Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Rosebank er et berømt og berygtet destilleri i det skotske lavland, der har været lukket ned i over 20 år. I 2017 blev destilleriet opkøbt af Ian Macleod Destillers, og destilleriet er nu begyndt at producere og frigive whisky igen. Før de i halvfemserne smækkede dørene i, var Rosebank kendt som et destilleri blandt de allerbedste i hele verden. Derfor kan man tale om en sovende kæmpe, der nu er vågnet op til dåd.

Du kan læse mere om Rosebanks utrolige og inspirerende historie herunder. Den vil hjælpe dig med at forstå præcis hvorfor, whiskyerne fra dette legendariske destilleri er så specielle, som de er.

Rosebank Distillery blev grundlagt i 1840 af James Rankine – en lokal vinhandler – som erhvervede sig et par aftapninger fra det gamle Camelon Distillery. Cameron distillery lå dengang umiddelbart på den anden side af Forth and Clyde Canal i Falkirk, Skotland; selvsamme kanal som stadigvæk løber lige forbi det i dag anerkendte Rosebank Distillery.

I starten af destilleriets historie langede man et par flasker over disken til lokale whiskyblenders, som dog hurtigt begyndte at betragte Rosebank Whisky som et produkt fra øverste hylde. Det resulterede i, at man allerede i 1845 måtte udvide destilleriets kapacitet. Derfra gik det hurtigt: James Rankines søn, R.W. Rankine overtog ansvaret for destilleriet og begyndte hurtigt at opkræve en slags ”ventelistegebyr” fra de blenders, der ventede på at købe Rosebankwhisky til deres blends.

Ved indgangen til det 20’ende århundrede blev Rosebank Whisky betragtet som ”The King of the Lowlands” af whiskyconnaisseurs verden over. Den titel kom især fra whiskyens lette, nærmest smukke, florale karakter, der sprang ud af flasken, i det sekund den blev åbnet. Dette stod i skarp kontrast til det sted, hvor selvsamme whisky blev produceret. Nemlig i Skotlands tunge industribælte. Mange var forundrede og imponerede over, hvordan noget så smukt og let kunne komme fra noget så sort, tungt og beskidt. Og det skubbede destilleriets whisky mod verdenstoppen.

Det lette udtryk skyldtes især – og gør det sådan set stadig i dag – at Rosebank benyttede nogle helt unikke produktionsteknikker. Blandt andet tripledestillerede de og brugte en såkaldt ”Worm tub condenser”. Gennem tripledestillering opnåede de letdrikkelige, florale whiskyer. Whiskyerne har en fantastisk kompleks og fuldkommen smagsprofil, som var med til at definere hele den whiskykategori. I dag kender vi den som Lowland Single Malt.

test

Man skulle tro, at glæden ingen ende ville tage – men det ville den desværre. Op igennem halvfemserne faldt whiskysalget på globalt plan, og Rosebank måtte smække dørene i. Alt inventaret blev solgt og grunden blev opkøbt af British Waterways – dermed sluttede en æra på Rosebank Distillery.

Lykken vendte dog for den gamle destillerigrund i 2017, da stedet blev opkøbt af Ian Macleod Distillers i 2017. Ian Macleod Distillers har, ifølge dem selv, ét eneste mål med destilleriet: Det skal tilbage til sin storhedstid. Tilbage til dengang hvor det, sammen med byens bryggeri, fungerede som et bankene hjerte, der skabte arbejdspladser og satte Falkirk på landkortet i en stolt whiskynation, hvor konkurrencen er hård.

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde

Kære kunder

Mellem jul og nytår holder vi lukket på alle helligdage og den 23/12, 30/12 og 2/1 (pga. statusoptælling).

Derudover holder vi åbent, som vi plejer.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 27/12, 28/12 og 29/12.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære Kunder

På onsdag den 25. oktober 2023 er vores webshop lukket.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk eller på tlf. 32 11 46 38.

Vi leverer som altid.

Hilsen

Sprit & Co