Old English opskrifter

Emerson

 

 

Waldorf astoriatet har lavet en samling af cocktail i deres cocktailbog fra 1935, og det kan ses fra Emerson cocktailen at opfindelserne fra de første bartendere i midten af 1800-tallet skinner igennem både i valg af ingredienser, forberedelse og præsentation.

 

6 cl Old English Gin

3 cl Sød rød vermouth

1,5 cl frisk limejuice

0,3 cl Maraschino likør

 

Tilføj alle ingredienserne i en cocktailshaker med isterninger. Shake godt og strain væsken ned i et afkølet cocktailgals.

 

 

 

Fix

 

De to konkurrenter, Jerry Thomas og Harry Johnson, skrev begge to om cocktailen Fix. I 1882 tilføjede Johnson hindbær sirup til Thomas’ opskrift fra 1862, og det fik den til at minde om Bramble, som vi kender den fra midten 1980’erne.

 

6 cl Old English Gin

Saften fra en kvart citron

2 dash hindbærsirup

1 spiseske sukker, der er opløst i lidt vand

 

Fyld et old fashioned glas to tredjedele op med knust is, rør godt rundt og pynt den med friske frugter. Hæld hindbærsirup over og server med et sugerør.

 

 

Martinez

 

Denne forgænger til Martinien var med stor sandsynlighed af Jerry Thomas i det tidlige 1860’erne, da han var bartender på Occidental Hotel i San Francisco. Her serverede han den for de rejsende fra Martinez. Men den første nedskrevne opskrift er fundet i The Modern Bartender’s Guide by O.H. Byron.

 

3 cl Old English Gin

6 cl Vermouth

2 dashes af Maraschino likør

1 dash af Boker’s Bitters

2 små isterninger

 

Shake godt i gennem, og strain ned i et stort cocktailglas. Læg en kvart skive citron i glasset og server. Hvis gæsten foretrækker cocktailen sød, tilsæt to dashes af gum sirup.

 

Rickey

 

 

Ideen til Rickey kom fra George A. Williamson i 1880 på Shoomaker’s Bar i Washington DC, da han så oberst Joe Rickey klemme en halv lime ned i sin whiskey og soda. Ginversionen af en Rickey kom til live i 1882 med en opskrift fra Harry Johnsons Bartenders Menual.

 

 

6 cl Old English Gin

Saften fra to lime

Danskvand

 

 

Fyld et højt glas med isterninger og en halv lime. Tilføj gin og limejuice og top op med danskvand. Server med en ske.

 

 

Daisy

 

I følge Mr. Simon Difford har denne vintage cocktail undergået en del ændringer gennem årene. Den essentielle DNA af en Daisy indebærer at tilføje lidt danskvand til en Sour. I det tidlige 20. århundrede blev grenadine den traditionelle sødende ingrediens. Alle versioner er dog enige om, at en Daisy skal være kolde, forfriskende og bruge sæsonens frugter som garnish.

 

6 cl Old English Gin

3 cl Frisk citronjuice

3 cl Grenadine

Danskvand

 

Kombiner spiritus, juice og sirup med isterninger i en shaker. Shake og strain ned i et fint cocktailglad med isterninger. Top op med danskvand og brug citron som pynt.

 

 

Crusta

 

 

Crustaen kan dateres tilbage til det tidlige 1800-tal og der er et par forskellige opskrifter på den. Men alle er enige om, at cocktailen skal præsenteres i et vinglas med sukker på kanten, og en citronskal på indersiden af glasset.

 

6 cl Old English

1,5 cl Maraschino likør

1,5 cl Frisk citronjuice

Dash af Angostura Bitter

 

Shake alle ingredienserne med isterninger og strain ned i et vinglas, der er forberedt som beskrevet ovenfor.

 

 

Sangaree

 

 

Sagareens navn er taget fra det spanske ord “Sangre”, der betyder blod, og den kan dateres tilbage til 1736. Her er den beskrevet i et britisk gentleman’s magasin: “… a punch seller in the Strand had devised a new punch made of strong Maderia wine and called Sangre.” I 1860’erne blev Sangaree en cocktail, der blev serveret som enkel cocktail.

 

6 cl Old English

0,5 Teske sukker

3 cl Portvin

 

Shake gin og sukker med isterninger og strain det ned i et lille glas. Tilføj portvin og server med lidt knust muskatnød.

 

 

Julep

 

Navnet Julep (rosenvand) stammer fra Persien i 1400-tallet og er mere eller mindre en kold punch, der traditionelt bliver serveret i en sølv kop. I 1803 blev den første Mynte Julep serveret i London af John Davis, og i 1817 serverede baretender Orasmus Willard den første Julep i USA på New York City’s Hotel, da en fremmed spurgte efter en Iced Mint Julep.

 

6 cl Old English

3 cl Curacao Likør

3 cl Frisk limejuice

1 Stor stilk mynte

Dash af danskvand

 

Knus myntebladene og Curacao og shake med gin. Dobbel strain over knuste isterninger og top op med danskvand. Garnish med mynte og frugter efter årstiden.