Enebær til produktionen af Geranium Gin

Dansk Gin

Dansk gin kan noget helt særligt. Det føles ekstra godt at sætte læberne til et glas med gin fra fædrelandet. Faktisk er vi ret gode til at lave gin i Danmark. Det er de mange forskellige danske ginbrands tydelige beviser for.

Vi har noget af det reneste grundvand i verden, vi er kvalitetsbevidste, og så kan vi dyrke mange og gode enebær i vores baghave. Alt sammen noget der påvirker ginnens smag og succes i sidste ende.

Her i 2022 vil vi hos Sprit & Co gerne sætte ekstra fokus på lige netop det – god dansk gin. Gin med god råvarer, der bliver udviklet og produceret herhjemme. For hvorfor købe noget fra den anden side af jorden, hvis du kan få noget, der er endnu bedre lige rundt om hjørnet?

Du kan læse mere om de forskellige brands herunder. Nederst på siden kan du finde en liste over forhandlere, der sælger disse skønne gins.

Hvis du er vin- eller spiritusforhandler, og ønsker at have danske gin i det sortiment, så kontakt os endelig på: salg@sprit-co.dk. Du kan også kontakte din sælger.

Geranium Premium London Dry Gin flaske

Geranium Gin

 

Rejsen begyndte i 2009, hvor far, kemiker, og søn, ginenthusiast, gik sammen om at lave den bedste gin nogensinde. For at skabe en dejlig balanceret London Dry Gin, udviklede de en opskrift med 10 forskellige tørre og friske botaniske urter og krydderier. Geranium gin bliver lavet af Hammer & Son, der også har brandet Old English.

Geranium Premium London Dry Gin blev udviklet i overensstemmelse med den 350 år gamle tradition. Den er resultatet af en ikke før set kombination af passion for gin og formidable præcision som baggrunden i videnskab har givet dem.

Målet var at skabe en gin, der var tør og aromatisk på samme tid. Så kan den nemlig både bruges med sprøde miksere som tonic og vermouth, og frugtige miksere som juice.

 

Her kan du læse mere om Geranium Gin.

 

Mad Owl gin med lækre ginbaserede drinks

Mad Owl Gin

 

Mad Owl er navnet på serien af fyldige og karakterfulde gin. Alle deres gin bliver destilleret på den traditionelle måde med urter direkte i kedlen eller i en urte-kurv. Alle ginvarianterne er lavet med udgangspunkti den hellige gin treenighed, som er enebær, koriander og angelikarod. Det danner basen for deres versioner. Herfra forfgrener basen sig ud i hver deres gin med særpræg i smag og aroma.

 

Deres gin bør mikses i forholdet 1 del gin og 3 dele tonic for at opnå den optimale balance.

 

Tryk her hvis du vil vide mere om Mad Owl.

 

Nordic Ethanol er en dansk produceret spiritusserie

Nordic EtOH

 

Nordic Ethanol er en dansk produceret spiritusserie, der udelukkende bruger økologiske ingredienser. Serien bliver lavet af Jonas og Nicolai i København på deres eget destilleri, Nordic Ethanol.

 

Formålet med Nordic Ethanol er at skabe produkter, hvor der hverken er sparet på det indre eller det ydre. Tilbage står en spiritus, der uden tvivl tilbyder værdi for pengene – hvor der på intet tidspunkt er gået på kompromis med noget. Deres passion og faglighed er garatien for deres fantastiske håndværk, der giver en skøn kvalitet.

 

Tryk her og læs mere om Nordic EtOH.

 

Old English Gin er et produkt af den danske gin producent, Hammer & Son

Old English

 

 

Old English Gin er et produkt af den danske ginproducent, Hammer & Son, som står bag den verdenskendte gin Geranium. Så for at forstå mere Old English Gins historie, må man først forstå sig på Geranium.

 

Tilbage i 2009 besluttede en kemiker og hans ginentusiastiske søn, at de ville lave den bedste gin nogensinde. Målet var at skabe en gin, som var tør og på samme tid aromatisk, så den både passer godt med mixers som fx tonic og vermouth, men også sammen med mere friske mixers såsom juicer, bær og andre frugter.

 

Her kan du læse mere om Old English.

 

 

Frederiksberg Gin og Vintre Møller produkter

Frederiksberg Gin

Frederiksberg Gin og Vintre Møller produkterne er født ud af helt optimale betingelser for at blive de enestående produkter, de er blevet til i dag. Frederiksberg Gin bliver destilleret på et destilleri, der er placeret under rådhuset på Frederiksberg. Til det bruger de en speciallavet 20 liters pot still. Efter destilleringen, bliver spiritussen kørt til Kirke Såby, hvor vand fra deres egen brønd bliver tilsat.

 

Frederiksberg Have og Søndermarken

De botanicals, der bliver brugt i produktionen af Frederiksberg Gin, er så vidt muligt fundet i Søndermarken eller Frederiksberg Have. Det giver gin, der varierer fra sæson til sæson, og giver produkter af høj kvalitet. Også her er Hammer & Son fokuseret på det bæredygtige aspekt, der er gennemgående for alle deres produkter. De mest dominerende smage i ginnen – næstefter enebær – er lavendel og agern.

 

Du kan læse mere om Frederiksberg Gin her.
Vintre Møller laver både gin og vodka

Vintre Møller

 

Til produktion af Vintre Møller The Testament Gin bliver de fleste botanicals dyrket i lokalområdet. De er Henrik Hammers intention, at alle botanicals på sigt skal dyrkes der, så snart det er muligt. The Testament Gin indeholder foruden enebær også angelica, geranium, nåletræ, mælkebøtter, nælder, bynke og kvæde. Det er en velbalanceret London Dry Gin.

 

Vintre Møller har Hammer & Son deres egen vandkilde. Det er en brønd, der tapper grundvand fra lagene 10 meter under destilleriet. Der opstår et naturligt tryk under disse forhold, og det tillader, at vandet frit flyder op. Brønden giver 40.000 liter vand om året. Det er ikke kun nok til at destilleriet er selvforsynende, men også nok til, at de kan dele med deres naboer.

 

Hvis du vil læse mere om Vintre Møller, så tryk her.

Forhandlerliste

 

Sjælland

2000 – Kokkens Vinhus

2000 – Vespa Vin

2600 – Kokkens Vinhus

2605 – Skovgaard Vine

2670 – Greve Vinkompagni

2770 – Vinoble Amager

2880 – Bagsværd Vinhandel

3400 – Hillerød Vinkompagni

3600 – Falkensten Vin

4000 – Den Franske Vinhandel

4070 – Vedsegaard Vin med Mere

4100 – Vin og Vin, Ringsted

4200 – Slagelse Vinkompagni

4300 – Vaultofspirits.dk

4600 – Køge Vinkompagni

4660 – Holte Vinlager, Store Heddinge

4690 – Bills Bar

4690 – Ginbutikken

4700 – Næstved Vinkompagni

 

Fyn

5000 – Vinens Verden

 

Jylland

8600 – Kun Det Bedste

9940 – Læsø Uldstue

9990 – PBA Vinhandel i Skagen

 

Hvis du er vin- eller spiritusforhandler, og ønsker at have danske gin i det sortiment, så kontakt os endelig på: salg@sprit-co.dk. Du kan også kontakte din sælger.