vermouth som vi kender det blev opfundet af en italiensk vinbonde fra Torino i 1700-tallet. Da han skulle navngive sin opfindelse, blev han inspireret af en tysk hedvin med malurt – derfor endte han med at kalde den Vermouth, der trods sin italienske oprindelse har en noget tysk ordlyd.
Når man producerer Vermouth, tilføjer man sukker, urteekstrakt og lidt ekstra alkohol til vin. Det ligger og lagrer i en rum tid, indtil man har opnået den ønskede smag. Traditionelt laves det meste Vermouth på rød- eller hvidvin, men i dag begynder mere og mere rosévermouth at vinde frem. Som en del af den udvikling kommer Ruby Vermouth nu med et lækkert og ligetil bud på en rosévermouth.
Deres Vermouth er frisk, økologisk, sommerlig og kompleks idet smagen kommer på baggrund af hele 21 nøje udvalgte krydderier og krydderurter. Vermouthen produceres ved foden af Dolomitterne i det nordlige Italien – og vinen, som den er baseret på, laves i Bardolino sydøst for Gardasøen.
Herunder finder du opskrifter på simple cocktails med Ruby Vermouth. De er sommerlige og lækre, og passer perfekt til en pre-dinner-drink i solskinnet på terrassen.
Red Ruby
- 5 cl Ruby Rosé Vermouth
- Top med indian eller lemon tonic
- Pynt med en skive grape og et sugerør
Alle ingredienser hældes i et highball- eller hvidvinsglas med isterninger.
Pink Ruby
- 5 cl Ruby Rosé Vermouth
- Top med 3 cents Pink Grape Soda
- Pynt med en skive grape, en skive lime og et sugerør
Alle ingredienser hældes i et highball- eller hvidvinsglas med isterninger