Drinkskort til sommerfesten

Sommeren er lig med sommerfester, middage med venner på terrassen og udsøgte drinks!

Derfor har vi hos Sprit & Co sammensat et drinkskort, som du kan downloade og bruge til din sommerfest, eller hvis du holder cocktailaften med dine venner.

Her finder du drinkskortet i udskriftsformat.

 

Nedenfor finder du opskrifterne på drinkskortets velsmagende, simple og flotte cocktails, som du kan imponere dine gæster med til sommerfesten eller lave til en hyggelig aften på terrassen!

Vi giver dig opskriften med både ingredienser og fremgangsmåde – mange af tingene kan du sågar lave derhjemme med basale råvarer fra køkkenet og haven. Her finder du en udførlig guide til hvordan du selv laver de sirupper, puréer og infusions, der bliver brugt i opskrifterne.

Det, du ikke har mod på at lave selv, kan du købe hos os – vi har nøje udvalgt de produkter, der passer bedst og som vil løfte dine cocktails til det næste niveau.

Rhubarb Mojito

Hvordan kan man gøre den klassiske Mojito dansk og endnu mere sommerlig? Med rabarber selvfølgelig!

I denne cocktail anbefaler vi at bruge en god, mørk rom. Det passer godt til syreren fra rabarberne og bidrager med noget mere dybde og tyngde end en lys rom.

Det skal du bruge:

4 cl Chairmans Reserve Original Rum

4 cl hjemmelavet rabarberpuré eller Giffard Rhubarb Syrup

3 cl friskpresset limejuice

6 mynteblade

Danskvand

 

Sådan gør du:

Alle ingredienser undtagen danskvand puttes i et highballglas, der fyldes med knust is. Herefter hælder du danskvand i, til glasset næsten er fyldt.

Rør drinken grundigt og sørg for at få blandet alle ingredienserne i bunden med danskvandet – smag til indtil du er tilfreds. Pynt dernæst med to limeskiver, en myntekvist og et par sugerør.

Cucumber Mullins

Hvordan ville det se ud hvis man parrede en Moscow Mule og Cucumber Collins? Som en Cucumber Mullins selvfølgelig! Friskheden fra agurkesaften og limejuicen sammen med tyngden og skarpheden fra Ginger Beer danner rammerne for denne super lækre og meget sommerlige cocktail!

Det skal du bruge:

5 cl agurkeinfuseret Sprit & Co Økologisk Vodka

2 cl friskpresset limejuice

Goslings Ginger Beer

 

Sådan gør du:

Hæld agurkeinfuseret vodka og limejuice i et highballglas. Fyld glasset med isterninger og top med ginger beer Cocktailen pyntes med en agurkestrimmel og en myntekvist.

Cucumber Mullens Cocktail

Passionate Ginger

Skarp, frugtig og sommerlig – det er den letteste måde at beskrive denne simple men afsindigt lækre crowd-pleaser af en sommercocktail, der med garanti vil falde i dine gæsters smag og sætte gang i festen!

Det skal du bruge:

5 cl Vintre Møller Green Meadow Organic Vodka

3 cl Giffard Passionsfrugtsirup

2 cl friskpresset limejuice

Goslings Ginger Beer

 

Sådan gør du:

Hæld vodka, limejuice og passionsfrugtsirup i et highballglas og fyld glasset med isterninger. Top derefter op med ginger beer og rør godt rundt, så alle ingredienserne bliver blandet. Pynt med en kvart passionsfrugt, en myntekvist og et sugerør.

Ginger Passion

Raspberry Daiquiri

En moderne og sommerlig udgave af den klassiske daiquiri. Her får du virkelig sanserne i spil med kompleksiteten og tyngden fra rommen sammen med syren fra hindbærrene og sødmen fra siruppen. En cocktail der smager forrygende og ser godt ud samtidig.

Det skal du bruge:

5 cl Diplomático Mantuano Rom

3 cl hjemmelavet hindbærpure eller Giffard Raspberry Fruit for Mix

1 cl hjemmelavet sukkersirup

2 cl friskpresset limejuice

 

Sådan gør du:

Put alle ingredienserne i en shaker med rigeligt is og shake hårdt i 20 sekunder. Finestrain derefter indholdet over i et coupe- eller cocktailglas og pynt med et friskt hindbær på glassets kant eller på et lille træspyd. Når du finestrainer, hælder du indholdet ud gennem en grov si, når det forlader shakeren, hvorefter det løber igennem en finere si inden det løber ned i glasset. På den måde får du en lækker og ensartet cocktail i dit glas.

Raspberry Daiquiri cocktail

Bramble

En bramble er en fantastisk cocktail af to årsager: den smager fantastisk og ligner en million. Noget af det bedste ved det hele er, at du kan gå ud i haven og håndplukke en af hovedingredienserne selv – nemlig brombærrene. Hvis du virkelig vil imponere dine gæster blander du dem en bramble med en god gin og hjemmelavet brombærsirup – det tager kegler!

Det skal du bruge:

4 cl Vintre Møller The Testament Gin

2 cl friskpresset citronsaft

1 cl hjemmelavet sukkersirup

1,5 cl hjemmelavet brombærsirup eller Giffard Creme de Mure

 


Sådan gør du:

Hæld gin, citronsaft og sukkersirup i en shaker med rigeligt is. Shake indholdet hårdt i 20 sekunder og hæld det direkte i et lowballglas. Indholdet skal næsten fylde glasset helt – gør det ikke det, kan du supplere med lidt knust is. Slut af med at hælde hjemmelavet brombærsirup eller Creme de Mure i drinken og se det synke langsomt mod glassets bund. Cocktailen pyntes med to friske brombær på et lille træspyd og to skiver citron.

Bramble Cocktail

Elderflower 75

En forfriskende og sommerlig udgave af den klassiske French 75! Der findes næsten ikke noget mere sommerligt end hyldeblomster, som man selv kan finde i naturen. I denne cocktail indgår de som en fantastisk sirup, der giver et ekstra lag til denne simple men lækre cocktail. Vi taler af erfaring når vi siger, at cocktailen fungerer glimrende som aperitif i solskinnet på terrassen!

Det skal du bruge:

3 cl Geranium Gin

6 cl mousserende vin

3 cl hjemmelavet hyldeblomstsirup eller Giffard Elderflower Syrup

Top op med Fatdane Pink Grape Økologisk sodavand

 

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienserne i et highballglas med isterninger. Rør derefter grundigt rundt, så siruppen bliver opløst fuldstændigt og ingredienserne blandes. Pynt drinken med et par skriver citron, et sugerør og en hyldeblomst.

Elderflower 75 cocktail

Sloe Gin Fizz

Sødmefuld, kraftig og kompleks er blot nogle af nøgleordene, der beskriver en Sloe Gin Fizz. En klassisk cocktail, der forståeligt nok er ultra-populær på de danske cocktailbarer. Sødmen fra slåen-bærrene, som ginnen er lavet på, giver en omfavnende sødme i denne fantastisk indbydende after-dinner-cocktail!

Det skal du bruge:

5 cl Old English Sloe Gin

3 cl friskpresset citronsaft

2 cl hjemmelavet sukkersirup

Æggehviden fra ét æg

Danskvand

 

Sådan gør du:

Put alle ingredienserne undtagen danskvand i en shaker med isterninger og shake hårdt i 15-20 sekunder. Si indholdet over i et highballglas med isterninger og top med danskvand. Pynt med to skiver citron eller citronskræl og et sugerør.

Sloe Gin Fizz cocktail

Professionelle bartendere til din fest!

 

Hvis du ikke selv har mod på at kaste dig ud i at lave cocktails til din fest, har vi løsningen til dig.

Hos Sprit & Co samarbejder vi med en lang række selvstændige bartendere og cocktailcaters, som kan hjælpe dig med cocktails til festen.

Professionelle bartendere virker som et fedt indslag til festen, foruden at de naturligvis er eksperter i at servere lækre cocktails til jer. De der er nævnt nedenfor leverer cocktails af højeste kvalitet og kan skræddersy cocktailløsninger efter dine behov – så dem kan du trygt tage kontakt til.

DaneBar

Alt du skal bruge for at blande cocktails til sommerfesten!