Michter’s

Michter’s historie starter helt tilbage i 1753, men efter forbudstiden gennemgik virksomheden en turbulent periode, inden de i 1990’erne fik nye ejere, som har løftet kvaliteten til nye højder. Der er fokus på alle detaljer i produktionen, men på specielt 5 områder adskiller de sig fra andre producenter.

Hvad er specielt ved whisky fra Michter's?

  1. De tørrer træet til deres fade under åben himmel i op til fire år. Dette blødgør træets naturlige tanniner, der ellers kan give uønsket bitterhed.
  2. De toaster deres fade ved lav varme, hvilket gør sukkerstofferne i træet mere tilgængelige for den whiskey, der bliver hældt på fadene, og resultatet er en blødere whiskey.
  3. De fylder whiskeyen på fadene ved 51,5%, hvilket er lavere end normalt. Det betyder, at de skal bruge flere fade, og whiskeyen dermed får mere fadkontakt. Desuden får de også et bedre produkt i kraft af mindre fortynding efter lagring.
  4. De hæver og sænker løbende temperaturen i deres lagerbygning (”heat cycling”), hvilken gør, at whiskeyen presses ud i træet når temperaturen stiger og tilbage igen, når den falder, og på den måde får den mere fadkontakt.
  5. De analyserer hvert enkelt batch nøje og tilpasser filtreringen til hver batch for at bevare mest muligt af smagen, mens de fjerner uønskede dele.

Resultatet er en whiskey af meget høj kvalitet, som har vundet stor international anerkendelse.

Derudover er Michter’s bourbon et ”Small Batch”-produkt, hvor de blender maksimalt 20 fade pr. batch, hvilket stiller store krav til hver eneste fad, da ét dårligt fad ikke kan skjules i mængden.

Dybere dyk ned i Michter's interessante historie

Michters historie går helt tilbage til 1753, da Shenk’s Whisky – Amerikas første whiskyfirma blev grundlagt før den amerikanske revolution i Pennsylvania. ”The whisky Rebellion”.

Oprindeligt hed destilleriet Shenks og blev senere til Bomberger’s. Det blev grundlagt af John Shenk, en schweizisk immigrant og landmand i Pensylvanien i 1753.

Der blev primært produceret whiskey på rug, som blev købt lokalt. Der var meget stor efterspørgsel på destilleriets whiskey. Historien fortæller, at whiskey fra Shenks var så populær, at George Washington besøgte destilleriet og købte whiskey til sine mænd, så de kunne holde varmen om vinteren, da uafhængighedskrigen brød ud.

Senere blev destilleriet købt af Dutchmann Abraham Bomberger’s og hed i mange år herefter Bomberger’s.

Efter nogle hårde år blev destilleriet i 1990érne overtaget af Joseph J. Magliocco og Richard “Dick” Newman. De har stadig destilleriet den dag idag og producerer whiskey ifølge traditionerne. Deres master destiller Willie Pratt (Ex. Brown Forman) er kendt som en af de bedste og går aldrig på kompromis med produkternes kvalitet med sine mere end 40 år i branchen. Hvis han vurderer, at et fad ikke er klar til frigivelse, så bliver den liggende, indtil han giver grønt lys. Kvalitet er alfa omega for Michter’s.

Reglement for fremstilling af Bourbon

I 1964 bliver Bourbon et brand og regler blev herefter defineret:

  • Skal produceres i USA.
  • Skal laves på minimum 51 % majs, resten rug og hvede.
  • Må ikke destillers over 80%
  • Skal lagres friske forkullede egetræsfade.
  • Skal være 100% naturligt – kun vand må tilsættes.
  • Min. 2 år lagring kan man bruge ”Straigth Bourbon Whiskey”.
  • ”Kentucky Bourbon” skal være destilleret og lagret i Kentucky. Vis ikke er det en Bourbon.

 

Fun facts omkring Michter's Distillery

Michters bærer en bred vifte af prisvindende, enkelt fade, lille batch Bourbons, Ryes og Whisky, men de er uden tvivl mest berømte for deres rug.

Destilleriet producerer 1 million gallon whiskey pr. år. (3.75 millioner Liter).

Tønderne ristes (Toastes) inden forkulning (Charring). Ristning af en tønde før forkulning hjælper med at gøre træets sukker mere tilgængeligt. Disse sukkerarter karamelliserer og koncentrerer sig for at danne den “red line” i tøndestaven tværsnit på grund af varmen, hvilket i sidste ende tilføjer mere smag og farve til whisky, når den siver igennem det forkullede stykke til den karamel ”Red line”.

Der anvendes ”Chill Filtration”, hvilket vil sige, at alle whiskeyer bliver kold-filteret og der bruges ikke nogen form for kul filter. Her tilpasses der den type/teknik der passer bedst til hver enkelt aftapning så man får det optimale ud af hvert ”batch”.

 

Læs mere om Michter’s her

Awards og anerkendelse

Michter’s store krav til kvalitet og detaljer har resulteret i et hav af priser og et omdømme som værende USA’s absolut bedste whiskey.

John Mariani fra Bloomberg siger bl.a. dette om Michter’s:

“Shows just how strikingly American Whiskey can compete with the finest scotches and cognacs”

 

Se hvad whisky-eksperter verden over mener om Michter’s Whiskey