Maison Chatelet
Vinstokkene hos Maison Chatelet har en gennemsnitsalder på 50 år og de dyrkes på i alt 10 hektar. I dag er det den fjerde generation i familien, som står for ansvaret. Knowhow er siden begyndelsen blevet overført fra far til søn. Vinmarkerne har et tempereret oceanisk og halvkontinentalt klima og vinstokkene nyder en jordbund bestående af ler og kalksten. Når der skal høstes bliver det gjort manuelt og vinificeringen er helt traditionel, hvilket vil sige ingen brug af nye fade, men udelukkende lagring på gamle.
Læs mere
Bourgogne
Bourgogne er måske lille i størrelse (30.000 hektar i alt) men dens indflydelse i vinverdenen er stor. Fra Bourgogne, der ligger i den østlige del af Frankrig, kommer der komplekse vine, der kommer i forskellige prisklasser. Rødvine bliver ofte produceret på 100% Pinot Noir og hvidvine på 100% Chardonnay. Det er ægte Bourgogne. Derudover laves der små mængder rødvin på Gamay og Aligoté samt rosé og mousserende vine. Der findes også andre druesorter i området, men de to er de mest fremtrædende. Vine her fra er meget forskellige og det er svært at sige noget overordnet om dem, da hvert vinhus har sin egen stil.
Bourgogne har et kontinentalt klima, hvilket giver varme somre og kolde vintre. Uanset årstiden, så er der ustabilt vejr. Det kan mærkes på høsten, der kan variere både i kvalitet og kvantitet fra år til år. Chablis og Beaujolais er formelt dele af Bourgogne, men de anses ofte som selvstændige områder.
Der er fire klassificeringer i Bourgogne:
- Regionale og kommunale appellationer AOC. De udgør langt størstedelen af produktionen i Bourgogne.
- Premier Cru, der består af de bedste vinmarker i en kommune.
- Grand Cru, der er en lille del af den samlede produktion, men til gengæld også de allerbedste fra området. De bliver lavet til at lagre i lang tid.
- Lieu dits, der er kommunevin. Her står angivelse af vinmarkens navn på flasken.
Her finder du hele vores udvalg af franske vinhuse