Diplomático Cocktails

Der findes et hav af lækre, skønne Diplomático Cocktails, du kan lave med de forskellige rom vi har i vores sortiment. Du kan både lave søde og bitre, simple og komplekse kreationer. Det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser.

 

Hvis du gerne vil have inspiration eller opskrifter til gennem testede cocktails med rom, så er du landet på den helt rigtige side.

 

Her finder du den side du kom fra.

 

Du kan finde Diplomáticos egen side her.

Diplo Mule

 

5 cl Diplomático Reserva Exclusiva

10 cl ginger beer

1 cl limesaft

 

Rør alle ingredienserne sammen i et passende glas, og fyld op med knust is. Skal det være helt autentisk, skal du bruge et kobber-krus.

 

Bestil Diplomático Reserva Exclusiva her.

 

Sidecar

 

5 cl Diplomático Reserva Exclusiva

1,5 cl Cointreau

2 cl limesaft

 

Alle ingredienserne shakes med is og sies over i et champagne- eller cocktailglas. Glassets kant kan eventuelt fugtes let og dyppes i sukker inden, hvis du ønsker at søde drinken på dekorativ vis.

 

Bestil Diplomático Reserva Exclusiva her.

 

Espresso Martini

 

5 cl Diplomático Reserva Exclusiva

2 cl kaffelikør

1 teske sukker

1 espresso

En håndfuld isterninger

 

Hæld alle ingredienserne i en blender, og kør på fuld kraft i cirka 30 sekunder. Si derefter drinken over i et afkølet vinglas, og pynt eventuelt med et par kaffebønner.

 

Bestil Diplomático Reserva Exclusiva her.

 

Diplo Tonic

 

5 cl Diplomático Planas

Tonic i passende mængde

Pynt eventuelt med appelsinskal

 

Fyld et højt glas med is og 5 cl Planas. Tilsæt tonic til den drinken når din fortrukne intensitet. Pynt eventuelt med appelsinskal.

 

Bestil Diplomático Planas her.

 

Piña Colada

 

10 cl ananasjuice

3 cl kokossirup*

4 cl Diplomático Planas

Eventuelt limesaft

 

Shake alle ingredienserne bortset fra limesaft med masser af is. Drinken kan også blendes, hvis du ønsker en tykkere konsistens. Det vil selvfølgelig fortynde smagen. Smag eventuelt til med frisk limesaft.

 

* Du kan også lave din egen kokossirup. Du koger 400 g kokosmælk (1 dåse) med 375 g sukker til sukkeret er opløst. Skal opbevares på køl.

 

Bestil Diplomático Planas her.

 

Daiquiri

 

5 cl Diplomático Planas

2 cl limesaft

1,5 cl sukkersirup*

 

Rør alle ingredienser i et røreglas, og si drinken over i et afkølet champagneglas.

 

*Du kan også selv lave sukkersirup. Det gør du ved at koge sukker med vand i forholdet 1:1. Du kan eventuelt tilføje mere sukker hvis du foretrækker din Daiquiri sødere.

 

Bestil Diplomático Planas her.

 

Negroni Twist

 

3 cl Diplomático Mantuano

2 cl sød vermouth

2 cl Berto Bitter eller Campari

 

Rør alle ingredienserne sammen i et røreglas med masser af is. Rør ikke for længe, da det vil fortynde drinken for meget. Si drinken over i et glas, og tilsæt friske isterninger. Pynt eventuelt med en skive grapefrugt eller bare et stykke af skallen.

 

Bestil Diplomático Mantuano her.

 

Diplo Tai

 

2,5 cl Diplomático Mantuano

2,5 cl Planas

1 cl orangelikør

2 cl limesaft

3 cl ananassaft

 

Shake alle ingredienserne i en shaker – gerne med knust is i, så drinken fortyndes en smule. Si drinken over i et højt glas, og sæt frisk is. Pynt for eksempel med mynte og et ananasblad.

 

Bestil Diplomático Mantuano her.

 

Mary Pickford

 

5 cl Diplomático Mantuano

4 cl ananassaft

0,5 cl Grenadine

6 stænk kirsebærlikør

6 stænk tør vermouth

 

Alle ingredienser shakes med is og double straines (sies først gennem en normal barsi og derefter gennem en fin si) over i et isafkølet coupe-glas. Pynt eventuelt med et ananas blad.

 

Bestil Diplomático Mantuano her.

 

Artisans of Taste 2021

 

Hver år afholder Diplomático en international konkurrence, der hedder Artisans Of Taste. Her bliver der fundet en vinder fra hvert land, der deltager. Alle vinderne bliver fløjet til Venezuela, hvor de får lov til at besøge Diplomáticos destilleri.

 

Konkurrence går ud på at skabe en ny skøn cocktail, der indeholder Diplomático. Årets danske vinder blev Mathias Broksø. Mathias holder normalt til på Perron 13, Timm Vladimirs Køkken. Han havde lavet en skøn orange cocktail med navnet “The Robin Hood”.