Hammer & Son: Bæredygtig dansk gin

 

Henrik Hammer der står bag de højt elskede gin som fx Geranium og Old English Gin, løfter bæredygtighed til helt nye højder. Gingeniet har nemlig købt det gamle danske varemærke, Vintre Møller, som han vil genoplive, og benytte til at fremstille lokalt inspireret gin fra. Henrik Hammer vil på den måde have 100% kontrol over samtlige led i processen, hvor kvalitet og bæredygtighed står øverst på dagsordenen.

Indehaveren af Hammer & Son er i fuld gang med at renovere det gamle og idylliske anlæg, Vintre Møller, der er beliggende i den stille midtsjællandske by, Kirke Sonnerup.

Hans mission er at fremstille lokal og økologisk gin fra en selvforsynende og bæredygtig produktion. Bl.a. har Henrik Hammer lagt ud med at købe vindmøllestrøm fra energiselskabet OK, men på længere sigt er målet at strømmen også skal komme fra solceller, der skal installeres på taget af møllehuset samt vandenergi fra hans eget møllehjul.

Det er ikke kun strømforsyningen til produktionen, som skal leve op til Henrik Hammers høje bæredygtige krav. Alle ingredienserne til ginnen skal gro på anlæggets grund, selv pink grape og andre citrusfrugter! Det virker måske lige lovligt ambitiøst at dyrke eksotiske citrusfrugter i kolde Danmark, men man bruger faktisk ikke mere end 4 grapefrugter til at fremstille 1000 liter af visse Hammer & Son gin, og derfor vil pladsen i Vintre Møllers orangeri være mere end rigeligt til dyrkelsen af eksotiske citrusfrugter. De resterende ingredienser trives fortrinligt i det danske klima, så der er ikke nogle problemer, hvad de angår. Og for at det ikke skulle være nok, så vil den tilhørende kilde til med det reneste vand blive anvendt til fortyndingsprocessen, så man kan roligt sige, at der er taget højde for ALT, hvad angår klimaneutral produktion.

Men Henrik Hammers ambitioner stopper ikke her. Det gamle charmerende møllehus kræver trods alt en renovering, så den færdige gin kan leve op til de høje krav til kvalitet, men også så huset er bovenligt for Henrik Hammer og hans to børn. Denne renoveringen kræver han også, at det bliver udført af lokalt arbejdskraft med træ fra den omkringliggende Munkholmskov.

Dette projekt viser tydeligt, hvor kompromisløs den succesfulde ginmand er. Denne kompromisløshed skærer tydeligvist igennem, i alt hvad han foretager sig, hvilket afspejles i Hammer & Sons utallige priser og anderkendelser på globalt plan. I sandhed en etisk- og kvalitetsbevidst mand, som forvandler alt hvad han rør ved til guld.