Josep Masachs – Cami de Flors

Man er ikke i tvivl om Josep Masachs er en familievirksomhed. Josep Masachs Llorach var vinbonde før han var rigtig vinbonde. Han lavede i første omgang vin til venner og bekendte, men dette skulle vise sig, at vokse langt større end Josep Masachs nogensinde kunne have forestillet sig. I dag eksporterer virksomheden vin på et internationalt plan – og stort set altid med rosende fraser med på vejen. 

 

Familieimperiet begynder

Josep Masachs ejede vinmarker i Vilafranca del Penedès lidt uden for Barcelona så tidligt som 1920. Men Josep Masachs havde på ingen måde den samme næse for forretninger som sin søn, Josep Masachs Juvé, han lavede sit hus om til et center for produktion af vin. Det er også ham, der begyndte at producere mousserende vine. Det var i 1950 at den første etikette med Cava kom på en flaske. I dag, der er det fjerde generation der driver virksomheden.

 

produktionsforholdene

Cava-regionen er kendetegnet ved varieret geologiske forhold. Men primært har man meget ringe jord, som er drænet for vand. Jordbunden er lidt ligesom ler. Kystområderne er varme og tørre, om vinteren har området tendens til at fryse til – der er desuden meget nedbør periodisk.

 

Området

Penedes er en lille by, der ligger 50km fra den pulserende metropol Barcelona. I mere end 100 år har familien Masachs dyrket druer i Villafranca del Penedès. Dette er et vinområdet, hvor historiens vingesus hvisker i vinentusiastens øre. I området har man dyrket druer siden Romerriget.