Log ind

Erhverv

Bliv kunde

Erhverv/B2B

Din kurv 0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
Din kurv 0,00 kr.
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0,00 kr.
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Luxardo er et italiensk destilleri, hvis sortiment indeholder et bredt spektrum af spiritus, likør og andre produkter, der vil løfte enhver cocktail. Luxardo blev grundlagt tilbage i 1821, og har overlevet en række af store udfordringer, som havde slået de fleste destillerier ud af kurs. Men destilleriets viden inden for branchen har resulteret i fantastiske produkter, som nydes verden over.

Luxardo destilleriet er et sted, hvor århundrede gamle traditioner møder banebrydende produktionsmetoder. Med ankomsten af den syvende generation, arbejder to generationer i dag sammen for at fortsætte Girolamos arv.

Traditionelle kobber-pots, aldringskar, marasca-kirsebærsplantager, modningshuse og nye aftappningslinjer er alle bærende elementer for Luxardo distilleriet til den dag i dag, ligesom det altid har været.

Størstedelen af Luxardos produkter anvender de karakteristiske lyse søde kirsebær, Marascha-kirsebær.

Destilleriet dyrker selv deres egne Marascha-kirsebær, og har en enorm viden omkring de optimale levevilkår for de dejlige og stenede bær.

Omkring destilleriet i det nord-østlige Italien dyrker Luxardo sin helt egen type Marascha-kirsebær, som passende hedder “Marascha Luxardo”.

Denne type kirsebær er mindre i størrelsen, men indeholder mere saft, hvilket er perfekt til destilleringsprocessen.

 

Ét af Luxardos produkter, som er destilleret på disse kirsebær, er den velkendte Maraschino Luxardo

test

Dalmatien er en strækning af land og øer, der strækker sig 600 km langs den østlige side af Adriaterhavet. Zara var den venetianske hovedstad i Dalmatien i 400 år, og da republikken faldt, kom Napoleons Frankrig og senere Østrig og regerede regionen. Italienske Girolamo Luxardo blev sendt dertil som konsulær repræsentant af Kongeriget, Sardinien. Han flyttede til Zara med sin familie i 1817. Hans kone, Maria Canevari, blev dengang interesseret i at perfektionere likøren “Rosolio Maraschino”, hvilket er en likør, der er blevet produceret i Dalmatien siden middelalderen.

På baggrund af denne likør valgte Girolamo at grundlægge sit destilleri i 1821. 8 års forskning senere opnåede han et eksklusivt “Privilege” fra kejseren af Østrig. Dette var en værdifuld og værdsat anerkendelse af den overlegne kvalitet som Luxardo-produkterne havde. I dag anvender firmaet stadig stolt betegnelsen “Privilegiata Fabbricia Maraschino Excelsior”. Maraschino-likøren blev en vigtig cocktail ingrediens internationalt set sammen med andre produkter, som Luxardo-familien begyndte at producere kort efter grundlæggelsen. Heriblandt kirsebærlikør “Sangue Morlacco”, Originalen Maraschino Cherries, Limoncello og mange andre.

Næsten 100 år senere i 1913 byggede tredje-generations-arvingen, Michelangelo Luxardo et meget moderne destilleri, sandsynligvis det største i hele det østrigsk-ungarske imperium. Selv i dag kan man ikke undgå at ligge mærke til den imponerende bygning på havnekanten, der husede hovedkvarteret og opholdssted for Luxardo familien.

I slutningen af WWI (1918) blev Zara registreret som del af det Italienske Kongerige, eftersom 85% af dets befolkning var italienere. Derefter blev Luxardo selskabet hurtigt det vigtigste destilleri i landet.

Begyndelsen på 2. verdenskrig (1940) hæmmede alvorligt Luxardos industrielle aktivitet. Efter vilkårlige og gentagende engelsk-amerikanske bombninger i 1943-44, var destilleriet næsten fuldstændig ødelagt, ligesom byen var. I slutningen af 1944 trak de tyske tropper sig tilbage fra Dalmatien og tillod besættelse af Titos partisanere.

Det store flertal af den overlevende italienske befolkning flygtede i eksil til Italien og andre steder. men mange blev myrdet. Blandt de dræbte var Pietro Luxardo og Nicoló II med sin kone Bianca, der blev druknet af angriberne.

test
test

Resten af den overlevende familie formåede at flygte til Italien, og efterlod alle deres ejendele, som blev konfiskeret af partisanerne. På daværende tidspunkt så det ud til, at Luxardo-virksomheden ville blive til fortid efter mere end 100 års aktivitet. Men i 1947 havde den eneste overlevende bror, Giorgio Luxardo og det unge femte-generationsfamiliemedlem, Nicoló III en vision om at genopbygge det historiske destilleri i Torreglia i den nordøstlige del af Italien.

Kort efter afslutningen af 2. verdenskrig med hjælp fra resten af den femte generation lykkedes det virksomheden at rejse sig. Med genoprettelsen af gode forbindelser til pålidelige agenter og distributører, både i Italien og på eksportmarkederne blev forskellige Luxardo-produkter igen placeret på øverste hylder i mange barer. I begyndelsen af 1980’erne takket være konsolideringen af eksisterende markeder samt innovative ideer, bragt af de unge sjette-generationsfamiliemedlemmer. Dette resulterede i en æra med konsekvente investeringer på anlægget i Torreglia, som stadig gennemgår i dag.

Ønsker du at vide mere om Luxardos facinerende historie, kan du finde deres egen hjemmeside her.

Erhvervskunde/B2B

Privatkunde

Kære kunder

Vi holder lukket 2. pinsedag, den 20. maj for både afhentning og levering.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket Kristi Himmelfart, torsdag den 9. maj for både afhentning og levering.

Fredag den 10. maj holder vi åbent som vi plejer

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Vi holder lukket på alle helligdage (28/3, 29/3 og 1/4)

Derudover holder vi åbent, som vi pleje – også lørdag den 30/3 for afhentning.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 25/3, 26/3 og 27/3.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære kunder

Mellem jul og nytår holder vi lukket på alle helligdage og den 23/12, 30/12 og 2/1 (pga. statusoptælling).

Derudover holder vi åbent, som vi plejer.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk.

Vi leverer og holder åbent den 27/12, 28/12 og 29/12.

Hilsen

Sprit & Co

  

Kære Kunder

På onsdag den 25. oktober 2023 er vores webshop lukket.

Du kan stadig bestille varer på salg@sprit-co.dk eller på tlf. 32 11 46 38.

Vi leverer som altid.

Hilsen

Sprit & Co