Tawny til Risalamanden

Tawny fra Australien

Skal du bruge en skøn Tawny til Risalamanden, kraftige oste eller andet hvor du normalt ville drikke portvin? Så er du havnet det helt rigtige sted. Fortified vin fra Australien minder meget om den klassiske portvin fra Porto. Ifølge decante bliver der produceret omkring 4.000 liter fortified vin om året i Barossa – til sammenligning bliver der produceret omkring 25 millioner liter vin. Så der er altså tale om en helt særlig niche. Dutschke laver seks forskellige slags fortified vin, der alle er gode forslag til en Tawny til Risalamanden.

 

Du kan læse mere om Dutschke her

 

I 2010 blev Wayne Dutschke kåret som Barossa Winemaker of the Year. Desuden er han optaget i “Barons of Barossa” og er dermed en del af et eksklusivt lille selskab med nogle af de mest respekterede vinmagere fra et af Australiens bedste og mest kendte vindistrikter.

 

Læs mere

 

 

Old Codger Tawny Port er en blanding af gamle kvalitets vine, der alle er modnet på små egetræsfade i gennemsnit i mindst 8 år. Det er bedst at drikke den inden for 2 år, efter den er kommet på flaske. Den udstråler kompleksitet, og har den karakteristiske ”rancio” (butternutscotch) note.

 

 

Bestil Old Codger her

Gå på opdagelse i vores udvalg af Dutschke Tawny