Gefjun Destilleri

Gefjun, Abild

Gefjun Destilleri laver selv deres spiritus helt fra bunden. Alan Kampman og Michael Reibel Boesen, som er grundlæggerne af Gefjun, var til en polterabend for et par år siden. Her var de og deres venner på en messe, hvor de smagte på mange forskellige slags spiritus. Men hver gang de stillede et spørgsmål var svaret enten halvt eller helt misvisende.

Dermed blev et mål i sig selv, at Alan og Michael skulle være med i alle dele af produktionen. Lige fra fremstillingen af grundspiritussen til de stod med det færdige produkt i hænderne, så de kunne svare fyldestgørende på alle spørgsmål til deres gin.

Hvorfor bruger Gefjun æbler?

Deres grundspiritus er lavet på æbler fra Lilleø, hvor de har fundet en sand æbleguru.

Valget faldt på æbler, da Gefjun skulle vælge grundsubstansen til deres spiritus. Valget endte på æbler fordi, at de gerne ville have noget rigtig dansk. Og hvad er mere dansk end en sommer med æblerov?

Æbler er der også mange af i Danmark, så de ville også være sikre på, at kunne få nok. For at lave 800 liter råspiritus, skal de bruge 14 tons æbler. Dem moster de selv, og det tager fem dage.

Gjefun æbler til gin produktion

Gjefuns værdier

På sigt er det Gefjuns plan at kunne være selvforsynende. De har en drøm selv at dyrke hindbær og kirsebær, og alle øvrige botanicals, der skal bruges. Igen er det med et ønske om, at være fuldstændig med i alle dele af produktionen, men det er også for at være så bæredygtige som muligt.

Det er som nævnt vigtigt for Gefjun, at være med i alle dele af produktionen, og bruge så lokale kræfter som muligt. Derfor er det også naturligt, at det er Alans kone, Mixi, der til daglig arbejder som sygeplejerske, der designer alt det grafiske materiale til Gefjun. Det er også hende, der har tegnet alle etiketterne til flaskerne.

 

Du kan læse mere om Gefjun på deres hjemmeside her
Gjefun Abild Gin