Mad Owl lagring

Mad Owl

Mad Owl gin bliver produceret på Thornæs destilleri ved Gribskov i Nordsjælland. Destilleriet startede med at producere dansk Single Malt Whisky, og siden har de udvidet deres sortiment. Manden bag Thornæs destilleri er Torben Thornæs Andersen. Med det reneste grundvand lige under fødderne har Thornæs Destilleri det optimale udgangspunkt for at producere dansk spiritus af højeste kvalitet.

Mad Owl er navnet på serien af fyldige og karakterfulde gin. Alle deres gin bliver destilleret på den traditionelle måde med urter direkte i kedlen eller i en urte-kurv. Alle ginvarianterne er lavet med udgangspunkt i den hellige gin treenighed, som er enebær, koriander og angelika rod. Det danner basen for deres versioner. Herfra forgrener basen sig ud i hver deres gin med særpræg i smag og aroma.

Deres gin bør mikses i forholdet 1 del gin og 3 dele tonic for at opnå den optimale balance.

 

Hvorfor hedder ginnen Mad Owl?

Navnet er en hyldest til uglen, der plejede at leve på destilleriets loft. Da Thornæs Destilleri flyttede ind, så flyttede uglen ud. Hvilket selvfølgelig var lidt ærgerligt. Selvom det letter rengøringsarbejdet, da ugler ikke er kendt for at gøre rent efter sig selv. Heldigvis er uglen ikke helt forsvundet. Den holder til i de øvrige bygninger på gården. Om aftenen kan dens tuden stadig høres i det fjerne. Thornæs Destilleri har sat en uglekasse op ved lagerindgangen i håb om, at den vil slå sig ned i den.

 

Du kan finde Thornæs Destilleris egen hjemmeside her.

Ungt brand med flotte internationale priser

International Wine & Spirits Competetition i London IWSC 2021

Mad Owl Gin – Herbal

Sølvmedalje, 93 point

“Straw in colour; a gin with an herby aroma profile of mint, fennel and coriander. Boasts a zesty freshness with layers of smoky cardamom and black pepper.”

 

Mad Owl Gin – Citrus

Sølvmedalje, 92 point

“Delicate lemon zest on the nose with some liquorice. Bitter lemon pith on the palate with elements of clementine and pine. A touch of spice on the finish.”

 

Mad Owl Gin – London Dry

Bronzemedalje

“A gin with a heady herbal combination of thyme, dill and rosemary, with an agave sweetness.”

Thornæs' historie

 

Thornæs’ historie startede med en drøm om at starte et ægte whiskydestilleri i Nordsjælland. Destilleriets formål var fra begyndelsen at udvikle, producere og sælge dansk Single Malt whisky. Senere har de udvidet til også at omfavne ginnen – Mad Owl.

 

Grundvandet omkring destilleriet ved Gribskov er helt optimalt til produktion af spiritus. De producerer som sagt både whisky og gin, men de laver også snaps. Alle deres spiritustyper er format af deres eksperimenterende og kvalitetsbevidste arbejdsgang, der kommer af, at de destillerer efter small batch princippet.

Mad Owl gin med lækre ginbaserede drinks

Susse og Maggie

 

Alle Mad Owls gin bliver lavet på to alembiske kobberkedler med worm tub kondensere. En af årsagerne til ginnens fyldige og tydlige karakter er den traditionelle destilleringsmetode, hvor alle botanicals bliver blandet direkte i kedlerne. En anden årsag er en ekstrem langsom destillering – helt ned til 15 liter i timer – det giver ekstra refluksion og høj kobberkontakt. Det er den ekstra kobberkontakt, der giver blødere spiritus.

 

Susse og Maggie er destilleriets to ginkedler. De er utroligt pålidelige og nemme at arbejde med. Selvom de begge kan rumme 200 liter, er de ikke samme størrelse. Derfor har de fået navne, så det er nemt at kende dem fra hinanden. Den ene kedel er opkaldt efter Susse Wold og den anden efter Marguerite Viby. Det er der ikke en dybere mening i, men det i hvert fald nemt at huske.

 

"Susse og Maggie" - navnene på destilleriets to ginkedler

Hvad er specielt ved Mad Owl Gin?

 

  • Mad Owl Gin er destilleret på traditionelle alembiske kobberkedler, der samenlignet med for eksempel kolonnedestillering har tendens til at lade flere æsteriske olier passere til kondensering. Det er med til at give ekstra fylde og karakter til ginnen.
  • Mad Owl gin destilleres med alle botanicals i kedlen – ikke compound.
  • Mad Owl Gin destilleres meget langsomt for at sikre en blødere spiritusoplevelse. Helt ned til 15 liter i timen.
  • Mad Owl Gin er produceret i små batches med 100 % fokus på smag og kvalitet.
  • Mad Owl Gin er destilleret på økologisk hvedespirt af absolut højeste kvalitet.
  • Mad Owl Gin produceres i Kagerup i Nordsjælland, og er opkaldt efter uglen, der holdt til på destilleriets loft.

Rundvisning og smagerum

På Thornæs Destilleri inviterer de dig helt tæt på produktionen af deres spiritus. Du kan opleve hvordan dansk maltbyg transformeres til dansk single malt whisky, og se hvordan urter og krydderier bliver brugt til at skabe spændende varianter af gin. Processerne vil blive grundigt forklaret undervejs. Du vil blandt andet lære, hvordan malt bliver til øl, og den øl bliver til maltsprit, der sidenhen bliver til whisky. Rundvisningen bliver afsluttet med en smagning af et udpluk af deres forskellige produkter.

 

Efterfølgende kan du gå en tur over i smagerumemet, hvor der også er en lille butik. Her kan du købe Thornæs destilleries produkter, som du lige har fået forklaret, hvordan bliver produceret.

Rundvisning og smagerum

Sortiment