North Star

North Star Spirits er en uafhængig whiskyaftapper med base i Glasgow. Iain Croucher etablerede det uafhængige “bottling company” i 2016 med fokus på ikke at se begrænsninger i én type whisky, men derimod se muligheder i at være specialiseret i de bedste Single Malts, Blended Malts og Blended Whiskies.

I Scottish Whisky Awards 2020 vandt North Star Spirits den prestigefyldte pris ”Independent Bottler Of The Year”.

Uafhængig whiskyaftapper

I kraft af Iain Crouchers mange års erfaring og personlige relationer i branchen, har North Star opbygget uvurderlige samarbejder med prestigefyldte destillerier og får på den måde fat i et hav af spændende whisky fra alle whiskyregionerne i Skotland.

Derudover arbejder de udelukkede med small batches uden kold-filtrering, hvilket bevarer det enkelte batchs karakter bedst muligt. Her forsøger man dermed ikke være konsistent og forudsigelig i forhold til smag, duft og personlighed, men sætter i stedet pris på nysgerrighed og acceptering af at to casks ikke er ens.

 

Læs mere North Star Whisky her

 

North Star Single Cask

Det ultimative bevis for et destilleris arbejde finder du i dét, som man kalder ‘Single Cask’. En flaske single cask whisky indeholder maltwhisky, som ikke ‘bare’ er fra ét destilleri, men fra et enkelt fad. Man kan ikke gemme fejl eller dårlige fade her, og derfor er det kun den absolut best of the best whisky, som vælges til at blive aftappet som et single cask.

En premium klasse af whisky til at fremvise destilleriets fineste arbejde.

Som uafhængig aftapper har North Star muligheden for at udvælge fantastiske Single Cask Whisky fra de bedste destillerier i Skotland, og vi hos Sprit & Co har fået æren af at videredistribuerer disse!

 

Se hele North Star Single Cask sortimentet her

North Star Single Malt

Single Malt Whisky er destilleret på et enkelt destilleri af vand og maltet byg uden tilsætning af andre kornsorter. Når du besøger et Malt Whisky-destilleri, skal du holde øje med kobber-pot-stills, som er håndlavede, og hvor hvert enkelt bule og nitte tilføjer smag til spiritussen.

Single Malt Scotch Whisky skal naturligvis også aftappes i Skotland.

‘The Chaos Range’ er North Stars udvalg af spændende Single Malt Scotch Whisky, og hold nu op hvor er der smæk på dem!

 

Læs mere om North Star Chaos Batch 3 her

North Star Blended Malt

Næsten ni ud af 10 flasker Scotch, der nydes rundt om i verden, er Blended Scotch Whisky – en blanding af Single Grain og Single Malt whisky. Denne kategori er grundlaget for industrien, og kunsten som Master Blenderne der kombinerer op til 60 forskellige skotske whiskyer, er en færdighed, som er æret verden over.

North Stars sortiment af Blended Malt Scotch Whisky er også imponerende, og hos os i Sprit & Co kan du købe ‘The Supersonic-, The Sirius- og The Vega Range’.

 

Læs mere om alle tre ranges her.