Le Berne

Bjerget hvor man skal overvintre, det er den oprindelige betydning af Le Berne. 350 meter over havets overflade producerer Le Berne sin kvalitetssikre vin på deres 15 hektar. 

Le Berne er i dag med vine som Rosso Di Montepulciano DOC blevet garant for vine af altid højeste kvalitet. 

 

Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.

 

 

 

Le bernes vinkælder

Historien begynder

Le Bernes vinmarker begyndte at blive grundlagt i 1960’erne. Det var oprindeligt et småt familieforetagende, men Egisto Natalini og sønnen blev ved med at forfine vinkunsten og til sidst blev det opskaleret – en udvikling der ikke er stoppet endnu. I 1995 blev der gjort et kvantespring. Her kom Giulano Natalinis datter, Andrea ind og overtog arbejdet sammen med Paolo Vagaggini, der tilførte vigtige forbedringer til hele processen og forbedrede vingårdens vindyrknings metoder. Den primære drue, der bliver dyrket på markerne er Sangiovese, der lokalt i Montepulciano er kendt som Prugnolo Gentile. Andre typiske varianter er Colorino og Mammolo.

“kongen over alle vine”

Disse ord tillagde Digteren Francesco Redi vinene fra Le Berne i 1700′ tallet. I 1980’erne gennemgik Le Berne tumultariske tider. De var på vej ud, det rige udvalg af vine fra Toscana kom frem. Men i 1995 fik Le Berne den unge landinspektør, Andrea Natalini ved roret. Andrea Natalini er barnebarn af stifteren, Egisto Natalini, og hun kom som en outsider og fik vendt skuden.

Vinmarker
En medarbejer hos Le Berne

Vino Nobile di Montepulciano og Sangiovese

Le Bernes vingård ligger i 350 meters højde over havet ved byen Cervognano i det hjørne af Toscana, hvor Vino Nobile di Montepulciano stammer fra.

Deres ejendom på i alt 21 hektar er beplantet med ca. 12 hektar vinmarker, hvoraf Sangiovese udgør langt hovedparten. De har også en del oliventræer på ejendommen, hvilket gør dem i stand til at lave vores helt egen olivenolie, hvilket er en sand delikatesse.

I deres kælder foregår arbejdet stadig meget tratidtionelt i den forstand, at de bruger imposante egefade, de såkaldte botti til at gære og modne vinene.

I kælderen arbejder foregår der meget traditionelt i den forstand, at vi bruger store egefade. De er også tydligt påvirket af de teknologiske fremskridt fx i form af tanke af rustfrit stål og brugen af små egefade.