På Vintre Møller har Hammer & Son deres egen vandkilde. Det er en brønd, der tapper grundvand fra lagene 10 meter under destilleriet. Der opstår et naturligt tryk under disse forhold, og det tillader, at vandet frit flyder op. Brønden giver 40.000 liter vand om året. Det er ikke kun nok til at destilleriet er selvforsynende, men også nok til, at de kan dele med deres naboer.
Hammer & Son har taget bæredygtighed til nye højder med købet af Vintre Møller, der er beliggende i det midtsjællandske. Henrik Hammers nye mission er at skabe et stort dansk brand. Her vil han udgive 16 nye spiritusser, som skal være så bæredygtige som overhovedet muligt.
Målet er, at ingredienserne bliver dyrket på anlæggets egen grund, strømmen vil komme fra møllen såvel som solenergi fra solceller på anlæggets tag. Desuden vil de udelukkende anvende lokal arbejdskraft og lokale materialer til renoveringen af møllehuset.
Kort sagt et storsindet og smukt projekt fra Henrik Hammer, der ønsker at gøre en forskel og være banebryder inden for spiritusbranchen, hvad angår bæredygtighed.