Koch el Mezcal

Koch el Mezcal er mere end blot et spiritusbrand, det er et livsprojekt for 58 familier omkring den mexicanske region Oaxaca. Sammen stræber hvert eneste “familiemedlem” efter den bedste sammenkobling af ingredienser og doseringer for at skabe den perfekte mezcal.

Oaxacas mezcal-kultur

Grundlæggeren Carlos Moreno siger selv i et interview, at hos Koch el Mezcal kender ALLE til mezcal. De har oplevet det i deres nærmeste familiemiljøer, siden de var børn. At være opvokset med mezcal er kendetegnende for regionen Oaxaca. Her ser man mezcal som en helbredende drik, der helbreder sjælen, og ledsager én – også i sorg, og hvis man ønsker det, så kan den også hjælpe med at glemme den. Når et barn bliver født, drikkes der mezcal. De drikker mezcal for at være sentimentale, for at udforske kreativitet og følelser.

Det handler ikke om lidelse, men om at blive følelsesladet. At nyde. Når du er født i Oaxaca er det lige meget, om du ved, hvordan det er lavet eller ej, hvis de byder dig mezcal, så drikker du det.

“We conceive mezcal as a living entity, that remains in constant evolution of flavor, aroma and texture from its elaboration to its consumption, which allows us to evoke the terroir allusive to the region, agave and hands involved in its creation”.

Historien om Koch el Mezcal

Ordet Koch kommer fra det videnskabelige navn på pulquero-agaven, -Ferox Koch-, den første agaveplante, der blev brugt som base i en drik i præ-spansktalende Mexico.

Koch er den første sort, den der kaldes ”mansor eller pulquero”, som bruges til fremstilling af den mexicanske fermenterede drik kendt som pulque, hvilket er en hellig drik for den aztekiske kultur, produceret før deres møde med Europa.

Fødselsattesten for denne drik repræsenterer også den første menneskelig konsumering af agaveplanten. Heri ligger betydningen af navnet Koch El Mezcal og dets betydning. KOCH er et navn for en historie, en oprindelse, en identitet.

Koch el Mezcal

Koch el Mezcals produktionsmetoder

Koch el Mezcal værdsætter i stor grad tradition og mezcals originale sjæl, som de mener, at man kun får frem ved at producere ud fra de traditionelle produktionsmetoder.

Nedenfor kan du se smukke billeder af, hvordan familierne producerer deres skønne mezcal.

 

Her kan du læse mere om produktionsprocessen.

Agaveplante
Agaveplante
Høst
Høst
Bagning
Bagning
Bagning 2
Bagning #2

Knusning
Knusning
Fermentering
Fermentering
Destillering - Artesanal
Destillering - Artesanal
Destillering - Ancestral
Destillering - Ancestral

Nyd din Mezcal neat eller i cocktails

Hvis du spørger de lokale fra Oaxaca – Mexico, vil de sige, at den bedste måde at nyde mezcal på, er ‘neat’, i små slurke, altid ledsaget af lidt vand for at rense ganen og hydrere. “På denne måde kan du værdsætte de forskellige smage og aromaer fra den specifikke mezcal.

Men mezcal fungerer også fantastisk i cocktail, og er hurtigt blevet en favorit blandt bartendere verden over.

Cocktail er et relativt nyt emne for mezcal. At være en spiritus af stor kompleksitet er ikke altid let for alle. Mens mange bartendere vil gribe efter en klassiker som fx en Margarita, når de erstatter mezcal med en anden base spiritus, opfordrer vi jer til at være mere opfindsomme, når i bruger mezcal i jeres cocktails.

En cocktail baseret på mezcal skal være en blanding, der respekterer og forstærker smagen og aromaerne af drinken, så enhver, der tør lave en cocktail, bør vende din gane til at genkende kompleksiteten af mezcal.

En fantastisk cocktail der anvender mezcal er en version af den klassiske Last Word, også kendt som Last of the Oaxacans. Denne cocktail er lige dele af mezcal, Luxardo Maraschino, Green Chartreuse og limejuice – rystet og hældt op i en coupe.

Mezcal Cocktailen kendt som Last of the Oaxacans