Anholt Gin

Anholt Gin

I Anholt Gin er enebærrene fra Anholts egen vilde natur, spiritussen er produceret på økologisk svensk korn og de tre øvrige botanicals: citronskallen, kvanroden og koriander er også økologiske. Faktisk er deres gin mere end økologisk, den er naturlig. Men den vilde natur kan ikke certificeres, og derfor kan de ikke få ø-mærket.

 

Hvert batch er på maks. 1000 flasker, og alle flaskerne er mærket med batchnummer. Det er altså en small batch gin. Anholts enebær smager helt specielt godt. Det skyldes nok, at Anholt er en af de øer i Danmark, der får mest sol. Det kan også skyldes, at enebærrene ikke bliver forurenet af bilos og de ikke bliver sprøjtet med noget som helst.

 

Se her vores udvalg af produkter fra Anholt Gin

"Mindre pis, mere gin..."

 

”Mindre pis, mere gin” det er Anholt Gins slogan. Det kommer rigtig godt til udtryk, når ginnens duft og smag rammer dig. De har holdt sig til kun fire botanicals, der trækker i 3-4 timer for netop at lave en ren ginsmag uden så meget andet pis. Samtidig er Anholt beriget med det bedste vand, vi har i Danmark. Undergrunden består af flint modsat kalk i resten af landet. Derfor behøver vandet ikke blive filtreret før, det kommer i ginnen. På den måde beholder vandet også sin bløde og lækre smag, som ellers forsvinder ved afkalkningen. Lige nu arbejder Anholt Gin på yderligere to gin til samlingen. En Sloe Gin og en Old Tom. Det anbefales at nyde ginnen rent eller f.eks. med en mediterranean tonic.

 

Historien om Anholt Gin

 

Anholt Gin er en passioneret historie, der er blomstret og i sandhed er blevet til et eventyr. I Anholts ørken er der fyldt med enebær, og hvordan kommer enebær bedre til deres ret end ved fremstilling af gin? Samtidig har Anholt noget af det bedste vand i landet, så derfor besluttede musikeren Thøger Dixgaard og Jakob Kjærgaard sig for at kombinere de to lokale råvarer.

Enebærrene bliver håndplukket af frivillige. Anholt Gin inviterer til plukkeuge hvert år i uge 42. Med en kurv til enebær i den ene hånd og en pose til skrald i den anden hånd bliver der ellers plukket og samlet løs. Der er nemlig brug for mange kilo enebær: 1 kg bær kan blive til 100 flasker gin, og der er mulighed for at plukke cirka 1 ton enebær hvert år på Anholt. Typisk ender resultatet på 400 kg enebær, som bliver til omkring 40.000 flasker. Det er altså et lille eksklusivt brand.

 

Hvis du vil vide mere om Anholt Gin, så kan du finde deres egen hjemmeside her

 

Sandørentvisten

 

Anholt-skorpionen, eller sandørentvisten som den hedder, pryder etiketten på flaskerne. Den er den største af de fem ørentvistarter, der findes i Europa. I Danmark bor den kun på Anholt. Den kan blive op til 4 cm lang, og er således afbilledet i korrekt størrelsesforhold på flaskerne. Hunnerne bruger deres tang til at klikke hannerne til sig, når det er tid til at finde en mage. Hannerne har to penisser, som de er flittige til at bruge. På ”Double Female” er der to hunner, på ”Kattegat” og ”Classic” er det hanner.

 

Anholt Gin omringet af lokale vilde enebær fra Anholt

Folkene bag Anholt Gin

 

Thøger Dixgaard og Jakob Kjærsgaard er de to stiftere. Thøger Dixgaard er musiker og entreprenør. Siden 2007 har han haft sin vante gang på Anholt. Hvor han udover at deltage i plukkeugen, også er fast inventar på Anholt Festival.

 

Jakob Kjærsgaard er uddannet tømmer, officer af reserven, kystskipper og socialrådgiver. Han er far til fem, og har boet på Anholt i 14 år. Hans store passion for gin har også medført, at han har åbnet ginbaren ”Dørken” på Anholt. Den er yderst populær og velbesøgt i sommermånederne.

 

Destilleringen foregår hos Anders Bilgram på Nordisk Brænderi i Fjerritslev. Bilgram destillerer Anholt Gin på to håndlavede Müller Brennereianlagen Arome-destillatorer fra Schwarzwald i Tyskland.

 

Vilde enebær fra Anholt

Anmeldelse af Anholt Gin

 

Anholt Gin vandt Guldmedalje ved SIP AWARDS 2020

SIP AWARDS adskiller sig fra branchen ved at være den eneste internationale anerkendte spiritus konkurrence med forbrugere som dommere. SIP AWARDS imødekommer den kræsne offentligheds meninger og præsenterer en unik konkurrence, der ikke er påvirket af industriens indflydelse. Denne forfriskende model for evaluering giver ærlig feedback og anerkendelse, hvor topmærker viser deres præsentationer.

 

High on Gin har givet en anmeldelse, de skriver:

”If you love a more classic gin and isn´t very fund of all the new bubblegum gins – if you love perfection, details and simplicity and really don´t like the mass-produced bottles or fabricated stories, then the Danish gin, Anholt Gin, is just for you.”

 

Det samme har Gastromand:

Ginnen Anholt Gin er produceret på friske enebær fra Anholt, som er håndplukket med hjælp fra en masse frivillige mennesker. Sammen med 3 andre botanicals, korianderfrø, kvanrod og citronskal, har de skabt en flot, enebærpræget gin med en lækker let fedme.

 

Et prisvindende dansk destilleri

 

Anholts enebær smager helt specielt godt. Det skyldes nok, at Anholt er en af de øer i Danmark, der får mest sol. Det kan også skyldes, at den atmosfære de vokser i ikke bliver forurenet af bilos og bærrene ikke bliver sprøjte med noget som helst. Faktisk er Anholt gin mere end økologisk, den er naturlig. Enebærrene er håndplukket fra vilde buske. Netop derfor kan Anholt Gin ikke få stemplet ”økologisk”. Den vilde natur kan ikke certificeres. Kvanrod, koriander, citronskal og spiritus er økologiske. Spiritussen der bliver brugt i Anholt Gin er lavet på svensk korn. Hvert batch er kun på 1000 flasker, og alle flaskerne er mærket. Det er altså en small batch gin.

 

Anholt Gin er en passioneret historie, der er blomstret og i sandhed er blevet til et eventyr. I Anholts ørken er der fyldt med enebær, og hvordan kommer enebær bedre til deres ret end ved fremstilling af gin? Samtidig har Anholt noget af det bedste vand i landet, så derfor besluttede Thøger Dixgaard og Jakob Kjærgaard sig for at kombinere de to lokale råvarer.

 

 

En hyldest til Anholt

Sortiment