I 1995, da Pierazzuoli familien købte Tenuta Le Farnete, var den forfaldet og en total ruin. Det blev besluttet at restaurere ejendommen, etablere en ny vinkælder og omplante vinstokkene med udvalgte kloner af Sangiovese og Cabernet Sauvignon. Familien har 11 hektar vinmarker, der alle er plantet syd/sydøst for optimal modning af Sangiovese og Cabernet Sauvignon.
Vingården drives efter princippet om green farming. Top vinen Carmignano DOCG Riserva har tre glas i Gambero Rosso, Andre produkter er Carmignano DOCG og Barco Reale Doc di Carmignano DOC. Carmignano er den eneste DOCG af Italien, som er forpligtet til at anvende Cabernet Sauvignon. Det er de samme vinbønder, der også driver Tenuta Cantagallo. Markerne er kun adskildt af en bakke – men vinene er meget forskellige.
Efter krigen var der ikke plads til så mange vinbønder af to årsager. For det første blev pladsen brugt til fabrikker, og for det andet ønskede de jobsøgende at arbejde indenfor frem for udenfor.
Toscana strækker sig malerisk langs det Liguriske havs kyst i Italien, og er en af de mest prestigefyldte vindyrkningsregioner i verden. Toscana grænser op til regionerne i Ligurien mod nordvest, Emilia-Romangna mod nord, Marche mod nordøst, Umbrien mod øst og Lazio mod sydøst. På grund af geologiske og klimatiske forhold producerer vingårde i Toscana vine af høj kvalitet med et unikt præg. På de ufrugtbare kalkstensjorde i Toscana er vinstokkene forkælet med masser af sol og regn. Internationalt populærere vine som Brunello di Montalcino, Chianti og Vino Nobile fra Montepulciano trives her.
Blandt de mest kendte og mest vigtige vine er Chianti Classico. Druerne kommer fra den samme region i Toscana og bliver kun dyrket i et meget afgrænset område mellem Siena og Firenze. Sangiovese druen, der er grundlaget for størstedelen af Chianti blendet, er en drue med en tynd skal, så den laver gennemsigtige vine. Det er en robust men frugtrig vin, der blandt andet er kendt for en aroma af sure kirsebær.
Brunello er den dyreste af de klassiske Toscana vine. Den skal modne i mindst 24 måneder på træfade, og den må ikke frigives før begyndelsen af det femte år efter høsten. Den er lavet på Sangiovese druer, og følger de strenge DOCG regler. Vin Santo er den typiske dessertvin fra området. Den er lavet på Trebbiano og Malvasia. Druerne bliver hængt op og tørret. Efter presningen modner vinene i mindst tre år på små træfade.
I Toscana bliver der dyrket Sangiovese på over 100.000 hektar, således optager den mere end 10% af Italiens vingårde. Vinen indeholder en masse tannin og syre, men forholdsvis lidt farve. Det er hoveddruen til Chianti og Brunello di Montalcino. Til Vino Nobile di Montepulciano bliver der brugt Prugnollo Gentile. Canaiolo og Merlot er også repræsenteret i regionen sammen med Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Til hvidvine bliver der brugt: Vermentino, Malvasia, Trebbiano, Chardonnay, Pinot Grigio, Moscato og Vernaccia.
Det er typisk tørre vine, som fremstår lette i kroppen. En fornyligt åbnet og ung Toscana-vin dufter af kirsebær, nogen gange sure kirsebær og ribs. I ganen kan du mærke den raske syre, der minder om røde bær og her en mere urtekarakter. Du kan finde mere koncentrerede vine blandt højt klassificerede vine som Chianti og riservas fra Brunello og Vino Nobile. De har en rigere, mere fuld aroma med balancerede tanniner.
Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.