Diplomático Rom

Diplomático er en venezuelansk rom, som hører til i toppen af feltet af premium rom

Rommen destilleres på det anerkendte destilleri, Destilerías Unidas S. A., der har et ekstraordinært fokus på kvalitet samt perfekte vejrforhold til fadlagring. Diplomáticos romserie vinder hvert år nye priser og anerkendelser til forskellige store internationale konkurrencer, hvilket underbygger kvaliteten af deres fantastiske rom. I 2018 blev de kåret til Spirit Brand of the Year af Wine Enthusiast.

 

De er et uafhængigt, familieejet brand, der kontrollerer hele produktionsprocessen fra marken til flasken. På den måde sikrer de superb kvalitets rom. Familie er en del af Diplomáticos identitet. De sætter mennesker først i alt, de laver, og de stræber mod et Diplomático-samfund, der spreder sig over hele verden og reflekterer deres værdier og forpligtelser.

 

Her finder du hele vores udvalg af Diplomático.

Historie

Diplomático producers på DUSA-destilleriet, der ligger ved foden af Andesbjergene i Venezuela. Destilleriet blev etableret i 1959, da venezuelanske producenter og distributører gik sammen og stiftede Licorerias Undidas S.A (LUSA) i samarbejde med canadiske Seagram. De skulle forsyne det lokale marked med whisky, vodka, gin, likør og altså rom.

Læs mere om Diplomático historie her
Du kan lave mange lækre Cocktails med Diplomatico

Cocktails

 

Du kan lave virkelig mange lækre drinks og cocktails med alle de forskellige varianter af Diplomático rom, som vi har.

Blandt de mange muligheder er der: Diplo Tonic, Negroni Twist, Diplo Mule, Sidcar og Diplo Tai.

Så der er lidt til enhver smag, hvad end du foretrækker de søde eller de bitre drikke.

 

 

Der er mere inspiration til cocktails her

 

Sukkerrør der vokser omkring destilleriet ved Andesbjergene i Venezuela.

Produktion

 

Destillationen er en måde at forædle råvarerne på, men det er ikke gjort med det. Diplomáticos udtryk er også skabt af udvælgelse, blanding og lagring. Hos Diplomático er det arbejde lagt i hænderne på deres Maestro Roneros, der i dag består af tre eksperter: Tito Codero, Gilberto Briceño og Nelson Hernàndez. Tito Codero er flere gange kåret som årets Maestro Ronero på verdensplan, og tilsammen har de vundet et hav af priser for deres fantastiske rom.

 

Tryk her og læse mere om produktionen af Diplomático

 

Sortiment

 

Diplomático har et stort udvalg af skønne rom. Ens for dem alle er, at de er lavet på deres helt egen sukkerrørsart, Caña Diplomática, der vokser på destilleriets omkringliggende marker. Venezuela har de perfekte klimaforhold til at dyrke sukkerrør med deres kombination af regnfulde- og tørre sæsoner samt høje luftfugtighed, hvilket både naturligt vander jorden, og maksimerer sukkerkoncentrationen i sukkerrørene. 80% af Venezuelas sukkerrør kommer fra 100 km² af sukkerrørsmarker omkring Diplomáticos destilleri.

 

Du kan se hele Diplomáticos sortiment her
Diplomatico fik præmie som Bedste Spriritusmærke i 218

Awards

 

Romproduktion er i sig selv en simpel procedure, men hvis man vil fremstille det ypperste inden for kategorien, skal man ikke alene mestre alle de forskellige discipliner, men også have de bedste tænkelige råvarer til rådighed. En lang række af priser og udmærkelser har gennem tiden fastslået, at de ved foden af Andesbjergene i Venezuela har evner, råvarer og dedikation til at skabe noget af den fineste rom i verden.

 

Her kan du se alle Diplomáticos awards

 

3 af de lækre Diplomatico varianter

Vidste du at...?

 

  • Don Juan Meléndez hvis kontrafej i dag pryder Diplomáticos etiketter var en eventyrlysten aristokrat – en såkaldt ”Mantuano” – der boede i Planas Valley, hvor Diplomático-destilleriet ligger i dag.
  • En autentisk Diplo Mule bliver serveret i et kobberglas.
  • Diplomáticos udtryk er skabt af udvælgelse, blanding og lagring. Det arbejde er lagt i hænderne på Maestro Roneros, der består af tre eksperter: Tito Codero, Gilberto Briceño og Nelson Hernàndez.
  • Diplomático har vundet over 25 awards til fem af deres rom.

 

Her kan du læse om flere sjove facts

 

SELECCION FAMILIA er den nyeste smag fra Diplomatico

Corporate Social Responsibility

 

Diplomático gør meget for både miljøet og lokalbefolkningen i deres produktion af rom.

 

  • Deres sukkerrør vokser på marker omkring destilleriet. På den måde mindsker de Co2-belastningen, da de så ikke skal transportere dem så langt, når de er høstet.
  • Diplomático ansætter lokalt og skaber bæredygtige job i nærområdet. Blandt andet har de iværksat et projekt om at genplante Amazonas.

 

Her kan du læse endnu mere om CSR

 

Bliv inspireret af vores store udvalg af Diplomático