Tamdhu

Tamdhu er et traditionsrigt skotsk destilleri, hvis historie går helt tilbage til 1897. Lige siden grundlæggerne åbnede dørene op, har Tamdhu’s vision været, at lave verdens bedste whisky.

Med brug af kvalitetskildevand fra egen kilde, traditionelle destilleringsmetoder og de bedste sherryfade der findes på markedet, har Tamdhu formået at producere en Speyside Single Malt Scotch Whisky af højeste kvalitet, der vil få et smil frem på enhver whisky-elsker. 

 

The barrels: From Spain to Speyside

Når det kommer til håndværket er fadene, der udvælges, særdeles afgørende for kvaliteten af deres whisky. Sherryfade er absolut essentielle for Tamdhu’s smag og farve. Faktisk siger Distillery Manager, Sandy McIntyre, at noget af det mest spændende er, når der kommer en ny leverance af fade fra Spanien. Ifølge ham kan den markante duft af sherry duftes på hele destilleriet, og hvert eneste fad bliver tjekket fra top til tå, for at sikre at alt lever op til Tamdhu-standarden.

De Spanske sherryfade tager 6 år “from cut to barrel” før de sendes til Skotland, og fyldes med vidunderlig whisky. Denne lange og komplicerede proces er altafgørende for, at whiskyen får sin komplekse smag, duft og naturlige farve.

Kan stærkt anbefales til alle os whiskynørder!

Tamdhus øje for kvalitet

Tamdhu henter vand til produktionen direkte fra Tamdhu-kilden – inden det løber ud i River Spey. Det rene vand, destilleriets premium maltede byg og de spanske sherryfade er rygraden for Tamdhu’s høje kvalitet.

Derefter er der blot tålmodig venten, så sherryfadene får tid til at gøre sit arbejde. Resultatet er en rig og varm palet med hints af ristede noter fra de omhyggeligt ”toastede” egefade.

 

Læs mere om Tamdhu’s craftsmanship her

Historien bag Tamdhu

Tilbage i 1897 gik en gruppe ligesindede entreprenører sammen for at skabe deres fælles ambition – verdens bedste whisky. De samlede, hvad der i dag svarer til 20 millioner pund, og begyndte at gøre deres vision til virkelighed.

Lige fra started havde alle, der var involveret med Tamdhu det samme mind-set – kun det bedste er godt nok. Én af 1800-tallets bedste arkitekter og ingeniører inden for destillerier, Charles C. Doig, blev hyret til at tegne og bygge selve destilleriet, på den bedste lokation ved flodbredden af River Spey. De valgte udelukkende at anvende de bedste og mest avancerede teknikker inden for whiskydestillering samt de bedste sherryfade fra Spanien. Scenen var sat.

I 1949 måtte Tamdhu udvide og modernisere sit destilleri for at følge med efterspørgslen samtidigt med at skåne de hårdtarbejdende medarbejdere på gulvet, som førhen klarede størstedelen af opgaverne med håndkraft. Der blev bl.a. erhvervet en Saladin-box, hvilket forbedrede maltningsprocessen, så medarbejderne ikke skulle malte med håndkraft. I 1970 blev der købt 4 nye destilleringsapparater, så produktionen kunne følge med efterspørgslen samtidigt med at den høje kvalitet af spiritussen kunne opretholdes.

Læs mere

Mere end et team

Mød Tamdhu-teamet. Det er dem, som producerer hver eneste dråbe Tamdhu single malt whisky. Tamdhu mener dog ikke, at ordet ‘team’ yder dem retfærdighed. Ordet familie er nok tættere på sandheden, og her menes det bogstaveligt. De har fædre og sønner, svigerforældre, fætre og bedste venner, der alle arbejder sammen på destilleriet.

En stor del af ‘familien’ er født og opvokset på Speyside, så du kan forestille dig, at det er langt mere end blot et job for dem – det er en livsstil.

Distillery Manager, Sandy McIntyre, har en stærk tro på, at de relationer, som de deler, påvirker selve whiskyen. Med hver dram af Tamdhu kan du smage deres fælles passion for produktion, og hvor hårdt de arbejder sammen. Det er dette bånd, der hjælper med at gøre hver dråbe Tamdhu til den bedste udgave af sig selv.