Drinks International

Anerkendte top brand fra Drinks International

Hos Sprit & Co er vi meget stolte over, at vi har agenturet på mange af de brands, som Drinks International har kåret til være helt i top.

Hvert år laver det anderkendte magasin Drinks International en stor rapport, hvor de finder de stærkeste brands inden for de forskellige spirituskategorier. Deres formål med rapporten er ikke at give en bred indsigt i tusindvis af bares forbrug af spiritus. Derimod kigger de på de cocktailbarer, der er mest indflydelsesrige. Derfor har spørgeskemaet, som rapporten bygger på, været sendt ud til 100 nøje udvalgte cocktailbarer. I udvælgelsen bliver der både lagt vægt på at finde barer fra forskellige lande over hele verden, og at de barer tilhører eliten. Hvert år bliver der udvalgt nye deltagere til undersøgelsen. I år blev deltagerne fundet på tværs af 33 lande.

Hver bar blev bedt om, at liste deres tre mest købte brands inden for hver kategori. Samtidig skulle de også liste de meste trending brands. Selvom et brand ikke bliver solgt i stor volume, kan det stadig være efterspurgt. De brands rykker typisk fra trending listen til bestselling listen året efter. På listen: Bartenders Choice, vælger bartenderne hvilke brands de bedst selv kan lide – uagtet hvad der sælger bedst og trender mest.

Her finder du Drinks Internationals samlede 2023 rapport...

Michter's

Bartender's Choice

Her har vi kategorien over dem alle. Den kategori som alle ønsker at være en del af. Det er en kategori, der i sandhed viser, at bartendere har favoritter. Kategorien har ingen begrænsninger og spænder over alle spiritustyper og alle prisklasser – derfor er det særligt flot at opnå en plads her. I Bartender’s Choice 2023 finder vi igen Michter’s Whiskey – præcis som sidste år. I år ligger Michter’s på en flot anden plads.

Michter’s historie starter helt tilbage i 1753, men efter forbudstiden gennemgik virksomheden en turbulent periode, inden de i 1990’erne fik nye ejere, som har løftet kvaliteten til nye højder.

Hvis du vil vide mere om Mitcher’s, så tryk her.

ROM

Diplomático er en venezuelansk rom, som hører til i toppen af feltet af premium rom, hvilket også bekræftes af dette års liste, hvor vi finder Diplomático som nummer 4 på listen over Bestselling Rum Brands og helt oppe på toppen over Top Trending Rum Brands.

Diplomático rom destilleres på det anderkendte destilleri, Destilerías Unidas S. A., der har ekstraordinært fokus på kvalitet samt perfekte vejreforhold til fadlagring. Destilleriet har udviklet deres helt egen sukkerrørsart, Caña Diplomática, der vokser på marker omkring destilleriet.

Læs mere om Diplomático Rom her.
Diplomático Seleccion de Familia
Michter's

AMERICAN WHISKEY

Igen i år ligger Michter’s på førstepladsen som Top Trending American Whiskey Brand. På Bestselling Brands rykker de fra en flot femteplads sidste år til en endnu flottere fjerdeplads. Sidste år blev Michter’s tilmed kåret som “The World’s Most Admired American Whiskey” af Drinks International.

De flotte placeringer kommer ikke af sig selv men kræver bl.a. dedikation, hårdt arbejde og viden.

Michters historie går helt tilbage til 1753. Efter at destilleriet i 1990érne blev overtaget af Joseph J. Magliocco og Richard “Dick” Newman er kvaliteten og anerkendelserne røget i vejret med raketfart.

Deres master destiller Willie Pratt (Ex. Brown Forman) er kendt som en af de bedste og går aldrig på kompromis med produkternes kvalitet med sine mere end 40 år i branchen. Hvis han vurderer, at et fad ikke er klar til frigivelse, så bliver den liggende, indtil han giver grønt lys. Kvalitet er alfa omega for Michter’s.

En af de ting som kendetegner Michter’s er deres fadprogram, som bygger på en række principper som f.eks. at tørre træet til deres fade under åben himmel i op til fire år. Dette blødgør træets naturlige tanniner, der ellers kan give uønsket bitterhed.

Læs mere om Michter’s her.

 

Pisco

Barsol regerer suværent i piscokategorien. Det peruianske brand var førstevalg for hele 29% af de adspurgte bartender og fastholder dermed endnu en gang førstepladsen.

For 20 år siden besluttede Barsol at få pisco ind i de bedste barer i verden. Rapporten er et endnu bevis for Barsols succes: Barsol ligger både nummer et både som Bestselling Pisco-Brand og som Top Trending Pisco-Brand.

 

Barsol Pisco er den autentiske smag af Peru. Deres lange og imponerende historie har givet dem en unik viden inden for produktion af Pisco, som giver deres produkter et unikt præg. Det peruianske destilleri stiller utroligt høje krav til kvaliteten lige fra udvælgelsen af druer og frem til aftapningen på flaske, hvilket har resulteret i et hav af priser til internationale smagninger.

 

Du kan læse mere om Barsol her.

 

Tequila

Den opblomstring, tequila-kategorien har gennemgået de senere år, må sprede misundelse i hele spiritusbranchen. Tequila er gået fra at være en kilde til fortrydelse, der altid var i følgeskab med salt og citron, til at være en sofistikeret sipping spiritus.

Fortaleza optræder både på Bestselling Tequila listen og på listen med Top Trending Tequila.

Tequila fra Fortaleza laves af en mand, som kommer af en familien med en lang historie dybt forankret i tequilaproduktion i Mexico og udbredelsen til resten af verden. Guillermo Erickson Sauza er manden bag Fortaleza.Guillermos tipoldefar skabte Sauza Tequila for over 100 år siden, men brandet blev solgt for år tilbage. Den lange historie giver dog Guillermo en unik viden og erfaring, som har skabt en af verdens bedste tequilaer anerkendt over hele verden.

Fortaleza arbejder ud fra tre simple grundprincipper, som er med til at sikre den høje kvalitet: Hand-crafted, small batches, and high quality.

 

 

Mezcal

Agave spiritussen vokser fortsat. Det er Drinks Internationals liste også er vidnesbyrd om. Den er nemlig vokset fra kun at fremhæve fem brands for to år siden til i år at fremhæve 10 forskellige.

Vi er glade for at have to forskellige Mezcal-brands med på listen i år: Koch el Mezcal samt Los Siete Misterios.

Koch Mezcal produceres af Hernández familien fra San Baltazar Guelavila. Den er opkaldt efter den tyske botanist Karl Heinrich Koch. Cirilo og Pedro, der står for destilleringen, er sønner af Don Cosme Hernández, som var ‘Master Destiller’ for Alipús i San Baltazar.

Los Siete Misterios finder vi både som nummer to på listen over Bestselling Mezcal Brand og nummer et på Top Trending Mezcal Brand. Mezcal Los Siete Misterios blev grundlagt i 2011 af brødrene Julio og Eduardo Mestre med en intention om at bevare passionen, traditionerne og den kultur der er i mezcal produktion.

 

Cocktail Bitter

Cocktail Bitters tilhører den stemningsfyldte gyldne cocktailæra – der fik et usandsynligt godt comeback i begyndelsen af den 21. århundrede. Der findes næppe en cocktailbar, som ikke har cocktailbitter på hylden. Fra sidste år rapport ved vi, at  78% af cocktailbarerne havde tre eller flere forskellige slags cocktailbitter på hylden.

Vi har intet mindre end to brands på både Bestselling Brands listen og på Top Trending Brands listen. Det drejer sig om Fee Brothers og The Bitter Truth.

Fee Brothers blev grundlagt 5. Marts 1864 af brødrene Joseph og John Fee samt James Owen. I dag er det 4. generation af Fee familien, der driver foretagende.

Her kan du læse mere om Fee Brothers.

The Bitter Truth findes i stort set alle smagsvariationer lige fra søde frugtige til tørre krydrede og tunge. Traditionelt laves de ved infusion af de ønskede urter, frugter, kryderiblandinger etc. i spiritus med høj alkoholprocent.

Se hele vores sortiment at The Bitter Truth her.

Likør

Som fast inventar i mange forskellige typer cocktails spænder likørens rækkevidde bredt i de fleste barmenuer. Derfor er det også naturligt, at bestillinglisten er fyldt med stor variation af typer. På den liste finder vi både Giffard og Luxardo.

Luxardo er et italiensk destilleri som laver et bredt spektrum af spiritus, likør og andre produkter, der vil løfte enhver cocktail. Luxardo blev grundlagt tilbage i 1821, og har overlevet en række af store udfordringer, som havde slået de fleste destillerier ud af kurs. Men deres viden har resulteret i fantastiske produkter, som nydes verden over.

Du kan læse mere om Luxardo her.

Giffard“Likør og sirup er to essentielle ingredienser, der giver cocktails sin aromatiske note, og dermed giver din cocktail lov til at opfylde sit løfte.” 

Giffards sortiment har efterhånden været fast inventar på barer verden over, og det er der en god grund til – de er utrolig dygtige til deres fag.

Du kan læse mere om Giffard her.

Vermouth

Vermouth har stort set siden 1860’erne, hvor de første flasker kom til USA, været en ingrediens til at mixe drinks og cocktails med. De drinks og cocktails, der blev opfundet i den tid, er også nogle, som vi i dag stadig nyder og sætter stor pris på. Det er med til at forklare vermouths vedvarende succes og hvorfor hele 99% af de adspurgte cocktailbarer har vermouth i baren – og 96% af dem har mere end et vermouth-brand.

I vores sortiment finder du to af de mest sælgende og mest trending brands – Dolin og Mancino. Mancino tilmed som det mest trending vermouth-brand.

Mancino Vermouth er et ungt brand – lanceret i 2011 af et lille familiejet destilleri i Asti i Piemonte. Destilleriets historie går tilbage til 1957, men inspirationen til at udvikle Mancino Vermouth går helt tilbage til vermouthens gyldne år i starten af 1900-tallet. Fra starten har målet været at lave vermouth med dybde og karisma. Den flotte placering på årets liste viser, at mange bartender har fået øjnene op for, at Mancino er lykkes med deres mission.

Dolin har hentet store dele af sin inspiration fra Alperne og indkøber sine ingredienser fra de omkringliggende bjerge i den franske region Savoie for at skabe originale og smagsfulde opskrifter. Disse opskrifter er forblevet en hemmelighed til den dag i dag.

 

Læs mere om Dolin her.

 

GIN OG VODKA

På trods af at Boatyard først åbnede deres destilleri i 2016 optræder de allerede på Top Trending listen både for gin og vodka. Vildt imponerende – specielt når man tænker på hvilke store spillere, der ellers dominerer disse to lister.

Joe McGirr, som har grundlagt destilleriet, er uddannet inden for spiritusbranchen og har 10 års erfaring fra branchen fra sin tidligere arbejdsgiver, The Glenmorangie, som er et anderkendt skotsk detilleri.

Med fokus på bæredygtighed og en solid lokal forankring er intet overladt til tilfældighederne. Der tænkes “vugge til vugge” i alle aspekter – f.eks. skaffes de forskellige botanicals til deres gin så tæt på destilleriet som muligt. Og alle overskydende dele fra produktionen genanvendes – f.eks. får køerne på McGirr-familiens gård glæde af det brugte korn fra vodka-produktionen.

Læs mere om Boatyard her.
Boatyard