Famille Bouey

Familien Bouey er en af de sidste 100% familieejede virksomheder i Bordeaux-regionen. I 1958 påbegyndte Roger Bouey vineventyret som i dag er et stærkt hold på 52 mand og 11 vinmarker.  Huset beskriver sig selv som værende – moderne, legene og de bryster sig af evnen til at gøre op med den klassiske, konservative Bordeaux-spillebog. Hvilket i dag har sikret dem en række udmærkelser.

En familievirksomhed

I 1821 købte Jean Bouey familiens første vinstokke i byen Medoc, som ligger nord for Bordeaux. Jean Boueys efterfølgere ville eksperimentere med forskellige druer og teknikker, hvilket medførte at markerne omkring Medoc blev nogle af de mest respekterede i området.

I dag er de eneste aktionære i Maison Boeuy, Jacques og Patrick Bouey. Dette har de gjort, for at sikre sig at virksomheden forbliver 100% familieejet.

Et godt partnerskab

I 2007 ansatte Maison Bouey Stéphane Derenoncourt som vinchef. Han blev i 2007 omtalt således i The Financial Times – “Uden tvivl en af stjerneskudene i international vinkunst.”

Patrick and Jacques Bouey valgte i 2007 at starte partnerskabet med Stephane Derenoncourt. Stephane Derenoncourt kom til samarabejdet med en række af sine egne vinfolk. Hans job består blandt andet i at holde øje familiens 7 vinmarker og derudover står han for produktionen af Familiens to mest ekslusive vine.

Hans arbejde er kendetegnet ved en høj grad af omhyggelighed. Vinene som Stephane Dereononcourt producerer bliver beskrevet således: Moderne, ekslusive og bæredygtige.

Sund jord - sunde vine

I 2018 opnåede familien at få – HVE environmental label, hvilket er en blåstempling af markernes kvalitet. Det er derudover den fornemmeste udmærkelse en vinproducent kan opnå inden for bæredygtighed.

Udmærkelsen blev opnået ved at man har skåret alle kunstige kemikalier ud af produktionen. Dette har, ifølge familien sikret, at biodiversiteten igen blomstrer og dyrelivet er på stærk retur.