Mad Owl

Mad Owl gin bliver produceret på Thornæs destilleri ved Gribskov i Nordsjælland. Destilleriet startede med at producere dansk Single Malt Whisky, og siden har de udvidet deres sortiment. Manden bag Thornæs destilleri er Torben Thornæs Andersen. Med det reneste grundvand lige under fødderne, har Thornæs Destilleri det optimale udgangspunkt til at producere dansk spiritus af højeste kvalitet.

Mad Owl er navnet på serien af fyldige og karakterfulde gin. Ginnene bliver destilleret på den traditionelle måde, med urter direkte i kedlen eller i en urte-kurv. Alle ginvarianterne har en klar profil, som er nem at genkende og mikse.

 

Her kan du bestille Mad Owl – London Dry Gin

 

Hvorfor hedder ginnen Mad Owl?

Navnet er en hyldest til uglen, der plejede at leve på destilleriets loft. Da Thornæs Destilleri flyttede ind, så flyttede uglen ud. Hvilket selvfølgelig var lidt ærgerligt. I dag er uglen dog flyttet tilbage og har fået perment adresse i den ugleboks destilleriet har hængt uden for varehusets indgang.

Priser ved Årets International Wine & Spirits Competition i London - IWSC

Mad Owl Gin – Herbal

Sølvmedalje, 93 point

“Straw in colour; a gin with an herby aroma profile of mint, fennel and coriander. Boasts a zesty freshness with layers of smoky cardamom and black pepper.”

 

Mad Owl Gin – Citrus

Sølvmedalje, 92 point

“Delicate lemon zest on the nose with some liquorice. Bitter lemon pith on the palate with elements of clementine and pine. A touch of spice on the finish.”

 

Mad Owl Gin – London Dry

Bronzemedalje

“A gin with a heady herbal combination of thyme, dill and rosemary, with an agave sweetness.”

 

Mad Owl - London Dry Gin

London Dry with a sneaky herbal twist

Mad Owl – London Dry er en klassisk dry gin. Den har en god sødme med et strejf af krydderurter. En gin med masser af karakter. Ginnen er indeholder otte botanicals: enebær, koriander, angelika rod, citronskal, timian, salvie, grains of paradise og orris rod. Det er den perfekte gin som udgangspunkt i en klassisk G&T, eller du kan eksperimenterer med din foretrukne garnish.

 

Her kan du bestille Mad Owl – London Dry Gin

 

Mad Owl Gin - London Dry

Mad Owl - Herbal Gin

 

Herbal with a kick of green and orange

Denne gin er fyldt med dejlige grønne krydderurter, aromatisk peber og en sød appelsin i afslutningen til at afrunde en skønne smagsoplevelse. Den perfekt til alle dem, der foretrækker en fyldig gin. Det er en kraftig gin, der indeholde ni botanicals: enebær, koriader, angelika rod, rosmarin, basilikum, laurbær, cubeb peber, appelsinskal og orris rod.

Ønsker du at pifte drinken lidt op, så smid nogle oliven, røde peberkorn eller et par jordbærskiver i.

 

Her kan du bestille Mad Owl – Herbal Gin

 

Mad Owl Gin - Herbal

Mad Owl - Citrus Gin

 

Citrus with a rush of zesty fruit

Ginnen har en intens smag, og derfor går den perfekt sammen med lidt is, tonic og intet andet. Men du kan også pifte den op med en kvast rosmarin, et par basilikumblade eller revet citron- eller grapeskal. Ginnen er lavet på ni botanicals: enebær, korinder, angelika rod, frisk citronskal, frisk appelsinskal, frisk blodappelsinskal, lemon verbena, grains of paradise og orris rod.

Det er en forfriskende drink, der er lavet på enebær, koriander og citrusfrugt. Målet var at skabe en mild og sødmefuld gin, hvor tonerne skulle være mere lyse end mørke.

 

Her kan du bestille Mad Owl – Citrus Gin

 

Mad Owl Gin - Citrus

Mad Owl - Rhubarb

Rhubarb with af tender touch of ginger

Mad Owl – Rhubarb kan drikkes som den er direkte fra flasken – eventuelt med lidt lime og en isterning. Den kan også blandes op med indian tonic, lidt appelsinskal og basilikum på toppen. Det pynter både for øjet og smager dejligt i ganen.

Mad Owl – Rhubarb er en skøn sæsondrik, der rummer meget rabarbersmag, frisk ingefær og sød afslutning. Den er lavet på otte botanicals: rabarber, frisk ingefær, enebær, koriander, angelika rod, citronskal, grains of paradise og orris rod.

Der er her tale om en gin, der har gennemgået en videreforarbejdning – der er ikke blot tale om en ginlikør. Friske rabarber og ingefær trækker i ginen i 14 dage, hvorefter den sødes lidt for at skabe en perfekt balance.

 

Her kan du bestille Mad Owl – Rhubarb

 

Mad Owl Gin - Rhubarb

Mad Owl Gin - Lavender

 

Lavender with a dash of Butterfly Pea Flower

Denne gin har en blomstret smag, og den har godt af en god mængde tonic. Som garnish vil det være oplagt at bruge blomster, friske bær eller citrusfrugt. Ginnen er lavet på ni botanicals: enebær, koriander, angelika rod, frisk citronskal, ingefær, lavendel, blomsterhonning, grains of paradise og orris rod.

Ginnen giver dig svingom gennem sommeren blomsterflor. Den har milde noter af lavendel, en vidunderlig afslutning af dansk blomsterhonning og et delikat, blåt hint af butterfly Pea Flower.

 

Her kan du bestille Mad Owl – Lavender Gin

 

Mad Owl Gin - Lavender

Mad Owl - Blackberries

 

Blackberries with a tickle of vanilla

Mad Owl – Blackberries har en let sødme. Den vil gøre en hver årstid lidt lysere og løfte humøret på dem, der nyde den. Duften, der rammer dig, når du skænken dig et glas, er af fuldmodne brombær og vanilje. Når ginnen rammer dine smagsløg vil du opdage den velkendte smag af enebær og koriander. Det gør den kompleks og indbydende. Der er noter af citrus og mild peber i eftersmagen.

Deres brombær-gin er lavet af modne bær fra Nordsjælland – både have, skel og skovbryn er blevet trævlet for det lille lækre bær. Den kan nydes som en aperitif med en isklump, som en dessertvin (måske til ris a la manden) eller med en frisk tonic.

Der er her tale om en gin, der har gennemgået en videreforarbejdning – der er ikke blot tale om en ginlikør. Ginnen er baseret på håndplukkede vilde brombær og smagt til med vanilje.

 

Her kan du bestille Mad Owl – Blackberries Gin

 

Mad Owl Gin - Blackberries