Cocktails med Geranium

Drinks og cocktails kommer i mange forskellige former, farve og smagsvarianter. Du kan få dem søde, sure og bitre. I små, store, høje og lave glas. De kan laves komliceret med mange smagsnuancer eller helt simple – det er helt op til dig. Herunder kan du finde opskrifter på lidt af hvert, du kan tage dem som de er, eller lade dig inspirere af dem og lave dine egne udgaver.

Red Basil Smash

 

Jorg Meyer, der er ejer af “Le Lion” i Hamburg, som blev kåret til verdens bedste nye cocktailbar i 2008, har skabt cocktialen Red Basil Smash. Red Basil Smash blev kendt som “sommerens cocktail” i 2008.

 

5 cl Geranium Gin

2 cl sukkersirup

2 cl frisk citronjuice

1 stilk med frisk rød basilikum

 

Knus basilikumbladene sammen med Geranium-ginnen. Shake så alle ingredienserne og strain dem ned i et cocktailglas med isterninger. Brug basilikum som garnish.

 

Geranium Gimlet

Geranium Gimlet blev skabt i slutningen af 20’erne og er opkaldt efter et værktøj, der borer små huller. Det er en simpel, autentisk og klassisk gin-cocktail.

 

4 cl Geranium Gin

4 cl Shake-It Lime

 

Hæld gin og lime i et rocks glas, der er fyldt med isterninger og rør rundt. Brug en skive lime som garnish.

Dry Martinin Cocktail

 

 

I 1886 ønskede bartender Thomas Stuart fra London at lave den perfekt cocktail med gin og vermouth. Til sidst fandt han det helt rigtige blandingsforhold. Men han holdt det for sig selv. Vi kan trøste os ved, at det er en smagssag, hvordan den skal smage, så du kan prøve dig frem som Thomas Stuart gjorde.

 

Geranium Gin

Noilly Prat Vermouth 

 

Shake ingredienserne sammen og server cocktailen i et afkølet martiniglas. Brug lidt citronskal som garnish.

 

 

Gin & Tonic

Lav din egen G&T på Geranium-måden og oplev hvordan de aromatiske noter fra ginnen udvikler sig til en eksplosiv smag i den populære konstellation.

 

5 cl Geranium Gin

Tonic

 

Hæld Geranium Gin i et highballglas, der er fyldt med isterninger. Put derefter en ske i glasset og lad tonicen løbe ned ad den for at blande de to væske samtidig med at brusset bliver i tonicen. Pres en smule grapefrugtskal ned i og brug den som garnish.

Negroni

 

Negroni blev opfundet i Firenze i 1919 på Caffe Casoni (nu kendt som Caffe Giacosa). Det skete da grevinde Camillo Negroni bad bartender Fosco Scarselli om at bruge gin i stedet for danskvand i en klassisk Americano. Grevinden var betaget ved smagen, og det var hun bestemt ikke alene om – derfor opstod Negronien.

 

3 cl Geranium Gin

3 cl Campari

3 cl Carpano Antica Formula

 

Hæld ingredienserne i et rocksglas, der er fyldt med isterninger og rør godt rundt. Brug lidt appelsinskal som garnish.

 

Geranium Thai

 

Geranium Thai er en moderne gincocktail, der er inspireret af og lavet med orientalske ingredienser. Det giver en eksotisk dimension til de sprøde og aromatiske citrus- og enebærsmage, der er i Geranium Gin.

 

4 cl Geranium Gin

4 cl limejuice

2 cl sukkersirup

1 stilk af friske koriander

1 skive frisk ingefær

Danskvand

 

Blend alle ingredienserne og strain dem ned i et glas med isterninger og top op med danskvand. Som garnish kan du bruge friske korianderblade og lime.

 

Tom Collins

 

Den legendariske bartender Jerry Thomas, der også er kendt som “den amerikanske mixologis far”, var i 1876 med til at skrive “The Bartender’s Guide”, hvor han bidrog med opskriften på en Tom Collins.

 

4 cl Geranium Gin

3 cl citronjuice

2 cl sukkersirup

Danskvand

 

Shake Geranium Gin, citronjuice samt sukkersirup og strain det ned i et highballglas med isterninger. Hæld danskvanden i så der kommer lidt skum på toppen.

 

Cucumber Yum Yum

 

I 2009 vandt Hardeep Singh Rehal fra cocktailbaren “1105” i København sit andet cocktailmesterskab med denne fantastiske gincocktail. Cucumber Yum Yum er inspireret af traditionelle nordiske ingredienser.

 

4 cl Geranium Gin

1,5 cl Aalborg Akvavit

3 cl Acaciehonning

2 cl frisk limejuice

4 friske hindbær

4 skiver agurk

 

Knus først agurk og hindbær. Shake så alle ingredienserne og strain dem ned i et rocksglas med knuste isterninger. Brug hindbær og agurk som garnish.

 

Flatliner

 

 

Flatliner er en anderledes cocktail. Den kombinerer det søde, tøre og stærke og fremstår super flot med sine skarpe lag.

 

2 cl Geranium Gin

2 cl Galliano

Tabasco

 

Hæld Galliano i et shotglas og dryp et tyndt lag af Tabasco på toppen af Gallianoen. Hæld forsigtigt Geranium Gin oven på Tabascoen – brug eventuelt en barske, som du sænker ned i glasset – det gør det nemmere at lave pæne lag. Vær forsigtig så du ikke ødelægger laget. Drik det hele i et hug.

Sweet Nini

 

Holger Wolf fra baren “Nini’s” i København har lavet denne dessertlignede cocktail som en hyldest til Nini Cervera, der er grundlæggeren af verdens første dedikerede ginbar.

 

2 cl Geranium Gin

2 cl Baileys

1 cl Tia Maria

Flødeskum

 

Hæld Geranium Gin og Baileys i et cognacglas med isterninger og top med flødeskum. Tilsæt derefter Tia Maria. Brug chokolade som garnish.