I Tyskland, Brazilien, Rusland og Polen hedder Diplomático ikke Diplomático men Botugal.
Diplomático har udviklet deres egen sukkerrørssort – Caña Diplomática, så den passer bedst muligt til deres behov.
Der bliver hvert år høstet 75.000 tons sukkerrør hvert år.
Sukkerrørene vokser ved destilleriet, som ligger ved foden af Andesbjergene i Venezuela.
Diplomático bliver enten lavet af sukkerrørshonning eller sukkerrøsmelasse.
Når gæren omdannet sukkeret til alkohol, ser det ud til at væsken koger, selvom den ikke går.
Sukkerrørsmelassen fermenterer i 24 timer, mens sukkerrørshonningen fermenterer i 48 timer.
Diplomático bruger forskellige destillationsapparater, der alle fremelsker forskellige smagskomponenter i den færdige rom.
Barbet Column er importet fra Frankrig i 1959. Den giver en let, skarp og frugtrig spiritus.
Batch Kettle er importeret fra Canada i 1959. Det er den eneste af sin slags, der laver rom. Den giver en semi-kompleks og cremet spiritus.
Pot Stills er importeret fra Skotland i 1959. Den giver en tung, dyb og rig spiritus.
De varme dage og kølige nætter i Venezuela giver rommen optimale lagringsbetingelser.
Der bliver brugt 300.000 fade til at lagre rommen.
Et års lagring i Venezuela svarer til tre års lagring i Skotland.
På 12 års lagring forsvinder der omkring 60% af væsken.
Don Juancho, der pryder etiketterne, var en venezuelansk adelsmand, der levede i det 19. århundrede og udforskede verden i jagten efter den fineste spiritus.
100% af de flydende restprodukt bliver genbrugt som organisk gødning til sukkerrørene.
Diplomático har halveret deres vandforbrug over de seneste år.