Sølvmedalje, 93 point
“Straw in colour; a gin with an herby aroma profile of mint, fennel and coriander. Boasts a zesty freshness with layers of smoky cardamom and black pepper.”
Sølvmedalje, 92 point
“Delicate lemon zest on the nose with some liquorice. Bitter lemon pith on the palate with elements of clementine and pine. A touch of spice on the finish.”
Bronzemedalje
“A gin with a heady herbal combination of thyme, dill and rosemary, with an agave sweetness.”
Thornæs’ historie startede med en drøm om at starte et ægte whiskydestilleri i Nordsjælland. Destilleriets formål var fra begyndelsen at udvikle, producere og sælge dansk Single Malt whisky. Senere har de udvidet til også at omfavne ginnen – Mad Owl.
Grundvandet omkring destilleriet ved Gribskov er helt optimalt til produktion af spiritus. De producerer som sagt både whisky og gin, men de laver også snaps. Alle deres spiritustyper er format af deres eksperimenterende og kvalitetsbevidste arbejdsgang, der kommer af, at de destillerer efter small batch princippet.
Alle Mad Owls gin bliver lavet på to alembiske kobberkedler med worm tub kondensere. En af årsagerne til ginnens fyldige og tydlige karakter er den traditionelle destilleringsmetode, hvor alle botanicals bliver blandet direkte i kedlerne. En anden årsag er en ekstrem langsom destillering – helt ned til 15 liter i timer – det giver ekstra refluksion og høj kobberkontakt. Det er den ekstra kobberkontakt, der giver blødere spiritus.
Susse og Maggie er destilleriets to ginkedler. De er utroligt pålidelige og nemme at arbejde med. Selvom de begge kan rumme 200 liter, er de ikke samme størrelse. Derfor har de fået navne, så det er nemt at kende dem fra hinanden. Den ene kedel er opkaldt efter Susse Wold og den anden efter Marguerite Viby. Det er der ikke en dybere mening i, men det i hvert fald nemt at huske.
På Thornæs Destilleri inviterer de dig helt tæt på produktionen af deres spiritus. Du kan opleve hvordan dansk maltbyg transformeres til dansk single malt whisky, og se hvordan urter og krydderier bliver brugt til at skabe spændende varianter af gin. Processerne vil blive grundigt forklaret undervejs. Du vil blandt andet lære, hvordan malt bliver til øl, og den øl bliver til maltsprit, der sidenhen bliver til whisky. Rundvisningen bliver afsluttet med en smagning af et udpluk af deres forskellige produkter.
Efterfølgende kan du gå en tur over i smagerumemet, hvor der også er en lille butik. Her kan du købe Thornæs destilleries produkter, som du lige har fået forklaret, hvordan bliver produceret.