Extra Old Particular

Extra Old Particular er en af de fornemmeste whiskyserier fra det anerkendte skotske destilleri Douglas Laing & Co.

Douglas Laing-destilleriet har eksisteret siden 1948, og blev i sin tid stiftet af Fred Douglas Laing, der ønskede at drage nytte af sin passion for og kærlighed til whiskyen.

Den dag i dag ligger ansvaret for destilleriets drift stadig i familiens hænder. Det skyldes, at det er nu er Fred Laing Jr. – søn af stifter F. D. Laing Sr. – og hans børn, der udgør virksomhedens ledelse.

Extra Old Particular - Sjælden whisky i absolut verdensklasse

I Xtra Old Particular whiskyserien får du noget af det absolut bedste, som den skotske whiskyscene har at byde på. Serien består udelukkende af sjældne og lagrede whiskyer fra de bedste og mest anerkendte destillerier i Skotland – endda inklusive nogle, der har været lukkede i mange år.

Hver eneste af flaskerne i denne serie er et vaskeægte vidunder i sig selv og, de er alle sammen aftappet ved naturlig cask strength. Smagen af Xtra Old Particular er i sandhed ekstraordinær og slår sig fast som en storslået oplevelse til selv den mest kræsne whiskyentusiast, der vil have en dram ”straight from the cask”. Kort sagt er dette noget af det bedste whisky, du kan købe for penge!

'As natural as it gets'

Destilleriet sætter en ære i, at deres whisky skal smage som hvis man tappede en dram direkte fra fadet – ligegyldigt hvor ekslusiv en flaske man køber. Derfor gælder det for samtlige at destilleriets aftapninger, at der ikke tilsættes eller fjernes noget fra whiskyen; den får lov at beholde sin naturlige farve, og den bliver aldrig koldfiltreret.

På den måde bevarer man de fedstoffer, olier og enzymer, som fadene afgiver til whiskyen i den tid, hvor den lagrer. Alt dette sker i forsøget på at lade whiskyen udvikle sig unikt, og servere den bedst mulige dram “Just as the distiller intended.”