Richland Rum Casks

Richland Rum

Richland Rum er et amerikansk destilleri, der gentagende gange ligger i toppen af prestigefyldte internationale konkurrencer inden for romverdenen. Destilleriet kan som ét af få destillerier i verden brøste sig af at producere ”Pure Single Estate Rum”, hvilket betyder, at al produktion er foregået på destilleriet egen grund – lige fra dyrkning af sukkerrør og frem til aftapning på flaske.

 

Richlands historie

Richland Rum blev grundlagt af Karin & Erik Vonk i 1999 og destilleriet er blandt pionererne i amerikanernes fornyet fokus på kvalitetsrom. De mener, det er vigtigt at have fuld kontrol over hele processen fra sukkerrørene på marken til den færdige rom. Richland Rum foretager derfor selv samtlige aktiviteter på destilleriets egen grund ved brug af traditionelle metoder, hvor der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten. Destilleriet er opkaldt efter byen Richland i Georgia, hvor det ligger. Her er klimaforholdene er perfekte for sukkerrør og ifølge Karin og Erik Vonk fik byen Richland sit navn, fordi områdets jord er utrolig rig på næringsstoffer, der beriger landbruget omkring byen.

Håndværket bag Richland Rum

Den første del af processen for romproduktion omhandler råvaren. Mange destillerier har typisk partnerskaber med eksterne leverandører af sukkerrørsmelasse, som er et sirupsagtig biprodukt fra fremstilling af sukker ud fra sukkerrør. Richland Rum har derimod valgt at investere i destilleriets omkringliggende marker, for at dyrke egne sukkerør, der har ét formål, nemlig at blive omdannet til fantastisk premium rom.

Anvendelsen af egne sukkerrør giver Richland Rum muligheden for at eksperimentere med sukkerrørene, og dermed småjustere smagsprofiler indtil rommen sidder ’i skabet’. Når sukkerrørene er høstet, sendes de videre til destilleriets egen presning, som omdanner de rå sukkerrør til 100% rent sukkerrørsjuice.

Sukkerrørsjuicen sendes derefter videre til destilleriets fordampningsanlæg, som har til opgave at reducere den 100% rene sukkerrørsjuice til råsirup på en traditionel fremgangsmåde, som er benyttet de sidste par århundrede, nemlig ved brug af kedel. Anvendelsen af ren sukkerrørssirup og den traditionelle kedelanvendelse giver karakterer og kvalitet til den færdige rom.

Næste aktivitet i processen er fermenteringen. Hos Richland Rum er fermenteringen også essentiel, og der holdes nøje øje med hvert eneste kar, der omdanner den tykke sukkerrørssirup til en ”rårom”, der indeholder 13% alkohol.

Nyhøstede Sukkerrør til produktionen

Richland Rums er en prisvindende romproducent

Richland Rum nydes verden over. Siden destilleriet lancerede sin første rom, har de vundet et hav af priser til store prestigefyldte konkurrencer for deres fantastiske rom. Guldmedaljer til konkurrencer, som fx Tastings.com, Good Food Awards, SIP Awards, America’s Best Aged Rum, CRAFT Spirits Awards og mange flere.

 

Klik her for mere information om det prisvindende amerikanske destilleri og deres romportefølje.

Richland Rums er prisvindende rom

Richland Rums produktionsproces

Nyhøstet sukkerrør
Nyhøstede sukkerrør klar til produktionen
Potstill destillation
Destillation på Richlands egne destillationsapperater
Fadlagring
Fadlagring er en uundværlig del af produktionen
Aftapning
Aftapningen af de gyldne dråber