Tequila Fortaleza

Tequila Fortaleza fremstilles udelukkende ved hjælp af århundreder gamle traditionelle metoder, som selvom de er meget arbejdskrævende, skaber en tequila, der er fantastiske i smag og glathed. De stræber efter ekspertise, og det tager tid – så de kan ikke forhaste processen. Deres blå agave ældes i 8 år, så den kan 100% stenfræses lige til dig.

Se, hvordan tequila smagte for 100+ år siden, og hvordan det skal smage i dag. Uanset om det er Blanco, Resposado eller Anejo, håber vi, at du nyder Tequila Fortaleza. Stolt lavet på gammeldags facon.

NYD DIN MEZCAL NEAT ELLER I COCKTAILS

Hvis du spørger de lokale fra Oaxaca, Mexico vil de sige, at den bedste måde at nyde mezcal på, er ‘neat’, i små slurke, altid ledsaget af lidt vand for at rense ganen og hydrere. “På denne måde kan du værdsætte de forskellige smage og aromaer fra den specifikke mezcal.

Men mezcal fungerer også fantastisk i cocktail, og er hurtigt blevet en favorit blandt bartendere verden over.

Cocktail er et relativt nyt emne for mezcal. At være en spiritus af stor kompleksitet er ikke altid let for alle. Mens mange bartendere vil gribe efter en klassiker som fx en Margarita, når de erstatter mezcal med en anden base spiritus, opfordrer vi jer til at være mere opfindsomme, når i bruger mezcal i jeres cocktails.

En cocktail baseret på mezcal skal være en blanding, der respekterer og forstærker smagen og aromaerne af drinken, så enhver, der tør lave en cocktail, bør vende din gane til at genkende kompleksiteten af mezcal.

En fantastisk cocktail der anvender mezcal er en version af den klassiske Last Word, også kendt som Last of the Oaxacans. Denne cocktail er lige dele af mezcal, Luxardo Maraschino, Green Chartreuse og limejuice – rystet og hældt op i en coupe.

Tequila Fortaleza cocktail - Last Word

Tequila Fortalezas 140 års historie

Tequila Fortaleza lancerede i 2005, så de er relativt nye på markedet, men de har over 140 års stolt historie bag deres brand.

Deres tipoldefar, Don Cenobio, grundlagde sit første destilleri – La Perseverancia – i 1873 i byen Tequila, Jalisco.

Ikke alene var Don Cenobio den første person, der eksporterede “mezcal de tequila” til USA, forkortede navnet til kun Tequila og implementerede brugen af ​​damp til at tilberede agaven (i stedet for en jordgrube), Cenobio sagde også, at Blå Agave er den bedste agave til brug i produktion.

Hans søn, Eladio, overtog familievirksomheden i 1909, da Don Cenobio gik bort. I løbet af sin tid bragte Don Eladio ‘gudernes nektar til verden’ under forskellige navne såsom mexicansk brandy, mexicansk whisky, tequila og som aperitif. Under den mexicanske revolution var Eladio med til at etablere tequila som den nationale drik i Mexico. Han grundlagde også destilleriet, La Constancia.

Don Eladio døde i 1946 og overlod familievirksomheden til sin søn Francisco Javier, som medførte flere ændringer i industrien og gjorde deres families tequila til det mest kendte mærke i verden. Den vigtigste ting, som Don Javier gjorde for industrien, var at hjælpe med at etablere oprindelsesbetegnelsen for Tequila.

Læs mere
Don Javier & Guillermo, 1968

Produktionsprocessen hos Tequila Fortaleza

Det er som om, at du træder ind i en tidsmaskine. Fortaleza viser, hvordan tequila smagte, før processerne blev fremskyndet i navnet på “effektivitet”. De tager sig god tid, producerer kun i små partier og er stolte af det, som de laver.

Tag et kig på deres proces nedenfor. Du vil ikke se noget fancy og højteknologisk – og det er bare sådan, de kan lide det.

Agaveplanten

Deres agaver kommer fra hjertet af tequila, kendt som Tequila Valley, i Jalisco, Mexico. De tillader dem at vokse og modne i mindst 8 år, før de høstes.

Agaven, der vokser omkring deres destilleri, er meget sød og mineralrig og har meget at gøre med de karakteristiske aromaer og smage i Fortalezas tequila.

Disse modne agaveplanter kan blive meget store. I gennemsnit kan hver plante producere omkring 8 eller 9 flasker tequila.

Det kræver en specialuddannet “jimador” at høste disse gigantiske blå agaveplanter, med deres farligt skarpe spidser kan det forårsage skade, hvis du ikke er forsigtig.

Høst af agaveplanten

Bagningen af agaveplanterne

Agaverne tilberedes langsomt i 36 timer i deres meget gamle stenovne. De tager sig god tid her, og de forhaster ikke processen, fordi resultaterne er fantastiske. Agaverne fyldes forsigtigt i hånden, og derefter lukkes døren, og damp sprøjtes ind i ovnen.

Når agaverne langsomt koger, bliver stivelsen inde i agaverne til sukkerarter, og dyb karamellisering sker bedst, når du sætter farten ned og bruger den gamle traditionelle måde.

Når agaverne er kogt, skal de køle af. Det tager yderligere 24 timer for dem at have en temperatur, hvor de kan tages ud af ovnen med hånden og gå videre til næste trin i processen.

Bagningen af agaveplanterne

Stenknusning

Deres tequila er 100% stenknust. Ved at bruge en “tahona” (en stor rund 2-tons vulkansk sten) trukket af en elektrisk traktor (som overtog deres muldyrs plads, efter at den døde) knuser alle agavefibrene i en stengrav inde i deres destilleri. I dette trin adskilles sukkerarterne fra plantens fibre, så fermenteringen kan ske fuldt ud.

Brug af en tahona betragtes som “ineffektiv” efter moderne standarder. Det tager længere tid, og efterlader stadig noget sukker. Men så igen, det, der betyder noget for dem, er slutproduktet og ikke bundlinjen.

Hvis du er fortrolig med madlavning, ved du allerede, at fremstilling af saucer (eller guacamole) ved at male dem med en morter og støder giver et helt andet slutresultat, end hvis du skulle fremskynde processen med en foodprocessor. Det samme er på spil her.

Tahona stenknusning

Fermentering

Gæringen udføres i friluftstanke af træ. Ved at bruge en speciel gær, der har været i deres familie i generationer, som tillader den at gøre sit arbejde: spise sukker og producere alkohol.

Endnu en gang tages ingen genveje. De tilføjer ikke andre sukkerarter til denne proces. Alle Fortaleza tequilaer er lavet af 100% blå agave, og der er ikke tilsat gær-accelererende kemikalier. Det kan tage længere tid, men resultaterne taler for sig selv.

Det tager cirka 4 dage, før gæren fortærer alt sukkeret. Når gæringen er færdig, pumper de den til den anden side af rummet, hvor den kan destilleres.

Fermentering

Destillering

Fortaleza destilleres to gange i traditionelle kobberpot stills. Disse stills har været på destilleriet siden det blev bygget for mere end 100 år siden, og de bringer en vis mængde “magi” til processen.

Første gang gennem destillationsapparatet skaber de et produkt kaldet “ordinario”, som er cirka 20% alkohol i volumen. Denne ordinario samles i en rustfri ståltank, og derefter sendes den igennem endnu en gang.

Den anden omgang er, når ordinario forvandles til tequila. På dette stadium er tequilaen omkring 46% alkohol. Mange tequilamærker vil destillere til 55% eller 60%, fordi det er billigere at opbevare. Sådan fungerer de ikke. De destillerer “close to proof”, fordi de ønsker at bevare så meget af agavesmagen som muligt.

Destillering

Lagring

Tequila Fortaleza er lagret på brugte amerikanske egetræsfade. Disse tønder er gen-chippet og forkullede og bringer en stor portion dybde og kompleksitet til Fortaleza Reposado og Añejo tequilaerne.

Fortaleza Reposado hviler på tønder i 7 måneder, og Fortaleza Añejo forbliver i 2 år, før den tappes på flaske.

Lagring

Aftapning

Deres flasker er håndblæst i Jalisco, Mexico. Som et resultat er hver enkelt en lille smule anderledes. De producerer ikke kun tequila med traditionelle metoder, De bruger også flasker, som de blev lavet for 150 år siden.

De har en enkelt, meget lille aftapningsstation opsat inde i deres destilleri. Her aftappes, lukkes, mærkes og pakkes tequilaen i etuier til forsendelse.

Aftapning på håndblæste flasker