Geranium

Geranium Gin er et fantastisk produkt fra den danske gin producent Hammer & Son, som også står bag en af vores andre ginfavoritter, nemlig Old English Gin. 

 

Geranium Gins historie og vision

Tilbage i 2009 besluttede en kemiker og hans ginentusiastiske søn, at de ville lave den bedste gin nogensinde. Målet var at skabe en gin, som var tør og på samme tid aromatisk, så den både passer godt med mixers som fx tonic og vermouth, men også sammen med mere friske mixers såsom juicer, bær og andre frugter.

 

Geranium Premium London Dry Gin

Fra begyndelsen vidste de, at en bestemt del af blomsten geranium (storkenæb) kunne tilføje nogle nye og skønne egenskaber. Netop storkenæb viste sig desuden at passe fantastisk med de obligatoriske enebær i gin. For at skabe en dejlig balanceret London Dry Gin, udviklede de en opskrift med 10 forskellige tørre og friske botaniske urter og krydderier. Herefter ligger de og trækker i 48 timer i neutral korn-spiritus. Herefter destilleres blandingen i den såkaldte ”Constance”. Constance er et mere end 100 år gammelt kobber pot destillat, beliggende i Birmingham, England, på det anderkendte destilleri, Langley Distillery. Hvert enkelt batch overvåges og kvalitetstjekkes af ’Rob’, som er en erfaren og anderkendt Master Destiller.

Denne kompromisløse proces har resulteret i en yderst fantastisk gin, som nydes i hele verden, og har vundet utallige priser for sin kompleksitet og perfekte match til forskellige drinks. Uden tvivl enhver bartenders sande darling!

 

Læs mere om Geranium Premium London Dry Gin her, eller storebroderen Geranium 55 her.

 

Old English Gin

Ud over den fantastiske Geranium Premium London Dry Gin, så har Hammer & Son også udgivet en ny gin, Old English Gin, som er et sandt historisk mesterværk.

Læs mere om Old English Gin her.

 

Hammer & Sons ekstraordinære fokus på bæredygtighed

Begge processer der leder til de to succesfulde gin, Geranium Gin og Old English Gin, har været præget af bæredygtige tanker. Ingredienser, emballage og arbejdskraft har været nøje udvalgt for at leve op til de højeste standarder.

Men Hammer & Son har taget bæredygtighed til nye højder med købet af Vintre Møller, der er beliggende i det midtsjællandske. Henrik Hammers nye mission er, at genskabe det gamle danske brand. Her vil han udgive 16 nye spiritus, som skal være så bæredygtigt som overhovedet muligt.

Målet er, at ingredienserne bliver dyrket på anlæggets egen grund, strømmen vil komme fra møllen såvel som solenergi fra solceller på anlæggets tag. Ingredienser som ikke er muligt at dyrke selv, købes af omkringliggende lokale landmænd og forhandlere. Desuden vil de udelukkende anvende lokalt arbejdskraft og lokale materialer til renoveringen af møllehuset.

Kort sagt et storsindet og smukt projekt fra Henrik Hammer, der ønsker at gøre en forskel og være banebryder inden for spiritusbranchen, hvad angår bæredygtighed.

 

Hammer & Son: Et yderst prisbelønnet brand

Denne kompromisløshed kendetegner Henrik Hammer i stor grad, og har uden tvivl haft stor indflydelse på de mange priser og anderkendelser, som hans gin har modtaget lige siden lanceringen af den første gin.

Her tælles bl.a. priser som The Best New Spirit in England, The Best New Product in Germany, Winner of Best Gin & Tonic by Imbibe Magazine, Winner of New York Times Spring Cocktail Competition, Bets in Class at the IWSC, Best Gin at the Bartenders Best Awards, Best Green Launch in London og mange, mange flere. Utroligt taget i betragtningen af det begrænsede antal af produkter, som Hammer & Son har udgivet.

 

Klik her hvis du ønsker at vide mere om Geranium Gin og den danske gin producent, Hammer & Son.