Diplomáticos historie

Diplomático producers på DUSA-destilleriet, der ligger ved foden af Andesbjergene I Venezuela. Destilleriet blev etableret i 1959, da venezuelanske producenter og distributører gik sammen og stiftede Licorerias Undidas S.A (LUSA) i samarbejde med canadiske Seagram. De skulle forsyne det lokale marked med whisky, vodka, gin, likør og altså rom.

I 2002 blev LUSA sat til salg – herunder Diplomático, der dengang kun blev solgt lokalt. En række lokale forretningsfolk og romelskere vidste, at resten af verden ville elske Diplomático ligeså højt, som man gjorde i Venezuela. De købte destilleriet, der nu fik navnet Destilleías Unidas S.A. (DUSA) . Diplomático har siden gået sejrsgang over hele verden og sælges i dag i mere end 95 lande. Den har “Ron de Venezuela” DOC (beskyttet oprindelsesbetegnelse) og deres rom er anerkendte som nogle af verdens fineste.

Diplomáticos identitet er smedet sammen af en forpligtelse til at sikre kvalitet og til at lægge passion og hjerteblod i at lave rom. Udoverover kvalitet værdsætter de også autensitet i deres produktion af den fineste rom. De passer på de lokale samfund og deres ansatte og beskytter miljø med deres bæredygtige produktionsmetoder.

Diplomático Rom kan nydes til alt

Bæredygtighed

Det har altid været en del af Diplomáticos filosofi og hovedmål at respektere og beskytte miljøet. Fra begyndelsen har DUSA etableret et system til at håndterer deres underprodukter, så affaldet bliver reduceret og genanvendt og til at optimere ressourcerne.

Hos Diplomático er de bevidste om det aftryk de sætter som følge af rom-produktionen, og hvordan det påvirker vores naturlige og menneskelige ressourcer. Det er også grunden til, at de taget ansvar for deres handlinger alle steder i værdikæden. Der er tre nøgleområder inden for deres virksomhed som medfører meningsfulde forandringer.

 

Her finder du hele vores udvalg af Diplomático.

Don Juancho

 

Inspirationen til at skabe noget af det bedste rom, verden har set, kommer fra Don Juan Meléndez (Don Juancho), hvis kontrafej i dag pryder Diplomáticos etiketter. Han var eftersigende en eventyrlysten aristokrat – en såkaldt ”Mantuano” – der boede i Planas Valley, hvor Diplomático-destilleriet ligger i dag.

Han var en karismatisk person og en uudtømmelig inspirationskilde for alle hans bekendte, med hvem han ivrigt delte sin passion for spiritus og især rom. Den passion lever i dag videre i hver og en af de flasker, der forlader destilleriet.

Don Juancho lagde sit hjerte i at udforske kilder, ingredienser og metoder bag de mange dragende smage af rom og andre traditionelle drikkevarer. Sand mod sine værdier og overbevisninger var han også altid klar på at lære nyt om de subtile kompleksiteter og faktorer, der har indflydelse på romproduktionen samtidig med, at miljøet bliver beskyttet.

Håndværket bag Diplomático rom

 

Diplomáticos succes skyldes ekstraordinært fokus på kvalitet og håndværk lige fra høsten af sukkerrørene til aftapningen af den færdige rom.

Venezuela har de perfekte klimaforhold til at dyrke af sukkerrør med deres kombination af regnfulde- og tørre sæsoner, samt høje luftfugtighed, hvilket både naturligt vander jorden, og maksimerer sukkerkoncentrationen i sukkerrørene. 80% af Venezuelas sukkerrør kommer fra 100 km² af sukkerrørsmarker omkring Diplomáticos destilleri. Desuden har destilleriets eksperimenteret så meget med sukkerrør, at de har udarbejdet deres egen sukkerrørsstamme, Caña Diplomática, som naturligvis anvendes i alle Diplomáticos romvarianter. Efter sukkerrørene høstes, omdannes sukkerrørene til sukkerrørsmelasse og sukkerrørshonning, der er klar til fermentering. Fermenteringen forgår selvfølgelig også på destilleriet under nøje overvågning. Derefter er den ”rå rom” klar til destillering, hvor Diplomático anvender tre forskellige typer af destilleringsapparater, Barbet Column, Batch Kettle og Pot Still.

 

Du kan læse mere om produktionen af Diplomático her

 

Rommen bliver derefter lagret i ét af Diplomáticos 21 modningshuse på fad af enten ny amerikansk egetræ, ex bourbon fad, ex single malt fad eller ex sherry fad, hvorefter de fineste rom får et finish på ex Oloroso sherry- og ex Pedro Ximénz sherry fad. Ydermere skaber Venezuelas klimaforhold også de bedst mulige forhold til en fremskyndende lagringsproces samt forhøjet andel af ”angel’s share”, som er mængden af fordampet rom, der går til englene i himlen. Det vil sige, at rom der er lagret ét år i Venezuela er tilsvarende til tre års lagring i Skotland, eftersom 7-8% af den totale mængde rom tabes årligt i hver eneste tønde. Når rommen har lagret længe nok på fad, blendes rommen, indtil den lever op til Diplomáticos egen Master Blenders høje standard.

I 2011 opnåede Diplomáticos blend master, Mr. Tito Cordero, stor anerkendelse, da han blev kåret som verdens bedste Master Blender, som den første venezuelaner nogensinde.