Spritz er meget mere end Aperol

Mange forbinder en Spritz med Aperol. Derfor er meget få klar over, at en Spritz er en specifik cocktailtype, som altid laves med mousserende vin eller hvidvin og danskvand.

Ofte ser man spritzere lavet med italiensk appelsinbitter – de såkaldte aperitivoer, hvoraf Aperol er en af mange producenter.

Hos Sprit & Co vil vi dog slå et slag for, at Aperol ikke er den eneste Aperitivo, der kan bruges til Aperitivo Spritz. Man kan lave Spritzere med alle slags spiritus!

Hvis du er interesseret i at lære lidt om hvilken spiritus, vi anbefaler at lave spritzere med, kan du læse med nedenfor. Her har vi beskrevet Aperitivoer fra andre producenter end Aperol.

Derudover forklarer vi, hvordan du kan lave en Limoncello Spritz – ligeledes en helt fantastisk sommerdrink, der er perfekt at nyde i solskinnet!

 

 

Aperitivo Spritz med Del professore

Del Professore Aperitivo

 

Del Professore producerer spritus til barskabets allerøverste hylde, uden at det behøver at koste en formue. Det gælder også for deres Aperitivo, der er blandt de bedste på markedet!

Del Professore Aperitivo har en intens og frisk smag af salvie, citrus, mandarin, rabarber og hyldeblomster. Dette samtidig med at dine smagsløg bliver beriget af ensian og andre delikate, bitre urter. Til sammen skaber det en fantastisk balance og kompleksitet.

 

Prøv Del Professore i en Aperitivo Spritz på terrassen eller som pre-dinner-drink – vi garanterer, at du ikke bliver skuffet.

 

Del Professore Aperitivo Spritz:

5 cl Del Professore Aperitivo

8 cl mousserende vin som f.eks. Althea Prosecco.

Top op med danskvand og pynt med appelsinskiver.

Drinken serveres over is i et rød-, vin- eller highballglas.

 

Elixir Limoncello

 

Elixir Limoncello er en del af en 100% økologisk produktserie fra det anerkendte Antica Distilleria Quaglia. Her er der virkelig tale om sommer på flaske, da Elixir Limoncello formår at balancere det sure fra citronerne med sukkerens sødme på absolut bedste vis!

Elixir Limoncello smager silkeblødt af citroner og sødlige frugter, mens den har spinkle noter af urter og hvid peber!

 

Hos Sprit & Co anbefaler vi, at du nyder Elixir Limoncello som aperitif – enten rent over is eller i en Limoncello Spritz!

Elixir Limoncello Spritz:

5 cl Elixir Limoncello

8 cl mousserende vin som f.eks. Althea Prosecco.

Top op med Danskvand og pynt med to skriver citron og en myntekvist.

En Limoncello Spritz bør serveres over is i et lowball- eller hvidvinsglas.

 

Limoncello Spritz er et fantastisk alternativ til Aperitivo Spritz

Luxardo Aperitivo

 

Luxardo Aperitivo er et fantastisk alternativ til den meget benyttede Aperol Aperitivo. Luxardo har produceret likør siden 1821, og står blandt andet bag den utrolige Maraschinolikør og de verdenskendte cocktailbær, som begge er at finde i enhver bar!

 

Luxardo Aperitivo produceres ved at adskillige slags citrusfrugter, rødder og urter får lov at trække i alkohol i en lang periode. Det bidrager til en utroligt afrundet smag, der er knapt så syntetisk sød som den velkendte Aperol Aperitivo. Luxardo Aperitivo har et let bittert udtryk med noter af grapeskræl, salvie og rosmarin.

 

Vi anbefaler, at du nyder Luxardo Aperitivo i en spritz som et kærkomment, mere komplekst og knapt så syntetisk alternativ til Aperol Spritz.

Luxardo Aperitivo Spritz:

6 cl Luxardo Aperitivo

8 cl mousserende vin som f.eks. Althea Prosecco.

Toppes med danskvand og pyntes med to skiver appelsin og en rosmarinkvist – det forkæler både smagsløgene og lugtesansen!

Luxardo Aperitivo Spritz serveres over is i et lowball- eller hvidvinsglas.

 

Luxardo Aperitivo Spritz, flaske og Cocktail

Berto Aperitivo

 

Her får du en aperitivo fra fantastiske Berto, der ligeledes hører under Antica Distilleria Quaglia. Denne aperitivo er en mellemting mellem Aperol og Campari, fordi den har lidt bitre overtoner. Disse er et fint modspil til sødmen og krydderierne der også er at finde i likøren.

 

Hos Sprit & Co anbefaler vi, at du nyder Berto Aperitivo rent over is, i en spritz eller sammen med tonic. Mulighederne er mange med denne fantastiske likør!

Berto Aperitivo Spritz:

6 cl Berto Aperitivo

8 cl mousserende vin som f.eks. Althea Prosecco.

Toppes med danskvand og pyntes en appelsinskive og lidt grapeskræl.

Berto Aperitivo Spritz serveres over is i et highball-, rød- eller hvidvinsglas.

 

Berto Aperitivo Tonic:

5 cl Berto Aperitivo

Top op med indian tonic og pynt med en skive grape eller appelsin.

Berto Aperitivo Tonic serveres over is i et highballglas.

 

Berto Aperitivo, Flaske

Gode alternativer til Aperol Aperitivo