Fontanabianca

Fontanabianca

“Med vores vine vil vi gerne fremhæve smagen fra området i byen Neive – kraftig bouquet og elegance.” På Fontanabianca har de en klar forestilling om, at kvaliteten af vinen hænger sammen med jordbunden i regionen. Albo Pola arbejder sammen med familien på vingården, hvor de fortsætter det arbejde som Albos far, Franco, startede i 1969. Vingården har produceret lokale druer og vine i årtier. Pola familiens vingård ligger på en bakketop mellem de hvide trøflers hovedsted Alba og den Mousserende Asti.

Fontanebiancas filosofi kan sammenskrives til følgende: vine er først kvalitetsvine, hvis deres smag afspejler det lokale område. ”Vi, producenterne, er de første forbrugere, så vi laver en smag, vi selv nyder: smagen og bouqueten af Neive.”

Vingården bliver i dag ledet af tredje generation. Vingården ligger tæt på en flod, og det giver sandholdig jord med kalksten. Den sammensætning af jordbund giver søde mineraler, der giver en fin vin.

 

Du kan se hele vores udvalg af italienske vine her.

 

 

Fontanabianca

Måned efter måned udvikler druerne sig. Den kalkholdige og lerede mellemstrukturerede jord giver de perfekte druer til at producere bouquetfyldige og elegante vine. Hemmeligheden ligger i at fremme de indre karakteristika fra druerne i arbejdet. Hos Fontanabianca er det manuelt arbejde og brugen af ikke-aggressive behandlinger, der er hovedelementerne i at støtte vinens vækst, der sammen med en grundig jordbundsanalyse giver kvalitetsdruer.

Frugten herfra er dedikeret til produktionen af Barbaresco og andre vigtige vine. 14 hektar af vingården, der er placeret i Neive, helliger sig til at dyrke Nebbiolo druer til produktion af Barbaresco og Langhe Nebbiolo, og de druer der bliver brugt til Delcetto d’Albe, Barbera d’Albe og Arneis. Deres produktion har fået crus-stemplet af Bordini og Serraboella til at lave Barbaresco. Alle deres vine bliver udelukkende lavet med druer af samme sort.

Cru Bordini og Cru Serraboella

Cru Bordini

Vingården med Nebbiolo druer til Barbaresco, med sydlig eksponering, er placeret i Neive. Druerne er perfekte til en fyldig, elegant, frugtrig og behagelig vin, der kan nydes ung. Dens modningspotentiale i flasken er fremragende, da tiden vil give balance til alle elementerne.

 

Cru Serraboella

Vingården med Nebbiolo druer til Barbaresco, med sydlig/vestlig eksponering, er placeret i Neive. Det er en klar-til-at-drikke vin takket være dens formodning på træfade. Den er elegant, med en god bouquet, tekstur og balance. Den kan også sagtens tåle at ligge på flaske.

Neive, Piemonte, Barbaresco

I det nordvestlige hjørne af Italien med grænse på mod Frankrig finder du Piemonte, der er en af de største og bedste vinregioner i Italien. ”Piemonte” betyder for foden af bjerget, hvilket refererer til beliggenheden nær Alperne. Fontanabianca ligger Neive, der er en middelalderlandsby i Cuneo. Her er der blevet dyrket vin siden antikken, hvor grækerne bragte de første druer til Piemonte.

De vine, der bliver produceret i denne region, er blandt de mest eftertragtede i Italien. En af de første kvalitetsvine, der så dagens lys, var Baroloen. Den kom frem i 1850, hvor den moderne vinhistorie begyndte. Udover Barolo er området også kendt for sine fyldige og fine rødvine fra Barbaresco, Barbera d’Alba, d’Asti og Dolcetto di Dogliani. Regionen er også hjemsted for en række elegante hvidvide som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d’Asti og den røde Brachetto.

Landskabet er smukt og enestående. Klimaet er temmelig specielt med kølige vintre og milde somre og et langt lunt efterår. Bakkerne i Langhe og Monferrato, der står for næsten al regionens vinproduktion, bliver ofte pakket ind i tykke tågebølger. Tågen bliver kaldt Nebbia. Det er også derfra egnens bedste druerne, Nebbiolo, har deres navn. Jorden er fortrinsvis præget af mergle og ofte blandet med sand og kalk.

Fontanbianca