Michter’s 5 unikke trin

Michter’s historie starter helt tilbage i 1753. Efter forbudstiden gennemgik virksomheden en turbulent periode, inden de i 1990’erne fik nye ejere, som har løftet kvaliteten til helt nye højder. Der er stort fokus på alle detaljer i produktionen, men Michter’s har formået at adskille sig markant fra andre producenter ved brug af følgende 5 trin:

  1. De tørrer træet til deres fade under åben himmel i op til fire år. Dette blødgør træets naturlige tanniner, der ellers kan give uønsket bitterhed.
  2. De toaster deres fade ved lav varme, hvilket gør sukkerstofferne i træet mere tilgængelige for den whiskey, der bliver hældt på fadene, og resultatet er en blødere whiskey.
  3. De fylder whiskeyen på fadene ved 51,5%, hvilket er lavere end normalt. Det betyder, at de skal bruge flere fade, og whiskeyen får dermed mere fadkontakt. Desuden får de også et bedre produkt i kraft af mindre fortynding efter lagring.
  4. De hæver og sænker løbende temperaturen i deres lagerbygning (”heat cycling”), hvilken gør, at whiskeyen presses ud i træet når temperaturen stiger og tilbage igen, når den falder, og på den måde får den mere fadkontakt.
  5. De analyserer hvert enkelt batch nøje og tilpasser filtreringen til hver batch for at bevare mest muligt af smagen, mens de fjerner uønskede dele.

Resultatet er whiskey af meget høj kvalitet, som har vundet stor international anerkendelse.

Deres bourbon er et ”Small Batch”-produkt, hvor de maksimalt blender 20 fade pr. batch, hvilket stiller store krav til hver eneste fad, da et dårligt fad ikke kan skjules i mængden.

Denne unikke proces gør Michter’s til intet mindre end en fantastisk whiskey!

 

Se hele vores udvalg fra Michters her