Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Alkoomi og Frankland River

Alkoomi Wines er på lidt over 1200 hektar, og blev oprindelig købt af den nuværende ejers – Sandy Hallett – bedsteforældre, Vic og Netta Lange, i 1946. Dengang fungerede det som et korn- og husdyrbrug. Det var Netta, der valgte navnet Alkoomi til deres landbrug. Alkoomi er et lokalt aboriginal ord, der betyder ”et sted vi valgte”.

Da Vic og Netta gik på pension, overtog deres søn, Merv Lange og hans hustru Judy, Alkoomi. I 1971 tog Merv og Judy den store beslutning om at plante bare én hektar med Carbenet Sauvignon, Riesling og lidt Shiraz og Malbec. Efter et par år besluttede de sig for ikke bare at sælge deres druer, men selv at stå for vinproduktionen. Herfra voksede deres succes stødt og roligt. De vandt flere og flere priser ved forskellige vinsmagninger rundt om i Australien, og snart var de ambassadører for Frankland River. I 2005 modtog de den eftertragtede WA Wine Press Club’s ”Jack Mann Memorial Medal” for deres fremragende bidrag til vinindustrien og for at være banebrydende.

 

I 2010 overtog Sandy og Rod Hallett, Merv og Judys datter og svigersøn, vingården. I dag dyrker de ni forskellige druesorter: Riesling, Sauvignon Blanc, Semillon, Chardonnay, Merlot, Malbec, Shiraz, Carbernet Franc og Carbernet Sauvignon. Vingårdens praktiser er respektfulde over for jorden og de tilpasser og udvikler hele tiden deres teknikker, teknologi og metoder, så deres måder er så bæredygtige som muligt.

 

Hos Alkoomi Wines mener de, at vin handler om at fejre og om at dele. Deres kollektion af vine er lavet til at passe til alle lejligheder, bringe mennesker sammen, give en fællesskabsfølelse og til at starte samtaler og forme minder. Det er deres passion og mission at fortsætte Alkoomis tradition med at lave autentiske og behagelige vine. Vine der reflekterer den uberørte Frankland River region.

Frankland River

Frankland River er en vinregion, der ligger i det sydlige af Vestaustralien. Regionen er placeret inde i landet med cirka 100 km til nærmeste kyst. I området er der plantet næsten 1600 hektar vin. Her bor nogle af de ældste vinstokke i Australien. De første moderne vingårde blomstrede op i 1967. Frankland River er opkaldt efter den flod, der løber i gennem vinregionen. I jorden finder du betydningsfulde alluviale træk, såsom flodsletter og dale med en blanding af ler og grus.

 

Du finder en lang række druesorter, men den mest fremtrædende er klart Riesling. Riesling har en sprød og frisk stil og skiller sig tydeligt ud fra de mere diesel- og petroleumsnoter, der findes i de varmere regionener længere nord på. Frankland Rivers kølige nætter og mineralholdige jord giver denne friskhed, ligesom det giver den pebrede smag i Shiraz. Generelt set har lokale vinproducenter herfra en tendens til i mindre grad at benytte sig af amerikanske egetræsfade af vanillin end deres kolleger i det østlige Australien. Det giver stilen endnu bedre muligheder for at skinne igennem.

 

Selvom Frankland River ligger ret langt inde i landet, har de alligevel et middelhavslignende klima, der er modereret af det sydlige ocean. Den kølende effekt havet har, bliver forstærket af, at vinregionen ligger forholdsvis højt. Alle vingårdene er placeret i mellem 150 og 300 meters højde. Det gør området til den af de sydlige vinregioner, der ligger højest.

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde