Lochlea Whisky

Single malt scotch whisky har været et arbejde af kærlighed i årevis hos Lochlea.

Der skæres ingen hjørner her. Alt, hvad de gør, lige fra deres ”wooden washbacks” til deres warehouses på destilleriet, er fokuseret på at producere spiritus af den højeste kvalitet.

Lochlea skriver selv:

”Forget your preconceptions about Lowland whisky, Lochlea is different. Using our own barley unique to Lochlea, nurturing a long fermentation and being meticulous with our cut points creates a new make bursting with orchard fruit and elegant beyond its years.”

Lochlea Distillery

Hos Lochlea har deres uafhængigt ejede destilleri stille og roligt produceret, fadet og modnet deres spiritus i løbet af de sidste par år. De har tålmodigt ventet på at dele frugterne af deres arbejde med resten af verden.

Oprindeligt ledet af erfaring og ekspertise fra destillerichef Malcolm Rennie, og nu under ledelse af tidligere Laphroaig Distillery Manager John Campbell. Efter at have opbygget et af de ti bedste skotske whisky mærker i verden i løbet af de sidste 27 år, bringer John et væld af viden og en brændende ambition om at hjælpe Lochlea med at opfylde sit potentiale.

Og resultatet? En whisky til at drikke. En whisky, der ikke bare er en flaske, der skal beundres, indsamles eller gemmes. Det er en whisky, der bør finde sit hjem i cocktailskabe, omkring lejrbål og på dine yndlingsbarer, pubber og restauranter.

Kærlighed, omsorg og opmærksomhed fra mark til fad har været altafgørende for at skabe denne whisky. Den familiedrevne gård dyrker og høster deres egen byg med træk, der bruges til at fodre lokalt kvæg. Vandet hæves fra grundvandsmagasinerne i kalkstenen dybt under gården.

Hvordan udskiller Lochlea Distillery sig fra andre skotske destillerier?

Ved at bruge deres egen lokale byg, som er dyrket på gården samt deres on-site vandkilde, har Lochlea fuld kontrol og gennemsigtbarhed over alle ingredienserne, der indgår i deres whisky. Dette giver dem et højere niveau af kvalitetskontrol og skaber en smagsprofil, der er unik for Lochlea.

Derudover tilbyder beliggenheden i det skotske lowland det bedste fra begge verdener. Beliggende i hjertet af Ayrshire har Lochlea smukke bølgende bakker rundt omkring destilleriet, men er alligevel let tilgængelige fra mange af de store byer i Skotland. Tager du mod nord, er du i Glasgow på 30 minutter, tager du sydvest finder du flere naturskønne kystbyer langs kysten.

De er også det eneste destilleri i verden, der med rette kan hævde, at Robert Burns selv boede og arbejdede her. Han tilbragte sine formative år fra 1777-1784 i Lochlea, og vi er stolte af at arbejde på de samme felter i dag 240 år efter.

Historie

Lochlea var en kvægfarm, da gården oprindeligt blev købt i 2006. Med en udvidelse på omkring 222 hektar indså de, at for at en farm på den størrelse skulle være levedygtig, var de nødt til at gøre noget anderledes.

Landbrugsgården havde dyrket byg i mange årtier som husdyrfoder, men i 2015 gik teamet i gang med et eksperiment, hvor de dyrkede 50 hektar maltbyg.

At arbejde stille, lære af deres (ikke alt for hyppige) fejl, udforske mulighederne og skabe kontakter i maltningsindustrien gav dem selvtilliden til at tage en stor beslutning: De ville udvikle og drive et single malt-destilleri på Lochlea.

Byggeriet gik i gang i 2017, hvor man omdannede den tidligere svinestald og møddingen i hjertet af gården til destilleriet og omdannede kvægstaldene til warehouses for lagring. De fik deres licenser i 2018, og destilleriet blev taget i brug i august 2018.

Siden da har de dyrket deres byg og tålmodigt produceret spiritus, som vi endelig kan få lov at smage.

Landet ved Lochlea er vigtigt – og ikke kun for den karakteristiske smag af deres whisky. Dette var nemlig dét land, som Robert Burns passede, da han boede på Lochlea Farm, og var med til at inspirere hans dybe tanker og udvikling som digter.

Vi kan godt lide at tro, at han vil godkende” – Siger manden på billedet til højre, produktionsdirektør, John Campbell.

 

Produktionsprocessen hos Lochlea

Lochlea siger følgende om deres produktionsproces:

”Vores unikke proces på hvert produktionstrin skaber en spirituel karakter, der er defineret af anlæggets design, de nøje udvalgte råmaterialer og vores dygtige og erfarende team.

Den ledes af stor tålmodighed og opmærksomhed på detaljer af det dedikerede produktionsteam (Darren, George og James), som konsekvent producerer en langsomt ekstraheret, krystalklar urt med to specifikt udvalgte gærtyper og længere gæring for en esterfyldt vask.

Langsomt kørende destillation og et højt smalt spiritussnit resulterer i en usædvanlig elegant og frugtig spiritus, som har evnen til at modnes relativt hurtigt.”

 

First Release

Deres første udgivelse af Single Malt Scotch Whisky blev udgivet den 25. januar 2022.

Aftappet ved 46 % ABV blev Single Malt Whiskyen modnet på first-fill bourbon- og Pedro Ximenez-sherryfade. Den tappes naturligt uden tilsat farve og er ikke-kølefiltreret.

For os er det på næsen sprængfyldt med frisk frugthave og frisk appelsin, med vaniljefudge og en dejlig kornnote i baggrunden. Paletten er rig og sød med brændt karamel og hasselnødder med en medium mundbelægning til afslutning, mens den stadig holder på frugten.

Hvad byder fremtiden på? Derfra har vi en plan om at fremvise deres whisky på en række spændende måder. Vi håber, du vil være med på rejsen!

 

Læs mere om Lochlea Single Malt Whisky First Release