Bæredygtig dansk vodka og gin fra Hammer & Son

Henrik Hammers rejse mod at lave verdens bedste gin begyndte i 2009, hvor han gik sammen med sin far, der var kemiker. Deres gin-eventyr startede med Geranium, som de fleste kender, som en af de første danske kvalitetsgin.

Senere rykkede de produktionen ud på Vintre Møller og udvidede deres sortiment. Vintre Møller Destilleri holder til i et gammelt byggeri på Midtsjælland. Møllen, der er omdrejningspunktet for destilleriet, har produceret mange forskellige produkter siden 1374.

 

Du kan læse mere om Vintre Møller her.
Vintre Møller

Brønden

 

På Vintre Møller har Hammer & Son deres egen vandkilde. Det er en brønd, der tapper grundvand fra lagene 10 meter under destilleriet. Der opstår et naturligt tryk under disse forhold, og det tillader, at vandet frit flyder op. Brønden giver 40.000 liter vand om året. Det er ikke kun nok til at destilleriet er selvforsynende, men også nok til, at de kan dele med deres naboer.

 

Vintre Møller

Bæredygtig produktion

 

Hos Hammer & Son har de et mål om at være så bæredygtige som overhovedet muligt. Derfor har de iværksat en række tiltag ud over, at de henter vand fra deres egen kilde.

  • Deres botanicals skal dyrkes på destilleriets område, og de skal være økologiske. De er ikke helt i mål endnu, men de arbejder på at få de sidste ingredienser på egen grund.
  • De har opsat en række solceller, som giver energi til produktionen.
  • Flaskerne og etiketterne bliver lavet af genbrugsmaterialer.
  • Arbejdskraften bliver hentet lokalt.
  • Det restprodukt, der er tilbage fra slåenbærrene, bliver både givet til en lokal chokoladeproducent og til en lokal landmand. Landmanden bruger restproduktet som foder til sine økologiske fritgående grise.

 

Frederiksberg Gin og Vintre Møller produkter

Frederiksberg Gin

 

Frederiksberg Gin og Vintre Møller produkterne er født ud af helt optimale betingelser for at blive de enestående produkter, de er blevet til i dag. Frederiksberg Gin bliver destilleret på et destilleri, der er placeret under rådhuset på Frederiksberg. Til det bruger de en speciallavet 20 liters pot still. Efter destilleringen, bliver spiritussen kørt til Kirke Såby, hvor vand fra deres egen brønd bliver tilsat.

 

Frederiksberg Have og Søndermarken

De botanicals, der bliver brugt i produktionen af Frederiksberg Gin, er så vidt muligt fundet i Søndermarken eller Frederiksberg Have. Det giver gin, der varierer fra sæson til sæson, og giver produkter af høj kvalitet. Også her er Hammer & Son fokuseret på det bæredygtige aspekt, der er gennemgående for alle deres produkter. De mest dominerende smage i ginnen – næstefter enebær – er lavendel og agern.

 

Vintre Møller

 

Til produktion af Vintre Møller Vodka og The Testament Gin bliver de fleste botanicals dyrket i lokalområdet. De er Henrik Hammers intention, at alle botanicals på sigt skal dyrkes der, så snart det er muligt. The Testament Gin indeholder foruden enebær også angelica, geranium, nåletræ, mælkebøtter, nælder, bynke og kvæde. Det er en velbalanceret London Dry Gin.

 

Vintre Møller Green Meadow Organic Vodka er, som navnet viser, økologisk. Det er en blød vodka, der er elegant med lette blomstrede og citrus noter i duften. Vodkaen bliver destilleret af flere omgange, og den økologiske hvedealkohol bliver ekstra filtreret.

 

 

Vintre Møller og Frederiksberg Gin