Clan Denny

Douglas McGibbon’s Clan Denny er en serie af nøje udvalgte Single Cask Whisky, som har ligget urørt i kolde, mørke og fugtige kældre i årevis på forskellige destillerier i Skotland. Lagret fra 7 til 30 år – enkelte gange endnu længere tid – og normalt tappet på flaske ved 48% for deres Single Malt og 50% for deres Single Grains.

Hvert enkelt fad tappes uden farvejustering eller kold-filtrering for at komme tæt på oplevelsen af at smage whisky direkte fra fad. 

Alle vores varianter leveres i gaverør, hvilket gør dem til den perfekte gave.

Clan Denny's Single Malts

Single malt får sit navn, netop fordi det kun kommer fra ét destilleri.

Én produktion bliver til én bestemt type single malt, og derfor behøver man ikke at have mix fra andre typer.

Single malt laves af helt rene sorter af enten eksempelvis rug eller byg uden at være en blanding af forskellige sorter – desuden kan single malt ofte have unikke særpræg, da de netop smager af det sted, de kommer fra og måden, hvorpå man laver det hos det enkelte destilleri.

Hos Clan Denny tapper de deres Single Cask Single Malts fra hele Skotland, hvilket inkluderer samtlige whisky distrikter (the Scottish Lowlands, Highlands, Speyside, Campbeltown og Islay). Hver enkelt fad har sit eget tydelige “smagsfingeraftryk”, som aldrig kan direkte reproduceres. Så nyd deres Single Casks så længe de er på lager!

Clan Denny's Single Grains

Fra Clan Dennys lagrede Single Cask Single Grain Whisky kan du forvente en lækker, sirupagtig sødme og tydelig fruity karakter som et resultat af mange år på de fineste egetræsfade under modningen.

Men hvad er single grain whisky?

  • Single grain whisky, er whisky, som er lavet i et single destilleri fra maltede korn. Det er ofte fra byg, majs eller hvedekorn.
  • Størstedelen af single grain whiskyer bliver fremstillet i Skotland, hvoraf navnet kommet; single grain scotch whisky.
  • Er der tale om single grain scotch whisky har de lagret i mindst 3 år og har en alkoholprocent på minimum 40 %.

 

 

Clan Denny's Regional Malts

Når man taler om skotsk whisky, så er Skotland opdelt i 6 overordnede whisky-regioner, som hver har sine egne genkendelige karakterer. De forskellige regioner er vist på kortet venstre.

Vores sortiment af Clan Denny Regional Malts omfatter en Speyside Single Malt og en Islay Blended Malt, som begge er oprigtige “small batch” aftapninger. Begge udtryk er pakket ind i premium emballage, hvilket er ideelt som gave, til en du holder af.

Nedenstående kan du finde vores to varianter af regional malts og læse mere om, hvad der gør dem unikke på markedet:

 

Clan Denny Speyside Single Malt Whisky Clan Denny Islay Blended Malt Whisky

Kort historie om Clan Denny

Douglas Laing er hjernen bag Clan Denny og er et uafhængigt, familieejet selskab, der er stolte over at have en gammeldags og håndværksmæssig tilgang til deres Scotch Whisky.

Douglas McGibbon kom til Skotlands fastland fra det kendte whisky-mekka “Isle of Islay” til Glasgow i slutningen af 1890’erne. Det var hans barnebarns datters mand, der lancerede firmaet i 1947. Siden da har Morag McGibbons familie været involveret.

 

Læs mere om Clan Denny her