Barsol Pisco

Barsol Pisco er den autentiske smag af Peru. Deres lange og imponerende historie har givet dem en unik viden inden for producering af Pisco, som giver deres produkter et unikt præg. Det peruanske destilleri sætter utroligt høje krav til kvaliteten lige fra udvælgelsen af druer og frem til aftapningen på flaske, hvilket har resulteret i et hav af priser til internationale smagninger. 

Hvad er Pisco?

Pisco fremstilles i de vinfremstillende områder i Peru og Chile og er en brandy med en gullig farve. Væsken produceres ved at destillere fermenteret vindruesaft til spiritus. Pisco har en rig historie og blev udviklet tilbage i 1600-tallet som et alternativ til Orujo, hvilket er en meget stærk brandy, der også er lavet på vindruerester.

Fordelene ved pisco var, at det kunne produceres i store mængder af de lokale frugter omkring Peru og Chile, samtidig med at det mindskede mængderne af alkoholiske drikkevarer, der blev transporteret fra fjerne kyster.

Navnets oprindelse daterer tilbage til 176o’erne fra sproget Quecha, som blev talt af befolkningen i Andesbjergene. Denne befolkning tildelte en by i Peru navnet Pisco, som på daværende tidspunkt var en koloniport for eksport af vinavl.

Pisco i dag

I dag undersøges pisco af forbrugere verden rundt, for at gennemskue hvilke andre funktioner den kan have. Pisco er en meget alsidig spiritus, og passer ifølge cocktail-entusiaster utroligt godt med citrusfrugter, bær, urter og krydderier samt alle slags meloner.

Nogle mener, at pisco har tequilas sjæl, gins kompleksitet og vodkas alsidighed.

Hvem er Barsol Pisco?

Navnet Barsol Pisco er inspireret af missionen og forpligtelsen til at bringe hver bar i verden den fineste Pisco, som er produceret under den peruanske sol et glas ad gangen. Derfor “BarSol Pisco”.

BarSol blev grundlagt af Diego Loret de Mola og Carlos Ferreyros og overholder den traditionelle Pisco pot-destillationsmetode, der er praktiseret i Peru siden 1500-tallet. Destilleret og aftappet på det peruanske destilleri, Bodega San Isidro, hvilket er et århundrede gammelt destilleri. Piscoen er produceret af friske vine , der er gæret udelukkende fra Pisco-druer høstet i den sydlige dal Ica.

We make BarSol Pisco by hand, one small batch at a time!”

         – Diego Loret De Mola, Founder and Master Distiller

Pisco i cocktails

Pisco er kendt over hele verden på grund af sin berømte signaturcocktail, Pisco Sour. Men Pisco’s alsidighed giver en enestående mulighed for differentiering!

Pisco dejlige kompleksitet fra de forskellige druesorter, den er lavet af, tilbyder en fantastisk alsidighed og mange blandingsmuligheder, så bartenderen kan lade sin fantasi flyve og skabe diverse fremragende cocktails.

Nogle idéer til cocktails med brug af Barsol Pisco er: Barsol Pisco Sour, Barson Pisco Punch og Barsol Chilcano.

Fra drue til vidunderlig Barsol Pisco

Deres  anderkendte produkter og store internationale succes kommer fra en lang og kompleks proces, som det peruanske destilleri selv har kontrol over.

Lige fra valg af drue til aftapning på flaske stiller Barsol Pisco tårnhøje krav og til kvalitet og korrekt metode.

De anvendte druer

Pisco kan kun fremstilles af 8 specifikke druesorter, der er klassificeret som “aromatiske” og “mindre aromatiske”.

Barsol Pisco har specialiseret sig i Pisco, som er fremstillet af aromatiske druer Italia, Torontel og Moscatel samt af druen, der er kategoriseret som mindre aromatisk, nemlig druen Quebranta. Alle druerne dyrkes i den sydlige dal Ica, Peru.

Druerne høstes ved fuld modenhed, når de har opnået den rigtige mængde Brix-indhold (~ 23,5 – 26). Druerne udvælges desuden nøje af destilleriets erfarende medarbejdere i marken, som fører druerne ind i destilleriets avancerede maskiner, der forsigtigt adskiller druerne fra klyngen og fjerner stilkene uden at få druerne knust, hvilket minimerer frigivelsen af garvesyre.

 

Macerationsprocessen & Fermentering

De løse druer og saften, der frigøres ved afstamningsprocessen, opsamles og pumpes til macerationstanke i en 24-timers periode. Druernes skind flyder til overfladen og adskilles fra saften, som pumpes til gæringstanke.

Gæringen starter fra det øjeblik, druerne knuses og saften frigives. Gæringen er helt naturlig, med andre ord, kun den oprindelige gær, der findes på druens skind, er det eneste element, der udløser processen. Ingen andre ingredienser er tilladt i denne procedure. Naturlig fuld gæring tager normalt i gennemsnit 10 til 20 dage afhængigt af mængden af sukker og juice i druerne samt svingningen af den atmosfæriske temperatur.

Gennem denne naturlige proces omdannes sukkerindholdet i druen til alkohol. Afhængig af det oprindelige sukkerindhold i druerne ligger det endelige alkoholindhold i den resulterende friskfermenterede vin mellem 11% og 14%. Derefter fjernes bundfaldet fra den nyfermenterede vin inden destillationprocessen begynder.

Barsol Pisco's destillationsproces

Vores destilleringsproces starter, når  Barsol Pisco’s Master Distiller omhyggeligt vælger den friskfermenterede vin, der er klar til at blive overført til kobberpotten. Det er her, ”magien” sker!

I en enkelt destillation påføres varme på “the pot” for at bringe det friskfermenterede most i kog og starte fordampningsprocessen. Når vinen fordamper, ledes den frigivne damp gennem en ‘capitel’ (aka hjelm) op gennem ‘svanehalsen’ og ind i en kondensator, hvor dampen omdannes til en væske. Derefter fjernes “hovedet” og “halerne” så kun den bedste del, “hjerteskåret”, er tilbage. Derefter lagre spiritussen i mindst 12 måneder afhængig af hvilken batch der er tale om, før Piscoen er klar til aftapning.

Aftapning på flaske

Barsol Pisco produkterne er håndfyldte, aftappet og pakket, hvilket kulminerer denne håndværksproces, der gør Barsol Pisco til en særlig anerkendt og prisvindende flydende diamant, som du bør nyde!

 

Læs mere om Barsol Pisco her