeanueva de Ebro lige i hjertet af Rioja Baja. Det er en lang familietradition, der nu kører på 7. generation, der er dedikeret til dyrkning af vin. Vingården er delt ind i fire områder – El Salobral, El Bosquil, El Coscojar og Los Quemaos.

El Salobral er indbegrebet af fremskridt. Den ligger højt, 385 meter oppe, og derved får den meget lys. Området er 15 hektar stort. El Bosquil gemmer på Bodegas hemmeligheder. Her ligger 70 års historie. El Coscojar er det mørkeste område. Det huser den mest sensitive variant, Graciano. I Los Quemaos er det mest nysgerrige vine. Dem der skifter farve og bliver til hvidvine mellem intense aromaer og tropiske områder.

De producerer omkring 25.000 flasker om året. Fremgang, innovation og empowerment til dem, der skaber fremtiden har givet kraft til den nye vingård. Hundredevis af fade, primært fra Frankrig, med en stor udskiftning fra år til år, giver fundamentet til modningen af vinene.

Du kan finde deres egen hjemmeside her.

Rioja

Rioja er den mest betydningsfulde vinregion i Spanien. Den har den højeste vinkategori, hvad angår regulationer – D.O.Ca. Rioja er inddelt i tre zoner: Rioja Alta, Rioja Alavesa og Rioja Oriental.

  • Rioja Alta er placeret mod vest, og ligger højere end de to andre områder. Alta er kendt for sin ”gamle” vinmetode. Med en højere placering er dyrkningstiden også kortere. Til gengæld giver det en mere klar smag og en vin, der er lettere for ganen.
  • Rioja Alavesa deler på mange måder klima med Alta, men området producerer dog vine med en mere fyldig krop og højere niveau af syre. Vinstokkene her er plantet med lav densitet på grund af de relative dårlige jordforhold. På den måde opnår de alligevel nok næring.
  • Rioja Oriental er modsat de to andre områder påvirket af middelhavsklima. Det gør området til det varmeste og tørreste område i Rioja. I sommermånederne kan tørken være en væsentlig fare for årets vinhøst, selvom det siden slutningen af 1990’erne har været tilladt at vande planterne. Vinene herfra bliver dybere i farven, og kan indeholde helt op til 18% alkohol. Typisk bliver vinene fra Oriental brugt som blandingskomponent sammen med andre vine fra Rioja.

Historien om vin produceret i Rioja, kan spores helt tilbage til romertiden. Dog var det først da franske vinbønder flygtede til Rioja-området grundet vinlus, at kvaliteten for alvor steg. De dominerende druer er Tempranillo og Viura, derudover dyrkes især Garnacha, Mazuelo og Graciano. Rioja er beskyttet af bjergkæden Sierra Cantabria mod de nordlige vinde og giver på den måde et varmere og mere stabilt klima.


Erhvervskunde/B2B

Privatkunde