Vaona Odino

Vaona Odino

Vaona Odino

Vaona Odino er grundlagt i 1931 af den nuværende ejers bedstefar. Han hed Alberto Vaona. Vingården er placeret i kommunen Marano – mere præcist i Valgatara i området Paverno. Det ligger i hjertet af den historiske Valpolicella region og ikke langt fra Romeo og Julies hjemby Verona.

Producenten tilhører den nye garde af producenter i Veneto, som har droppet at levere sine druer til andre og større producenter. I stedet har de kastet sig ud i at klare opgaverne selv. Da Alberto overtog vingården fra sin far, besluttede han at høste frugterne fra de gamle og krogede stokke som vingården ejer. Det var starten på, at Vaona Odino selv vinificerede og tappede sine vine, som de gør i dag.

 

Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.

 

Vingården

Vaona tørrer stadig druerne til sine Amarone og Recioto vine på traditionel vis på stativer og i sivkurve oppe under loftet. Det er en ganske besværlig proces, hvor fugtighed og ventilation spiller en afgørende rolle for udfaldet. De forskellige faser i produktionen udføres ved hjælp af tyngdekraften. På den måde løber mosten frit og giver mulighed for maksimal kvalitet.

 

Vaona breder sig på et areal på omkring 10 hektar med vinstokke. Vinstokkene er fordelt over optimale kuperede steder i en højde, der spænder sig fra 200 til 250 meter over havetsoverflade. Området nyder optimal eksponering mod vest, hvilket giver de gunstige forhold for vinstokkene og druerne i deres forskellige faser.

Veneto

Veneto er en betydelig og tiltagene vigtig vinregion i det nordøstlige hjørne af Italien. Hvad angår geografi, kultur og vinstil, så repræsenterer Veneto en overgang fra den alpine, Germano-Slavic ende af Italien og de varmere, tørrere og mere romanske lande mod syd.

 

Veneto er lidt mindre end Italiens andre store vinproducerende regioner – Piemonte, Toscana, Lombardy, Puglia og Sicilien – men den genererer mere vin end nogle af de andre.  Selvom de sydlige regioner i lang tid var Italiens primære vinproducenter er denne balance begyndt at ændre sig over til at være de nordlige. Det skete i den sidste halvdel af det 20. århundrede. I 1990’erne oppede Veneto sig, og modtog anerkendelse for vine som Valpolicella, Amarone, Soava og Prosecco.

 

Med sin frugtrige røde Valpoliecella, der komplimenterer den intense Amarone og den søde Recioto, er Veneto udrustet med en formidabel portefølje af rødvine og forfriskende hvidvine, som Soave og den boblende Prosecco. I dag er 25% af vinene fra området med DOC/DOCG titler.

Regionen

Veneto-regionen kan groft sagt deles op i tre geografiske arealer. Arealerne er kendetegnet ved deres topografi og geografi. I nordvest finder vi foden af Alperne langs den østlige bred af Gardasøen. Klimaet her er køligere og påvirket af Alperne, og her finder vi friske og sprøde hvidvine. Øst for søen og nord for Verona er Valpolicella. Det areal går også under navnet ”Byen med de mange kældre”. Der bliver nemlig produceret intet mindre end 500.000 hektoliter af frugtrig rødvin. Valpolicella er den eneste DOC, der kan konkurrere mod Toscanas berømte Chianti. Direkte øst for Valpolicella er Soave, der er hjemsted for den tørre hvidvin, der nu rangere blandt Italiens mest kendte produkter. Garganega og Trebbiano er vigtige druevarianter til hvidvin.

 

Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.

Vaona Odino