På lager
© 2023 – Sprit & Co – Designet af Aveo web&marketing
Erhverv
Erhverv/B2B
& Service
Michter’s historie starter helt tilbage i 1753, men efter forbudstiden gennemgik virksomheden en turbulent periode, inden de i 1990’erne fik nye ejere, som har løftet kvaliteten til nye højder. Der er fokus på alle detaljer i produktionen, men på specielt 5 områder adskiller de sig fra andre producenter.
Resultatet er en whiskey af meget høj kvalitet, som har vundet stor international anerkendelse.
Derudover er Michter’s bourbon et ”Small Batch”-produkt, hvor de blender maksimalt 20 fade pr. batch, hvilket stiller store krav til hver eneste fad, da ét dårligt fad ikke kan skjules i mængden.
Michters historie går helt tilbage til 1753, da Shenk’s Whisky – Amerikas første whiskyfirma blev grundlagt før den amerikanske revolution i Pennsylvania. ”The whisky Rebellion”.
Oprindeligt hed destilleriet Shenks og blev senere til Bomberger’s. Det blev grundlagt af John Shenk, en schweizisk immigrant og landmand i Pensylvanien i 1753.
Der blev primært produceret whiskey på rug, som blev købt lokalt. Der var meget stor efterspørgsel på destilleriets whiskey. Historien fortæller, at whiskey fra Shenks var så populær, at George Washington besøgte destilleriet og købte whiskey til sine mænd, så de kunne holde varmen om vinteren, da uafhængighedskrigen brød ud.
Senere blev destilleriet købt af Dutchmann Abraham Bomberger’s og hed i mange år herefter Bomberger’s.
Efter nogle hårde år blev destilleriet i 1990érne overtaget af Joseph J. Magliocco og Richard “Dick” Newman. De har stadig destilleriet den dag idag og producerer whiskey ifølge traditionerne. Deres master destiller Willie Pratt (Ex. Brown Forman) er kendt som en af de bedste og går aldrig på kompromis med produkternes kvalitet med sine mere end 40 år i branchen. Hvis han vurderer, at et fad ikke er klar til frigivelse, så bliver den liggende, indtil han giver grønt lys. Kvalitet er alfa omega for Michter’s.
I 1964 bliver Bourbon et brand og regler blev herefter defineret:
Michters bærer en bred vifte af prisvindende, enkelt fade, lille batch Bourbons, Ryes og Whisky, men de er uden tvivl mest berømte for deres rug.
Destilleriet producerer 1 million gallon whiskey pr. år. (3.75 millioner Liter).
Tønderne ristes (Toastes) inden forkulning (Charring). Ristning af en tønde før forkulning hjælper med at gøre træets sukker mere tilgængeligt. Disse sukkerarter karamelliserer og koncentrerer sig for at danne den “red line” i tøndestaven tværsnit på grund af varmen, hvilket i sidste ende tilføjer mere smag og farve til whisky, når den siver igennem det forkullede stykke til den karamel ”Red line”.
Der anvendes ”Chill Filtration”, hvilket vil sige, at alle whiskeyer bliver kold-filteret og der bruges ikke nogen form for kul filter. Her tilpasses der den type/teknik der passer bedst til hver enkelt aftapning så man får det optimale ud af hvert ”batch”.
Michter’s store krav til kvalitet og detaljer har resulteret i et hav af priser og et omdømme som værende USA’s absolut bedste whiskey.
John Mariani fra Bloomberg siger bl.a. dette om Michter’s:
“Shows just how strikingly American Whiskey can compete with the finest scotches and cognacs”
På lager
På lager
På lager
På lager
man-torsdag fra 8:30-16:00
fredag fra 8:30-15:00
Lørdag fra 12:00-15:00
hurtigt svar indenfor normal åbningstid
Vodroffslund 7
1914 Frederiksberg C
(Kun afhentning)
man-fredag fra 9:00-16:00
hurtigt svar indenfor normal åbningstid
Vodroffslund 7
1914 Frederiksberg C
(Kun afhentning)
Du har altid mulighed for at afmelde dig vores nyhedsbrev.
© 2023 – Sprit & Co – Designet af Aveo web&marketing