Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

i 1873 grundlagde Don Cenobio Fortalezas først destilleri, La Perseverancia, i Tequila, Jalisco. Han var ikke bare den første til at eksportere “mezcal de tequila” til USA, han indførte også brugen af damp til at koge agave, og erklærede, at Blue Agave var den optimale agave at anvende til produktion. Eladio, hans søn, første “nectar of the gods” ud i hele verden, og etbalerede tequila som Mexicos national drik.

I 1909 overtog Elaido familiefortagendet. Udover at producere tequila, deltog han også aktivt under den mexicanske revolution. Efter Elaido gik Fortaleza videre til Javier i 1946.  Javiers mest markante bidrag til industrien var etableringen af Denomination of Origin for Tequila. Det kom i kølvandet på, at han opdagede japansk tequila.

I 1976 solgte Javier familievirksomheden, men de beholdt ejendommen med destilleriet. I 1999 valgte Javiers barnebarn, Guillermo, at genåbne det gamle destilleri. Efter flere års renovering og hårdt arbejde, var destilleriet klar til at producere tequila på samme måde, som for 100 år siden  – med en lille murstens ovn til at koge agaven, en tahona til at presse safterne ud af agaven, trætanke til gæring og 2 originale kobberkedler til destillation.

Fortalezas agaver kommer fra hjertet af tequila. De vokser og modner i mindst 8 år, før de bliver høstet. Agaven, der vokser omkring destilleriet, er meget søde og mineralrige og spiller en stor rolle for de karakteristiske aromaer og smagsnuancer i Fortaleza. I gennemsnit kan hver plante producere omkring 8 eller 9 flasker tequila. Agaver bliver langsomt kogt i gamle stenovne i 36 timer. Planterne bliver håndlæsset, døren forsegles og damp bliver lukket ind. Mens de koget langsomt, bliver stivelsen omdannet til sukker, og dyb karamelisering opnås bedst ved at tage det roligt.  Når agaverne er færdigkogte, skal de køle ned. Det tager yderligere 24 timer, før de når en temperatur, hvor de kan fjernes, og komme videre i processen.

 

test

Tequilaen bliver knust af en “tahona”, der er en rund vulkansk sten på 2 ton. Den bliver trukket af en traktor, og knuser eller agavefibre. Her bliver sukkeret adskilt fra plantefibrene, så gæringen kan finde sted. Brugen af tahona betragtes som ineffektiv i forhold til moderne standarder. Det tager både længere tid, og det efterlader noget sukker tilbage. Men det er det endelige produkt, der betyder noget for Fortaleza. Gæringen bliver udført i åbne trætanke. Her bliver sukkeret nedbrydt og omdannet til alkohol. Heller ikke her bliver der skydt genveje. Der bliver ikke tilsat nogen kemikalier til at fremskynde gæringsprocessen. Det tager ca. 4 dage, før gæren har forbrugt al sukkeret. Når gæringen er fuldendt, bliver tequilaen pumpet over til den anden side af rummet, hvor det bliver destilleret.

Fortaleza destilleres to gange i traditionelle kobberkedler. Kedlerne har stået der i over 100 år, og tilfører en vis form for magi til processen. Det er efter anden destillation, at massen bliver til tequila. Mange tequilamærker destilleres til 55%-60%, men Fortaleza ønsker at bevare så meget af agavesmagen som muligt, derfor stopper de ved 46%. Fortaleza bliver lagret i brugte amerikanske egetræsfade. Fadene bliver genopfrisket, som giver stor dybde og kompleksitet til Resposado og Añejo. Resposado hviler i fade i 7 måneder, og Añejo i 2 år. Flaskerne er håndblæste, og derfor er hver enkelt en smule anderledes. Det er altså ikke kun produktion, der bliver gjort som for 150 år siden, flaskerne bliver også lavet på samme måde.

 

test

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde

Kære kunder

Husk at vi fra den 3. juni indfører nye fragtzoner. Hvis I har nogen spørgsmål, så kontakt jeres salgskonsulenter. 

 

Hvis du hører til postnumre 2150, 2400, 2450, 2500, 2720 eller 2900:

Her skal du købe for mindst 3.500 kr. for at opnå fragtfri levering. Ellers pålægges et fragtgebyr på 100 kr.

 

Alle andre postnumre forbliver uændrede. 

 

New delivery zones

From June 3rd, our delivery zones will be changing. If you got any questions please contact your salesperson. 

 

If your postal code is 2150, 2400, 2450, 2500, 2720 or 2900:

Here, you need to make a purchase of at least 3500 DKK to qualify for free shipping. Otherwise, shipping  costs 100 DKK.

 

For all other postal codes not mentioned above nothing is changing.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket 2. pinsedag, den 20. maj for både afhentning og levering.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket Kristi Himmelfart, torsdag den 9. maj for både afhentning og levering.

Fredag den 10. maj holder vi åbent som vi plejer

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket på alle helligdage (28/3, 29/3 og 1/4)

Derudover holder vi åbent, som vi pleje – også lørdag den 30/3 for afhentning.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 25/3, 26/3 og 27/3.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Mellem jul og nytår holder vi lukket på alle helligdage og den 23/12, 30/12 og 2/1 (pga. statusoptælling).

Derudover holder vi åbent, som vi plejer.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 27/12, 28/12 og 29/12.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære Kunder

På onsdag den 25. oktober 2023 er vores webshop lukket.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk eller på tlf. 32 11 46 38.

Vi leverer som altid.

Hilsen

Sprit & Co